Како уштедети новац за кућу: кораци за кретање

Уштеда довољно новца за куповину куће може изгледати као пењање на Монт Еверест, али не дозволите да вас то спречи да направите прве кораке. Када се кренете, можда ћете наћи врх приступачнијим него што сте очекивали.

Ево како да направите успон:

1. Поставите циљеве да уштедите за кућу

Одлучите о укупном новчаном циљу и року за постизање тог циља. Ево главних ствари за које ћете морати да уштедите:

  • Уплата. Ово је готовина унапред коју зајмопримац плаћа када добије хипотеку за куповину куће. Захтеви за авансно плаћање разликују се у зависности од типа хипотеке и зајмодавца. Неки могу бити и до 3%. Калкулатор учешћа може вам помоћи да одредите износ за уштеду.

  • Трошкови затварања. Ово су накнаде које плаћате за финализацију хипотеке и обично су око 2% до 5% износа кредита.

  • Селидбе и други трошкови након куповине куће. Чак и ако је кућа у стању кључ у руке, можда ћете наћи изненађујући број путовања у продавнице хардвера и кућног намештаја.

» ВИШЕ: Сазнајте о захтевима за учешће

2. Прегледајте свој буџет за начине да уштедите

Не морате да одустанете од латте-а – цена кафе или две недељно ионако неће финансирати дом. Али минимизирање других трошкова може вам помоћи да брже уштедите за кућу. Ево неколико места за тражење:

  • Упоредите цене осигурања аутомобила да бисте добили најбољу понуду.

  • Сазнајте да ли можете да уштедите спајањем кабловских и интернет услуга или променом плана за мобилни телефон.

  • Рефинансирајте своје студентске кредите или ауто зајам да бисте смањили месечне уплате.

  • Откажите претплате које не користите.

Да бисте пронашли друге начине да смањите трошкове, пратите своју потрошњу месец дана да бисте видели где иде ваш новац.

» ВИШЕ: 17 савета за уштеду новца

3. Аутоматизујте и максимизирајте уштеде

Подесите аутоматске трансфере са ваших чека на штедне рачуне, тако да новац није доступан за тренутну потрошњу.

Берза је превише нестабилна за краткорочну штедњу — мање од 10 година — па када штедите за кућу, уместо тога држите свој новац на штедном рачуну са високим приносом, рачуну тржишта новца или сертификатима о депозиту.

ЦД-ови би требало да буду темпирани да сазреју непосредно пре него што пожелите да купите кућу. Максимизирајте своју уштеду тако што ћете добити највише могуће каматне стопе.

» ВИШЕ: Упоредите најбоље цене за ЦД

4. Уштедите повишице и неочекиване приходе

Пренесите повраћај пореза, бонусе, повишице и било које друге финансијске ненапредне приходе у штедњу пре него што добијете прилику да их потрошите. Ово ће повећати и вашу уштеду и мотивацију, а можда ће ускоро ставити на видјело власништво над кућом.

» ВИШЕ: Савети за купце куће први пут

5. Зарадите додатни новац

Потражите начине да зарадите додатни новац када уштедите за кућу, као што је обављање слободних послова на мрежи, испорука или трговина старим телефонима и електроником.

Само се чувајте "прилика" за преваре које траже унапред новац или финансијске информације. Проверите све компаније пре него што се укрцате и избегавајте пореске замке.

» ВИШЕ: 25 начина да зарадите новац на мрежи и ван мреже

6. Пратите свој напредак и наставите

Проверите напредак уштеде најмање сваког месеца. Бесплатна апликација НердВаллет-а може помоћи. Споро и постојано напредовање вреди славити. Поставите графикон уштеде на фрижидеру или фотографије свог дома из снова да бисте били инспирисани.

Често постављана питања Који је најбржи начин да уштедите новац за кућу?

Да бисте брзо уштедели новац за кућу, примените вишеструки приступ: смањите додатне трошкове где можете, одвојите повишице, повраћај пореза и друге ненадане приходе, крените на споредну свирку да зарадите додатни приход, ако је могуће, и задржите своју уштеђевину штедни рачун са високим приносом.

Могу ли купити кућу без учешћа?

Могуће је купити кућу без новца. И УСДА зајмови за руралне становнике и ВА кредити за припаднике војске и ветеране не захтевају учешће. Неки зајмодавци такође нуде своје опције без предујма.

Како могу да добијем помоћ око уплате?

Сазнајте да ли се програм помоћи за авансно плаћање нуди преко ваше државне или локалне владе или непрофитне организације. Ови програми нуде грантове и зајмове за покривање учешћа. Многи зајмови су опростиви или имају одложену отплату.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here