Како пријавити приход на пријави за кредитну картицу

Ако имате посао са фиксном годишњом платом, пријављивање прихода на апликацијама за кредитне картице је лако. Али за милионе ученика, родитеље који остају код куће, раднике који плаћају по сату и слободњаке, пријављивање годишњег прихода је много теже.

Желите да кажете истину, али апликације ретко дају до знања како треба да израчунате такав број. Шта треба да ради поштен потрошач?

» ВИШЕ: Можете ли се пријавити за кредитну картицу ако сте незапослени?

Пронађите најбољу картицу за свој кредит Проверите свој резултат у било ком тренутку и НердВаллет ће вам показати које кредитне картице имају највише смисла. ПРИЈАВИ СЕ

Оно што се рачуна као приход

Пре Закона о кредитним картицама из 2009., изгледало је као да свако ко има пулс може добити велику кредитну линију. Данас то више није случај. Закон о картицама захтева од зајмодаваца да продуже кредит само када верују да зајмопримац има могућност да га отплати. Приход који пријављујете у пријави за кредитну картицу је један од начина на који повериоци одлучују колико кредита треба да вам дају, ако их има.

» ВИШЕ: Шта је добар кредитни резултат?

За оне од 21 године и више

Према амандману на Закон о картицама, зајмопримци старији од 21 године могу да наведу било који приход за који „разумно очекују приступ.” Ова широка дефиниција укључује:

  • Лична примања.

  • Приходи од супружника или партнера.

  • Накнаде и поклони.

  • Расподела повереничких фондова.

  • Стипендије и грантови.

  • Расподела пензионих фондова.

  • Приходи од социјалног осигурања.

» ВИШЕ: 25 начина да зарадите новац онлајн, офлајн и код куће

Имати дете на колеџу? Погледајте како им можете помоћи:

За оне испод 21

Зајмопримци од 18 до 20 година могу пријавити само независне приходе, што обично укључује:

  • Лични приходи, укључујући редовне накнаде.

  • Стипендије и грантови.

Тренутно не постоје посебне законске смернице о томе како треба обрачунати нередовне приходе. Али генерално, треба пријавити само приходе који се могу потврдити пореском пријавом, писмом или неким другим документом.

„Користите здрав разум“, каже Ира Рхеинголд, извршни директор Националне асоцијације заговорника потрошача. „Ако не можете да докажете да приход постоји, не би требало да га наводите.”

Запамтите, када вам издавалац додели кредитно ограничење на основу вашег прихода, то није пад поверења. Ако не испуните обавезе, ваш поверилац неће бити ту да вас ухвати; тражиће поврат новца.

ВИШЕ: Најбоље кредитне картице НердВаллет-а за студенте

Штреберски савет: Одобрење кредитне картице зависи од вашег прихода, али такође зависи од ваше кредитне историје и вашег односа дуга и прихода, што представља ваше тренутне отплате дуга као проценат вашег прихода.

Шта се не рачуна као приход

Није добра идеја навести позајмљени новац, укључујући студентске зајмове, као приход. Иако не постоји посебан закон против тога, такво извештавање би било противно духу и намери клаузуле о „способности плаћања“ у Закону о картицама, каже Рхеинголд, и могло би наштетити вашим финансијама.

„То је дуг, то није приход“, каже он о позајмљеном новцу. „По мом мишљењу, то је заиста лоша идеја, која се граничи са апсурдом.”

Када зајмови доспеју на наплату, враћање стања на вашим картицама може се показати тешким.

Када издаваоци проверавају ваш приход

Већина издавалаца картица користи исказани приход потрошача на апликацијама приликом издавања картице. Али у неким случајевима, ваш поверилац може затражити од да верификујете приход или да користите алгоритам за моделирање прихода да процените своју зараду, објашњава Натали Даукас, виши менаџер производа у Екпериан-у.

Моделирање прихода

Алгоритми за моделирање прихода, које производе кредитни бирои, процењују ваш приход на основу информација из вашег кредитног извештаја. Даукас каже да кредитори обично користе ове да би још једном проверили исказане приходе или одредили повећање кредитне линије на постојећим рачунима. За компаније које се баве издавањем кредитних картица, ове процене су једноставан начин да брзо процене финансијски положај зајмопримца, без захтевања приступа пореским документима и друге провере.

Финансијски прегледи

Ако трошите много или се пријављујете за неколико картица у кратком времену, неки повериоци ће покренути оно што се зове финансијски преглед да би потврдили ваш приход. Такви прегледи су скупи за повериоце, међутим, и обично су ретки.

Током таквог прегледа, од вас ће можда бити затражено да доставите пореске пријаве и друге документе како бисте потврдили свој приход. Ако не можете да пружите доказ о пријављеним приходима, поверилац може да смањи ваше кредитне лимите или да затвори ваше рачуне.

Шта се дешава ако ваш процењени приход није

Сасвим је разумљиво да процењујете свој годишњи приход у доброј намери и да не успете. Међутим, измишљање прихода од самозапошљавања, грубо надувавање вашег стварног прихода или навођење непостојећег послодавца је сасвим друга ствар.

Ако поверилац може доказати на суду да сте починили превару приликом подношења захтева за одређену картицу, то би могло да учини да тај дуг не може да се отплати у стечајном поступку, каже Скот Маурер, ванредни клинички професор права потрошача на Универзитету Санта Клара. У веома ретким приликама, људи су такође осуђени за превару зато што су лагали о својим приходима на апликацијама за кредитне картице, што је резултирало високим казнама и затвором.

Али ако сте пријавили приход према најбољем сазнању, не брините о овом.

„Доказивање преваре није лако, а потрошач који истинито наведе месечне приходе који су нередовни неће се приближити губитку такве тужбе“, каже Маурер.

Доња граница

Навођење свих прихода којима имате приступ може вам помоћи да обезбедите већу кредитну линију, а самим тим и већу моћ потрошње. Али то не значи да сте имуни на прекомерну потрошњу. Позајмите штедљиво, покушајте да избегнете равнотежу и прилагодите буџет ако се суочите са неочекиваном променом прихода, као што је губитак посла или смањење плате.

Ваш поверилац ће учинити само толико да вас спречи да извршите неизвршење обавеза, на основу ваших исказаних прихода. Остало је на вама.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here