Како рефинансирати ВА кредит

НАПОМЕНА: Због избијања корона вируса, рефинансирање може бити мали изазов. Зајмодавци се суочавају са великом потражњом за кредитима и питањима особља. Ако не можете да платите свој тренутни стамбени зајам, погледајте наш ресурс помоћи за хипотеку. За најновије информације о томе како да се носите са финансијским стресом током ове ванредне ситуације, погледајте финансијски водич НердВаллет-а за ЦОВИД-19.

ВА кредити за рефинансирање: две врсте

Можете снизити своју стопу, искористити власнички капитал свог дома или чак увести свој конвенционални зајам у програм ВА кредита уз рефинансирање ВА кредита.

Хипотеку можете да рефинансирате на два начина:

  • Уз ВА поједностављено рефинансирање, такође познато као зајам за рефинансирање смањене каматне стопе, или ИРРРЛ.

  • Уз рефинансирање ВА готовине.

» ВИШЕ: Погледајте изборе НердВаллет-а за најбоље ВА хипотекарне кредиторе

ВА поједностављено рефинансирање

Изаберите овај ВА зајам за рефинансирање ако:

  • Већ имате ВА хипотеку.

  • Желите да рефинансирате на нижу каматну стопу да бисте уштедели новац или да рефинансирате хипотеку са фиксном каматном стопом из хипотеке са подесивом стопом.

  • Не желите да узимате готовину из кућног капитала.

Зајам за рефинансирање са смањењем каматне стопе „замишљен је као рефинансирање са малим утицајем и без непотребних ствари које постоји да би ветеране натерало на нижу каматну стопу“, каже Цхрис Бирк, директор образовања у Ветеранс Унитед Хоме Лоанс у Колумбији, Мисури.

Да бисте рефинансирали у ИРРРЛ, морате већ имати ВА хипотеку. Такође, стопа мора бити нижа на ваш нови зајам, осим ако не рефинансирате из ВА кредита са подесивом стопом.

За разлику од већине других рефинансирања, ваш дом не мора да буде ваше примарно пребивалиште. Све што је потребно је претходна заузетост. Ако сте стационирани у новој области и желите да задржите свој први дом, на пример, можете рефинансирати ту хипотеку без да живите у кући.

ВА стреамлине зајам вам такође даје могућност да умотате трошкове затварања у нови зајам.

Неки ВА зајмодавци могу захтевати минимални кредитни резултат, минимални приход или процену за поједностављено рефинансирање, каже Бирк. Они такође могу захтевати да нисте имали закашњеле отплате хипотеке у последњих 12 месеци.

» ВИШЕ: Погледајте више детаља о ВА ИРРРЛ кредитима

ВА зајам за рефинансирање готовине

Одаберите зајам за рефинансирање ВА за готовинско плаћање ако:

  • Имајте ВА зајам или конвенционални зајам.

  • Желите да извучете готовину из свог капитала.

  • Може платити све трошкове затварања унапред или готовином коју извадите.

Ако желите да искористите власнички капитал свог дома, можете рефинансирати своју тренутну хипотеку - било да је ВА или конвенционална - у кредит за рефинансирање ВА за исплату готовине.

Зајмодавци увек захтевају минимални кредитни резултат и ВА процену са овом врстом рефинансирања, а дом мора бити ваше примарно пребивалиште.

„Можда ћете моћи да финансирате до 100% процењене вредности вашег дома са кредитом за рефинансирање ВА са исплатом новца.”

Можда ћете моћи да финансирате до 100% процењене вредности вашег дома, иако ће тачан износ који можете да позајмите варирати у зависности од вашег зајмодавца.

За разлику од ВА поједностављеног рефинансирања, све трошкове затварања морате платити унапред; не можете их умотати у нови зајам. Али можете искористити део готовине коју узмете од рефинансирања да платите трошкове затварања.

Једини начин да унесете конвенционални зајам у ВА програм је рефинансирање у готовини.

