Како рефинансирати студентске кредите са лошим кредитом

Тешко је рефинансирати студентске кредите са лошим кредитом осим ако се не пријавите са супотписником.

Вама — или вашем супотписнику — генерално је потребан кредитни резултат најмање 600 да бисте се квалификовали за рефинансирање студентског кредита. Минимални захтеви кредитора се крећу од 650 до 680.

Ако имате лош кредит или га немате, можда ћете и даље моћи да рефинансирате студентске кредите користећи једну од ових стратегија.

» ВИШЕ: Кредитни резултат потребан за рефинансирање студентских кредита

Рефинансирајте студентске кредите са супотписником

Најједноставнија опција је да имате лошу кредитну способност је да рефинансирате са супотписником који је у јачој финансијској ситуацији. Већина зајмодаваца ће вам омогућити да побољшате своју пријаву додавањем супотписника, иако је Еарнест изузетак међу водећим компанијама за рефинансирање студентских кредита — не дозвољава зајмопримцима да се пријаве са супотписником.

Рефинансирани зајам ће се појавити у кредитном извештају вашег супотписника, а зајмодавци ће га сматрати делом укупног терета дуга супотписника. Свака уплата коју пропустите негативно ће се одразити на резултат потписника, а он или она ће морати да плате ако ви не можете.

Неки зајмодавци за рефинансирање нуде издавање супотписника. Ово вам даје могућност да уклоните супотписника ако се ваш кредит побољшао и ако сте извршили одређени број на време.

» ВИШЕ: Како рефинансирати студентске кредите у 7 корака

Побољшајте свој кредит

Ако немате супотписника, порадите на свом кредиту пре него што се пријавите. Плаћајте сваки рачун на време и останите знатно испод својих кредитних ограничења.

Да бисте видели где сте, сазнајте свој кредитни резултат и проверите своје кредитне извештаје. Можете добити бесплатну копију свог извештаја од сваког од три главна кредитна бироа једном годишње на годишњем кредитном извештају.цом. Ако приметите грешке у свом извештају, оспорите их да бисте их избрисали.

Повећајте свој новчани ток

Лоша кредитна способност није једини разлог да вам се могу одбити рефинансирање студентског кредита. Зајмодавци такође пажљиво прате новчани ток, или новац који преостане након што покријете редовне месечне трошкове као што су изнајмљивање и плаћање аутомобила.

Из гледишта зајмодаваца, што је више новца доступно, већа је вероватноћа да ћете отплатити рефинансирани зајам. Да бисте побољшали свој новчани ток, повећајте приходе или смањите трошкове.

Размислите о отплати неизмиреног салда на кредитној картици или повећању прихода уз помоћ споредних наступа, као што су консалтинг, слободњак или искориштавање предности многих апликација за „економију дијељења“ како бисте побољшали свој однос дуга и прихода.

» ВИШЕ: Најбољи зајмодавци за рефинансирање кредита са ниским приходима

Алтернативе за рефинансирање студентског кредита

Понекад рефинансирање није најбољи потез. Чак и ако вам ко-потписник помогне да рефинансирате студентске кредите са лошим кредитима, ваше месечне уплате могу остати неприуштиве ако стање вашег кредита знатно премашује ваш приход.

Уместо тога, размислите о једној од ових опција, у зависности од ваших циљева и финансијске ситуације.

  • Да плаћања буду приступачнија: Пријављивање за план отплате заснован на приходима је најбоље решење ако имате савезне студентске зајмове и не можете удобно да приуштите месечне уплате. Добићете мањи месечни рачун који је везан за ваш приход и отплатити дуг током 20 или 25 година. Нећете уштедети на камати, али ће вам стање бити опроштено на крају рока отплате.

  • Да бисте поједноставили своје финансије са једном месечном уплатом: Федерална консолидација студентског кредита може помоћи у поједностављивању отплате комбиновањем више кредита у један. За разлику од рефинансирања код приватног зајмодавца, то неће смањити вашу каматну стопу. Али то може смањити вашу месечну уплату продужавањем рока кредита.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here