Како продати ствари на мрежи

Али ако желите да будете више од повременог продавца и имате амбиције да покренете онлајн посао, постоји много више од тога. Ево четири корака која треба да предузмете ако озбиљно желите да научите како да зарадите новац продајом ствари на мрежи.

1. Пронађите своју нишу

Успех вашег пословања у великој мери зависи од тога како се уклапа у спектар постојећих предузећа. Ако је неко други већ савладао тржиште које тражите, биће теже издвојити се. Али ако будете превише генерички, то такође може имати супротне резултате.

„Покушај да се покрене генеричка онлајн продавница је најбржи пут до неуспеха“, каже Лиса Чу, власница веб-сајта за дечју свечану одећу Блацк Н Бианцо. „Не можете се такмичити са гигантским онлајн продавцима као што је Амазон у погледу цене, свести о бренду, трошкова испоруке и услуге. Фокусирајте се на тржишну нишу за коју сте заинтересовани, јер ће вас мотивисати да научите сваки аспект пословања.”

Истражите конкурентне сајтове и користите анкете, друштвене мреже, пријатеље и породицу да процените да ли постоји интересовање за ваш производ. Одредите колико новца, ако га има, људи су спремни да плате за то. Затим искористите те информације да бисте израчунали колико је тај посао одржив. (Више о томе касније.)

Пратите сав новац који зарађујете. Прегледајте све предности готовине, картица и банковних рачуна на први поглед. ПОГЛЕДАЈТЕ СВОЈ ТОК ГОТОВИНЕ

2. Размотрите опције места одржавања

Постоје два главна начина за продају ваших ствари на мрежи: тржишта као што су Етси, Схопифи, еБаи или Амазон и веб локација коју креирате. Комбинација ова два је такође могућа.

Тржишта су обично лакша и бржа за започињање вашег пословања, али такође наплаћују накнаде за трансакције које могу да утичу на ваш профит.

ВИШЕ: Где да продате своје ствари на мрежи

Ако направите сопствену веб локацију, имаћете више контроле над изгледом и осећајем свог пословања, али постоје трошкови за услуге веб хостинга и монетизацију ваше веб локације које треба узети у обзир. ПаиПал, на пример, наплаћује паушалну стопу од 2.9% плус 30 центи по трансакцији.

Ако нисте сигурни која је опција јефтинија, истражите обе и запишите повезане трошкове, а затим пређите на следећи корак.

3. Урадити математику

Пре него што покренете своју операцију, морате да знате да ли је то одржив посао.

Да бисте сазнали, мораћете да одлучите колико залиха планирате да продате сваког месеца и одговарајуће цене. То ће вам дати укупан приход месечно, под претпоставком да све продате. Затим узмите трансакције на тржишту или друге накнаде за обраду плаћања и схватите како то утиче на ваш приход. Да се ​​вратимо на пример ПаиПал-а, платили бисте 1 долар.03 за сваку продају од 25 долара, остављајући вам 23 долара.97 по комаду. Ако продате 100 артикала месечно, добијате 2.397 долара месечно.

Затим саберите различите трошкове повезане са вашим пословањем, укључујући ствари као што су износ потрошен на креирање или куповину ваших производа, хостинг веб локација, маркетинг и промоцију. Разбијте то на месечни број и одузмите га од својих месечних прихода.

Затим израчунајте своје порезе. Мораћете да процените своју пореску обавезу користећи свој тренутни годишњи приход домаћинства плус износ који очекујете да зарадите од свог новог посла. Поделите ту процену са 12 да бисте пронашли месечни део ваше зараде који би био издвојен за савезне порезе. У зависности од ваших околности, можда ћете морати да извршите процењене тромесечне уплате пореза. Такође, проверите код свог града, округа, државе или другог локалног пореског органа да бисте сазнали да ли сте на улици за порез на промет или друге врсте пореза.

Када одузмете све своје пословне и пореске трошкове од укупног прихода, упоредите ту цифру са својим месечним трошковима, укључујући сва постојећа плаћања дуга, као што су минимуми кредитне картице или плаћања кредита. Ако имате вишка новца, можда сте спремни да започнете свој посао. У супротном, можда би било боље као споредни пројекат да допуниш свој приход, барем док не крене.

» ВИШЕ: Како зарадити новац као дете

4. Промовишите свој посао

Допирање до праве публике на прави начин је кључно да би ваш нови посао стекао вучу. Први корак је идентификовање вероватних купаца, стављање у њихов начин размишљања и коришћење тога за формулисање стратегије ширења. Често се то своди на комбинацију блоговања, маркетинга на друштвеним мрежама и плаћеног оглашавања. Мораћете да одлучите која је тактика најбоља за ваш посао.

„Маркетинг садржаја генерише највећи РОИ од било које маркетиншке или продајне иницијативе коју смо видели“, каже Пат Ахерн, директор генерисања саобраћаја у Јунто, компанији која обезбеђује веб развој и генерисање саобраћаја за слободњаке. „Почните тако што ћете идентификовати популаран садржај у вашој индустрији помоћу алата као што су Ахрефс или БуззСумо. Одатле пишите детаљније чланке који су опширнији од најбољег чланка који можете пронаћи о тој теми.”

Ако имате листу е-поште, тестирајте и нови садржај тамо. Покушајте да пошаљете е-пошту или анкету тражећи од корисника повратне информације о неколико идеја које имате. Праћење саобраћаја од е-порука до ваших чланака такође ће вам помоћи да боље разумете своју публику.

Истраживање које бисте урадили за маркетинг садржаја такође вам може помоћи да формулишете своју маркетиншку стратегију на друштвеним медијима. На пример, уз БуззСумо, можете видети анализу броја друштвених дељења које сваки чланак добија. Погледајте првих пет или 10 чланака за своју главну кључну реч и забележите који друштвени канали су најпопуларнији. Ту треба да усредсредите своје почетне напоре. Такође можете да проверите друштвене канале сајтова који објављују те чланке са најбољим учинком да бисте открили успешне тактике и релевантне хасхтагове.

Обавезно искористите предности услуга које нуде бесплатне алатке за аналитику, као што је Фацебоок Инсигхтс, и истражите опције као што су Гоогле аналитика и Сумо. Тада можете експериментисати са тактиком ширења и побољшати своју стратегију док идете.

Желите штреберско знање које је прилагођено вашем новцу? Донесите сав свој новац у један приказ и стекните прилагођене увиде да бисте га максимално искористили. Сазнајте више.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here