» ВИШЕ: Израчунајте своју уштеду за рефинансирање

ВА накнаде за рефинансирање

Зајмови за рефинансирање ВА обично долазе са истим накнадама као и друге рефинансирања хипотека, али постоји једна накнада која је јединствена за програм - накнада за финансирање ВА.

  • Накнада за финансирање на ИРРРЛ је 0.5% од износа кредита.

  • На рефинансирању ВА готовине, то је 2.3% од укупног кредита осим ако то није ваш први ВА кредит. Накнада за финансирање је 3.6% на накнадне ВА кредите.

Не морате да плаћате накнаду за финансирање ВА ако имате инвалидитет у вези са услугом или ако сте преживели супружник припадника службе који је преминуо на дужности или од повреде у вези са услугом. Активни службеници који су добили Пурпурно срце такође су ослобођени накнаде за финансирање.

За разлику од конвенционалних и ФХА кредита, које подржава Федерална стамбена администрација, ВА кредити не захтевају хипотекарно осигурање.

» ВИШЕ: Како и зашто рефинансирати хипотеку

ВА ИРРРЛ вс. ВА рефинансирање готовине

ВА поједностављено рефинансирање

ВА рефинансирање готовине

Рефинансирајте да бисте добили нижу каматну стопу или прешли са хипотеке са подесивом стопом на хипотеку са фиксном каматном стопом.

Рефинансирајте да бисте искористили кућни капитал.

Може се рефинансирати само из ВА хипотеке.

Може се рефинансирати из ВА или конвенционалне хипотеке.

Неки зајмодавци могу захтевати минимални кредитни резултат, минимални приход или процену и без закаснелог плаћања хипотеке у последњих 12 месеци.

Зајмодавци захтевају минимални кредитни резултат и процену.

Дом не мора да буде ваше примарно пребивалиште.

Дом мора бити ваше примарно пребивалиште.

Може да претвори накнаде за рефинансирање у нови кредит.

Може да користи новац од рефинансирања готовине за плаћање накнада, али их мора платити унапред.

Подобност за рефинансирање ВА кредита

Мораћете да испуните услове да бисте се квалификовали за рефинансирање ВА.

Захтеви за услугу

Да бисте се квалификовали за рефинансирање ВА, морате бити активни члан службе, часно отпуштени ветеран или супружник тренутног члана службе или ветерана. Ако сте удовица или удовац ветерана и желите да рефинансирате ВА кредит, морате бити неожењени у време рефинансирања, а ваш супружник мора да је преминуо на дужности или од повреде у вези са службом , осим ако се не пријављујете за ИРРРЛ. У том случају, узрок смрти није битан, али морате да добијете ВА зајам пре смрти вашег супружника.

Кредитни резултат за рефинансирање ВА

Кредитни резултат и захтеви у погледу прихода разликују се у зависности од зајмодавца, према Џимију Верчелину, креатору хипотекарних кредита и стручњаку за кредите из области ВА са Фирст Цхоице Лоан Сервицес у Скотсдејлу, Аризона.

Верцеллино каже да захтеви за минимални кредитни резултат могу бити у распону од 580 до 640. Бирк каже да је уобичајени минимални кредитни резултат 620.

» ВИШЕ: Погледајте захтеве за кредитни резултат за стамбени кредит за ВА 

Захтеви за однос дуга и прихода

Што се тиче вашег односа дуга и прихода, Верцеллино каже да је 41% и ниже норма, али зајмодавци могу прихватити ДТИ до 56%, у зависности од вашег кредитног резултата, историје плаћања и штедње.

Други захтеви за рефинансирање ВА

Пошто је зајмодавац тај који ставља новац на коцку, а не ВА, Верцеллино каже, зајмодавац је у могућности да постави своје захтеве за ВА зајмове (гаранција ВА може покрити само четвртину сваког зајам). А ако један зајмодавац каже не, то не значи да не можете да се квалификујете за ВА зајам негде другде.

» ВИШЕ: Упоредите стопе ВА хипотека

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here