Како зауставити писма пре одобрења кредитне картице

Понуде кредита пре одобрења које стижу поштом су попут корова у вашем дворишту: једна или две нису ништа страшно, али превише може брзо да постане неодољиво.

Ако желите да зауставите ток понуда које долазе кроз ваше поштанско сандуче, можете да обавестите кредитне бирое да нисте заинтересовани тако што ћете посетити ОптОутПресцреен.цом или позовите 1-888-5-ОПТОУТ. (Такође вам омогућава да вратите своје име ако желите да наставите да примате понуде.)

Бројем телефона и веб сајтом управљају кредитни бирои, који прикупљају кредитне информације и састављају кредитне извештаје, а затим те информације пружају другим компанијама. Ако одустанете, престаћете да добијате понуде за кредит и осигурање пре пет година; можете учинити промену трајном тако што ћете потписати образац и послати га поштом.

Али да ли је то заиста корак који желите да предузмете? Ево предности и недостатака одбијања.

» ВИШЕ: Претходно одобрење кредитне картице вс. претквалификација

Недостаци одустајања

Пре него што одлучите да одустанете од понуда, размотрите ове разлоге да наставите да их добијате:

  • Можда желите приступ лаком кредиту. Кључна предност унапред одобрених понуда кредитних картица је та што не морате да се питате да ли се квалификујете. Издавалац је већ прегледао ваш кредит и сматрао вас достојним.

  • Можете пропустити посебне понуде. Понуде унапред одобрених кредитних картица понекад долазе са издашнијим условима од понуда доступних широј јавности. Можда постоји већи бонус за регистрацију, на пример, или одбачена годишња накнада, или дужи период уводног АПР-а од 0%. Ако вам издавалац шаље унапред одобрену понуду, жели ваше пословање и можда ће бити вољан да понуди прилично слатку понуду да би је добио.

  • Ви ћете ограничити своје могућности. Унапред одобрена понуда може да вас упозна са компанијом или производом за који раније нисте били свесни; могло би се показати да вам одговара.

Предности одустајања

Ипак, постоје добри разлози да предузмете корак и одустанете од унапред одобрених понуда. Ево неколико:

  • Пресећи ћете неред. Људи са добрим или одличним кредитним способностима знају вежбу: пријавите се за кредитну картицу, добијате одобрење и ускоро почињу да пристижу унапред одобрене понуде. Апликација сигнализира да сте на тржишту за кредит, а издаваоци се радо обавежу. Бављење том поштом је мука - мала, можда, али ипак гњаважа.

  • Смањите могућност крађе идентитета. Понуда за хиљаде долара вредан кредит је примамљива мета за лопове, који би могли да покупе писмо претходног одобрења и поднесу захтев за картицу на ваше име. Није уобичајено, али може се десити.

  • Нећете бити у искушењу да додате свој дуг. Само зато што можете добити кредитну картицу не значи да треба. Ако имате проблема да контролишете своју потрошњу, последња ствар која вам треба може бити нова картица. Искључивање протока понуда може заштитити ваше финансије.

» ВИШЕ: Кредитне картице које нуде претходно одобрење без напорног повлачења

Следећи кораци

Поред одустајања од понуда за претходно одобрење преко горе наведеног броја или веб-сајта, можда ћете желети да одустанете од директног маркетинга путем поште тако што ћете посетити ДМАцхоице.орг.

Ако сте престали да добијате понуде, али желите да се пријавите за нову кредитну картицу, можда бисте желели да прегледате неке од најбољих понуда доступних за нове власнике картица.

» СЛЕДЕЋЕ: Како одабрати најбољу кредитну картицу за вас у 4 једноставна корака

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here