Како почети да плаћате студентске кредите

Најважнија ствар коју треба да знате када почнете да плаћате студентске кредите је када вам доспевају уплате. Отплата почиње када се заврши грејс период вашег студентског кредита, обично шест месеци након што дипломирате или напустите школу.

» ВИШЕ: Опције отплате студентског кредита: Пронађите најбољи план за себе

Ако извршите ту прву уплату на време, бићете на правом путу за успех. Али одмах предузимање неких додатних корака такође може помоћи ако желите да урадите нешто од следећег:

  • Отплатите своје кредите брже.

  • Смањите своје месечне уплате.

  • Квалификујте се за опрост зајма.

Ево како започети отплату са десне стране.

Знајте како да платите студентски кредит

Ваш зајмодавац ће вероватно радити преко сервисера студентских кредита који ћете платити директно. Можете ручно да плаћате своје кредите на мрежи или чеком, као и сваки други рачун. Али аутоматско плаћање је посебно корисно за студентске зајмове јер ћете обично добити попуст на каматну стопу од једне четвртине процентног поена за регистрацију.

Аутоматско плаћање омогућава вашем сервисеру да аутоматски задужи месечну уплату са вашег текућег рачуна. Ако се упишете у аутоматско плаћање, нећете заборавити да извршите уплату и случајно заостати. Само се уверите да има довољно новца на вашем текућем рачуну сваког месеца да бисте избегли накнаде за прекорачење.

Нисам примио рачун?

Морате да отплаћујете своје кредите чак и ако не добијете рачун. Пошто сте се вероватно преселили након завршетка школе, проверите да ли ваш сервисер има ажурну адресу и контакт информације.

Нисам сигуран ко је ваш сервисер?

Савезна влада запошљава неколико сервисера за студентске кредите, укључујући ФедЛоан, Навиент и Нелнет. Ако нисте сигурни ко сервисира ваше кредите, можете сазнати користећи владину централну базу података о студентским зајмовима, Национални систем података о студентским кредитима.

» ВИШЕ: Како променити сервисера за студентске кредите

Почните да плаћате студентске кредите раније да бисте уштедели новац

Плаћате више камате на почетку рока отплате него касније. Ако желите да ограничите износ који отплаћујете, обавезивање на одређене стратегије када почнете да плаћате студентске зајмове може максимизирати вашу уштеду.

  • Извршите додатна плаћања. Студентске кредите можете отплаћивати брже тако што ћете извршити већа аутоматска плаћања или плаћања сваке две недеље. Плаћајући половину износа који дугујете сваке две недеље, до краја године ћете извршити 13 пуних уплата, уместо 12. Или можете извршити пуну додатну уплату сваке две недеље и освојити своје кредите за упола краће време.

  • Рефинансирајте по нижој каматној стопи. Једном када имате солидан приход, рефинансирање вам може уштедети новац. Да бисте добили најбољу каматну стопу, вама или ко-потписнику ће бити потребан солидан приход и кредитни резултат од најмање 600-их. Мало је лоше стране рефинансирања приватних студентских кредита. Такође можете рефинансирати савезне студентске зајмове, али ће вас то коштати бенефиција као што су отплата заснована на приходу и опрост зајма. Желећете да вам буде удобно да их одустанете.

» ВИШЕ: Када рефинансирати студентске кредите

Смањите уплату ако је потребно

Можда одмах знате да не можете приуштити први рачун када стигне. Уместо да игноришете своје кредите, разговарајте са својим сервисером о плаћању мање уз план отплате заснован на приходу.

» ВИШЕ: Отплата заснована на приходу: да ли вам одговара?

Планови отплате засновани на приходима ограничавају плаћања на 10% до 20% вашег дискреционог прихода и могу бити само 0 УСД. Након 20 или 25 година квалификованих плаћања, ваш преостали износ се опрашта, иако је тај износ опорезив. Прелазак на план отплате заснован на приходима раније може осигурати да се свака уплата коју извршите рачуна за опрост.

Такође можете да смањите своје уплате уз постепено отплату и продужене планове отплате. Уз све ове опције, обично ћете плаћати више камате него у оквиру стандардног плана отплате, али то је боље него да трошите свој новац на накнаде за кашњење, трошкове наплате и друге финансијске последице неиспуњења студентског кредита.

» ВИШЕ: Можете ли да промените план отплате студентског кредита?

Пратите подобност за опрост зајма

Ако уђете у радну снагу са државним послом или у непрофитној организацији, можете се квалификовати за опрост зајма у јавној служби. ПСЛФ елиминише сав преостали дуг савезног студентског зајма који имате након што извршите 120 квалификованих уплата.

Када почнете да плаћате студентске зајмове, урадите следеће да бисте били сигурни да ће све ваше уплате испуњавати услове за овај програм.

  1. Уверите се да имате праве кредите. Само директни зајмови испуњавају услове за опрост зајма за јавне услуге. Можете консолидовати Федерални програм зајма за породично образовање или Перкинс кредите да бисте били квалификовани, али само плаћања по новом директном зајму ће се рачунати у 120 потребних за опрост.

  2. Потврдите своје запослење. Након што завршите годину дана радног односа, поднесите образац за потврду о запошљавању Одељењу за образовање. Када влада потврди да је ваш посао за квалификованог послодавца, ваш сервисер студентских кредита ће се променити у ФедЛоан. Затим ћете желети да поново пошаљете тај образац сваке године или ако промените послодавца.

  3. Изаберите план отплате заснован на приходима. Само плаћања извршена према стандардном плану отплате и плановима отплате заснованим на приходима рачунају се за опрост зајма за јавне услуге. Пошто стандардни план отплаћује ваше кредите након 120 уплата, нећете имати шта да опростите када сте се квалификовали за опрост. Пријавите се за план заснован на приходима уместо на студентаид-у.гов.

Наставници и зајмопримци Перкинсових кредита имају додатне опције опроста федералног студентског зајма. Такође схватите захтеве ових програма пре него што извршите прву уплату да бисте били сигурни да сте на правом путу.

» ВИШЕ: 10+ програми опроста студентског кредита, отказивање и отпуст

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here