Како уштедети новац: 17 доказаних начина

Саставили смо неколико начина за уштеду новца, од прилагођавања дневних навика, преко смањења месечних рачуна, до дугорочних промена.

17 начина да уштедите новац

1. Користите аутоматизовани алат

2. Преброј своје новчиће и новчанице

3. Припремите се за куповину намирница

4. Наручите мање порције у ресторанима

5. Добијте попусте на забаву

6. Планирајте главне куповине

7. Ограничите куповину на мрежи

8. Направите своје поклоне

9. Смањите плаћање аутомобила

10. Пакет кабла и интернета

11. Промените план за мобилни телефон

12. Пратите свој рачун за струју

13. Смањите отплате студентског кредита

14. Откажите непотребне претплате

15. Пратите потрошњу

16. Рефинансирајте своју хипотеку

17. Поставите циљеве уштеде

1. Користите аутоматизовани алат

Пронађите апликацију или банковни рачун који штеди посао. И Дигит и Капитал аутоматски преносе мале износе са вашег текућег рачуна на посебан штедни рачун. Сазнајте више о апликацијама које аутоматизују уштеде за вас.

2. Преброј своје новчиће и новчанице

Сваки дан испразните џепове и почните да сакупљате тај додатни ситниш. Затим однесите своју наплату у банку и ставите је директно на свој штедни рачун уместо на текући рачун. Када желите да пратите своју потрошњу, користите доларске новчанице уместо кредитних картица. Теже је растати се од хладног, тврдог новца.

3. Припремите се за куповину намирница

Мало посла пре него што одете у продавницу може вам помоћи да уштедите новац на намирницама. Проверите своју оставу и направите листу намирница да бисте избегли импулсивну куповину нечега што вам није потребно, а затим користите купоне и програме лојалности да бисте повећали своју уштеду док купујете.

4. Наручите мање порције у ресторанима

Одлучите се за предјела или поделите јело са својим сапутником да бисте уштедели новац када једете вани.

5. Добијте попусте на забаву

Искористите слободне дане у музејима и националним парковима да бисте уштедели на трошковима забаве. Такође можете питати о попустима за старије особе, студенте, припаднике војске и још много тога.

6. Планирајте главне куповине

Одмерите време куповине уређаја, намештаја, електронике и другог у складу са годишњим периодима продаје. Такође не купујте ништа на брзину. Увек сачекајте дан или два пре куповине да бисте ограничили кајање купца.

7. Ограничите куповину на мрежи

Отежајте куповину на мрежи. Уместо да сачувате своје информације за обрачун, приморајте се да унесете адресу за испоруку и број кредитне картице сваки пут када наручите. Вероватно ћете направити мање импулсних куповина.

Пре него што направите буџет, НердВаллет разлаже вашу потрошњу и показује вам начине да уштедите. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈУ ПОТРОШНУ Назад на врх

8. Направите своје поклоне

Идите „уради сам“ или уштедите новац уз приступачне идеје за поклоне, као што су баште са зачинским биљем и корпе за поклоне.

9. Смањите плаћање аутомобила

Рефинансирање вашег ауто кредита и коришћење предности нижих каматних стопа могли би вам знатно уштедети током трајања вашег кредита.

10. Пакет кабла и интернета

Можете да смањите свој рачун за кабловску за чак 40 долара месечно променом кабловског пакета. И могли бисте да уштедите више од 1.000 долара током две године спајањем кабловске и интернет услуге, у зависности од вашег оператера.

11. Промените план за мобилни телефон

Промена плана је један од начина да уштедите новац на рачуну за мобилни телефон, али то није једини начин. Уклањање осигурања из вашег плана могло би вам уштедети скоро 100 долара годишње, по линији.

12. Пратите свој рачун за струју

Велике и мале промене у потрошњи енергије могу вам помоћи да уштедите стотине годишње на рачуну за струју.

13. Смањите отплате студентског кредита

Планови отплате засновани на приходима могу смањити ваше месечне уплате студентског кредита за неколико стотина долара сваког месеца.

14. Откажите непотребне претплате

Поништите избор опције аутоматског обнављања на свим претплатама које не користите редовно, као што су кутије за претплату или услуге стриминга.

15. Пратите потрошњу

Пратите свој месечни новчани ток — ваш приход минус ваши расходи. Ово ће такође олакшати обележавање напретка ка вашем циљу штедње. Испробајте буџетску апликацију која прати вашу потрошњу. (НердВаллет има бесплатну апликацију која ради управо то.) Или можете да пратите ових пет корака који ће вам помоћи да пратите своје месечне трошкове.

16. Рефинансирајте своју хипотеку

Рефинансирање ваше хипотеке да бисте добили нижу каматну стопу може вам уштедети неколико стотина долара сваког месеца. Користите наш калкулатор за рефинансирање хипотеке да бисте сазнали колико бисте могли да уштедите.

17. Поставите циљеве уштеде

Поставите конкретан, али реалан циљ. То може бити „уштеда 5.000 долара на индивидуалном рачуну за пензију ове године“ или „брже отплатити дуг по кредитној картици.” Користите калкулатор циља штедње да видите колико бисте морали да уштедите сваког месеца или године да бисте постигли свој циљ.

Назад на врх

Како уштедети новац са буџетом

Један паметан начин да управљате својим новцем - и надамо се да ћете га задржати - је праћење буџета.

У НердВаллет-у, размишљамо о буџету као о плану потрошње, јер уштеда новца не значи да морате у потпуности да престанете да трошите. То само значи да морате дати приоритет неким финансијским циљевима у односу на друге.

Препоручујемо буџет 50/30/20 за паметно управљање новцем. Посветите 50% свог прихода на потрепштине, 30% на жеље и 20% на штедњу. Ако откријете да једна од ваших алокација премашује ове проценте, извршите нека прилагођавања како би се уклопила у формулу.

Док радите ка свом коначном финансијском циљу, побрините се да своја новооткривена средства ставите на добар штедни рачун са високим приносом како бисте максимизирали свој новац. Неки од најбољих онлајн налога плаћају камате које су много веће од великих традиционалних банака.

Пратите потрошњу по категоријама, упоредите месеце и пронађите начине за уштеду.

Уштедите новац на празничној куповини

Погледајте НердВаллетов водич за Црни петак за најбоље понуде и савете за уштеду новца који ће вам помоћи да буџет за одмор буде на правом путу. Црни петак је новембар. 26 ове године.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here