Колико брзо можете рефинансирати хипотеку? Ево правила

Колико брзо можете да рефинансирате хипотеку зависи од врсте стамбеног кредита који имате и врсте хипотеке за рефинансирање коју добијате.

Неке хипотеке вам омогућавају да рефинансирате одмах након добијања првобитног кредита, ако желите. Другима је потребан период да прође — оно што хипотекарни бизнис назива „зачинити“."

Овај чланак описује правила за различите врсте хипотека: конвенционалне, ФХА, ВА, УСДА и џамбо кредите.

» ВИШЕ: Како и зашто рефинансирати хипотеку

Правила за рефинансирање конвенционалних кредита

Вероватно имате конвенционалну хипотеку ако ваш зајам није подржан од стране Федералне стамбене администрације, У.С. Одељење за борачка питања или У.С. Одељење за пољопривреду, и ако није џамбо кредит. Конвенционална хипотека испуњава стандарде квалификација које су поставили Фанние Мае и Фреддие Мац.

У већини случајева можете рефинансирати конвенционални зајам чим пожелите. Можда ћете морати да сачекате шест месеци пре него што будете могли да рефинансирате код истог зајмодавца. Али то вас не спречава да рефинансирате код другог зајмодавца.

Изузетак је рефинансирање готовине. Да бисте добили рефинансирање у готовини на конвенционалну хипотеку, морате имати кућу најмање шест месеци, осим ако сте наследили имовину или сте је добили разводом, раздвајањем или распадом домаћег партнерства.

Правила за рефинансирање ФХА кредита

ФХА кредит је хипотека коју осигурава Федерална стамбена управа. ФХА има неколико врста рефинансирања, од којих свака има своја правила.

Ако желите да добијете ФХА рефинансирање да позајмите више него што дугујете и узмете разлику у готовини, тражите рефинансирање ФХА за исплату готовине.

Ако не желите да узимате готовину, а вољни сте да добијете (и платите) процену, можете одабрати ФХА стопу и рок рефинансирања или ФХА једноставно рефинансирање.

Ако имате ФХА зајам и желите да рефинансирате у други ФХА зајам без процене, ФХА поједностављено рефинансирање може бити оно што тражите.

  • Цасх-оут. Морате да поседујете и користите кућу као своје главно пребивалиште најмање 12 месеци пре него што поднесете захтев за рефинансирање готовине. Можете бесплатно и чисто да извршите рефинансирање куће коју поседујете. Ако имате хипотеку, морате је имати најмање шест месеци. Све исплате хипотеке које доспевају у последњих 12 месеци морају бити извршене на време.

  • Стопа и рок и једноставно рефинансирање. Од вас се тражи да сачекате најмање седам месеци пре рефинансирања — довољно дуго да извршите шест месечних плаћања. Све исплате хипотеке доспеле у последњих шест месеци морају бити плаћене на време, а можете имати највише једну закаснелу уплату (30 или више дана са кашњењем) у шест месеци пре тога.

  • ФХА стреамлине. ФХА поједностављено рефинансирање је бржи начин за рефинансирање са једног ФХА кредита на други, са мање папирологије, јер не захтева процену. Морали сте да имате хипотеку најмање 210 дана и да сте плаћали најмање шест месеци. Ваше уплате за последњих шест месеци морају бити на време и можете имати највише једну закаснелу уплату (касњење од 30 или више дана) у шест месеци пре тога.

Правила за рефинансирање ВА кредита

Да бисте рефинансирали у ВА зајам - хипотеку коју подржава Министарство за борачка питања - од вас се тражи да сачекате најмање 210 дана или довољно дуго да извршите шест уплата, у зависности од тога шта је дуже. Овај услов се примењује без обзира да ли добијате рефинансирање ВА готовине или кредит за рефинансирање са смањењем каматне стопе, познат као ИРРРЛ.

Правила за рефинансирање УСДА кредита

У.С. Министарство пољопривреде нуди два хипотекарна програма за купце сеоских кућа: гарантовани кредити и директни кредити. Да бисте рефинансирали гарантовани кредит, морате имати хипотеку најмање 12 месеци. За директне кредите не постоји период чекања за рефинансирање.

УСДА нуди три опције за рефинансирање у други УСДА зајам. Ако добијете поједностављено рефинансирање или не-једноставно рефинансирање, морате извршити исплате на време у последњих 180 дана. За поједностављени програм помоћи, мора да сте били у току са отплатом хипотеке у последњих 12 месеци.

Правила за рефинансирање џамбо кредита

Као и код конвенционалних кредита, у већини случајева можете рефинансирати велику хипотеку кад год желите. Јумбо зајмови су за износе који премашују лимите зајма које користе Фанние Мае и Фреддие Мац, а зајмодавци обично имају строжије услове за осигурање него за конвенционалне зајмове.

Разлози за рефинансирање

Сада када знате колико брзо можете да рефинансирате, уверите се да то урадите из конструктивног разлога. Многи људи рефинансирају да би добили нижу камату на хипотеку, уз ниже месечне уплате. Али то није једини начин да се оствари корист од рефинансирања. Можда бисте желели да рефинансирате на:

  • Скратите период отплате кредита — на пример, са 30 година на 15 година. Чак и ако смањите каматну стопу, месечне отплате новог кредита могу бити веће, али можете уштедети хиљаде долара плаћајући камату на краћи период.

  • Пребаците се са хипотеке са подесивом стопом на зајам са фиксном каматном стопом (или обрнуто).

  • Решите развод, раздвајање или раскид породичног партнерства.

  • Позајмите из капитала куће да платите реновирање куће или друге трошкове.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here