Како продати са софе уз догађаје куповине уживо

Забавна вредност гледања комшија како продају ручно израђени накит, кућни декор, антиквитете или налазе на бувљој пијаци држи потенцијалне купце привученима. Ево шта су два продавца, један за пет година, а други лансиран пре мање од годину дана, имали да кажу.

Домаћи бутик

Линесха МцЕлвеен из Атланте почела је да продаје своје попусте Дива понуде, укључујући торбице, женску одећу и додатке, на догађајима куповине уживо на Фејсбуку пре пет година.

„Некако сам претворила своју дневну собу и трпезарију у простор за бутик“, каже она, одржавајући догађаје уживо три пута недељно.

МцЕлвеен сада гради онлајн мрежу других "дива за договор"."

Њена Фацебоок група је нарасла на преко 15.000 чланова и служи као платформа за око 300 Фацебоок Ливе продаваца који помажу купцима, како она каже, „да добију свој Гуцци, а да их не добију."

„У тој групи имам неке људе који само објављују артикле на продају, али велика већина њих ради једносатне животе“, каже МцЕлвеен. Продавци су заказани у фиксним терминима сваке недеље, „баш као ТВ емисија“, каже она.

„Желим да будем сервис за стриминг уживо 24 сата дневно. То је оно због чега пуцам.МцЕлвеен каже да прима „малу накнаду“ и пружа обуку продавцима о томе како да повећају гледаност и продају.

Идите уживо сада, поново емитујте касније

Пинкеи Стеварт из Ломбарда, Илиноис, релативно је новајлија у организовању догађаја онлајн куповине. Ручно израђује накит око шест година. Стјуарт је покренула своју веб локацију ПинкГЛИТЗ 2019. и почела да хостује Фацебоок Ливес крајем 2020.

Како се одвијају шопинг догађаји?

„Зависи“, признаје она. „Сада је тако разводњено“, јер се све више друштвених мрежа такмичи за пажњу корисника. Имала је стриминг уживо са само два или три гледаоца у исто време, али често више људи гледа поновно емитовање, које остаје на мрежи и може се видети када гледаоцу одговара.

Међутим, емисије граде однос са гледаоцем, каже она, и то повећава поверење.

Имати око за добре куповине

Можете почети да продајете на мрежи куповином инвентара у вредности од само неколико стотина долара, или мање, кажу оба продавца.

„Почевши од своје прве године, ако можете да зарадите 10.000 долара, рекао бих да вам иде одлично“, каже МекЕлвин. „Али немој да напустиш свој свакодневни посао."

МцЕлвееново пословање је изграђено на препродаји инвентара купљених штедећи на распродајама у дворишту, бувљацима, половних продавницама и слично.

Морате имати око за проналажење повољних цена и цена артикала за продају, каже она. „Морате имати стрпљења. Постоје буквално неки људи који сатима седе испред ових продавница пре него што се отворе јер знају да одређеним данима долази нови инвентар и они су ту да га набаве."

Савети за почетак

МцЕлвеен упозорава нове продавце да избегавају прекомерне трошкове, као што је постављање стандардне локације. Обављање догађаја куповине уживо из свог дома је начин са ниским ризиком за почетак.

„Увек говорим својим продавцима: Људи купују од онога кога воле“, каже она. „Немојте да се осећате као да морате да будете савршени. Имао сам Животе у којима моја деца вриште у позадини. Уживо се прекида у средини, и морам да се вратим, „Ох, Ви-Фи је нестао!Људи желе да знају да сте права особа."

Остали савети које нуде два продавца укључују:

  • Процените услуге слања као што су отпрема или маркице.цом. Купци ових дана очекују ниску цену и по могућности бесплатну доставу.

  • Проверите своју технологију. Стјуарт каже да је почела да снима видео записе на свом рачунару, али је приметила зрнасту слику и брујање. Почела је да користи свој паметни телефон са причвршћеним осветљењем како би постигла бољи изглед.

  • Размислите о продаји на бувљој пијаци за особне прилике да продате робу, стекнете видљивост за себе и своје производе и добијете повратне информације у реалном времену од потенцијалних купаца.

  • Истражите изложбе добављача на мрежи. Ови виртуелни догађаји добављача често су повезани са регионалном или националном конференцијом или сајмом.

„Људи који заиста желе ово да ураде морају заиста да имају страст према томе и да се не обесхрабре и само наставе у томе“, каже Стјуарт. Очекивања могу бити да ћете искочити из капије са великим износом у продаји, "а то се не дешава увек."

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Тхе Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here