Како прећи на нову банку или кредитну унију

Можда тражите вишу камату. Можда се селите и желите банку са више локација у вашој новој области. Или вам је можда само доста лоше услуге за кориснике и желите да свој посао одведете на друго место.

Шта год да је разлог, промена банке не мора да представља проблем. Читајте даље за наш водич за премештање ваших текућих или штедних рачуна у нову финансијску институцију.

Ево корака за прелазак на нову банку или кредитну унију:

  1. Сазнајте где да отворите свој нови налог. 2. Отворите рачун у новој банци. 3. Направите листу својих претплата, аутоматских плаћања, депозита и услуга у старој банци. 4. Почните да преносите готовину и плаћање услуга на свој нови налог. 5. Затворите свој стари налог. 6. Уживајте у свом новом банковном рачуну и уверите се да су сва ваша аутоматска плаћања пренета.

Корак 1: Одредите где да отворите свој нови налог

За већину нас банке и кредитне уније, њихови непрофитни еквиваленти, кључни су за наше финансијске животе. Али са толико много опција, како да изаберете нову када стари више не одговара вашим потребама?

 • Размислите о функцијама које желите. Проналажење банке или кредитне уније са филијалама и банкоматима у вашој близини може бити важно, или бисте можда радије тражили онлајн банку која има веће каматне стопе и одличан програм надокнаде накнада за банкомат. Било да се ради о обичној или само на мрежи, пожелећете банку са ниским накнадама и високим каматама, посебно на текуће и штедне рачуне. Уверите се да нова банка има све услуге које желите. (За преглед погледајте савете како да изаберете банку.)

 • Запамтите да не морате да имате све своје налоге на једном месту. Ако сте отворени за мало жонглирања, можете оптимизирати своје финансије отварањем рачуна у различитим банкама. На пример, можете да искористите предност високог годишњег процента приноса са онлајн штедним рачуном док држите текући рачун отворен у традиционалној банци која нуди личну корисничку услугу када вам је потребна. Одржавајте свој број налога подесним да бисте избегли случајна прекорачења. Ако вам је важно да држите своје рачуне под једним кровом, погледајте нашу листу најбољих банака за текуће и штедне рачуне.

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Корак 2: Отворите рачун у новој банци

Већина банака олакшава отварање текућег или штедног рачуна на мрежи или лично. Обично ћете морати да доставите неке основне личне податке и документе, као што су ваше име, адреса, лични документ са фотографијом који је издао државни орган и број социјалног осигурања. Ако банка то захтева, мораћете да пренесете средства на свој нови рачун. Често то можете да урадите електронски са свог старог рачуна у другој банци (све док је још увек отворен), али такође можете да положите готовину или чек.

 • Ваш кредитни резултат вероватно неће бити проверен. Многе банке проверавају потенцијалне кандидате гледајући ЦхекСистемс, базу података која показује да ли сте у прошлости често прекорачили рачуне или сте имали друге банкарске проблеме, али нема кредитних информација. Неке банке врше меко или тврдо повлачење кредита, али само тешко повлачење резултира (обично краткотрајним) падом вашег кредитног резултата. Овај кредитни упит се може појавити ако се пријавите за програм заштите од прекорачења или кредитну линију када отворите текући рачун.

 • Уверите се да испуњавате захтев за минимални депозит. Док већини банака треба 0-100 долара да би отвориле нови рачун и зарадиле камату, некима су потребне хиљаде долара. Уверите се да имате довољно новца пре него што отворите рачун.

Корак 3: Направите листу претплата, аутоматских плаћања, депозита и услуга у вашој старој банци

За несметан прелазак на ваш нови банковни рачун, извуците историју трансакција од годину дана да бисте забележили нешто од следећег:

 • Директни депозити.

 • Аутоматско плаћање рачуна и претплате (месечне или годишње).

 • Периодични трансфери.

 • Повезаних налога.

Такође обратите пажњу на све банкарске услуге које тренутно користите, а које могу укључивати:

 • Банкарска обавештења путем е-поште или СМС-а.

 • Апликација за мобилне уређаје.

 • Папирни чекови.

 • Сеф за чување вредности.

» Желите да упоредите опције банке? Погледајте нашу листу најбољих текућих рачуна

Корак 4: Почните да преносите готовинско и услужно плаћање на нови налог

Не бисте се иселили из своје куће или стана а да не будете сигурни да основне ствари - гас, вода, струја - функционишу на вашем новом месту. Овде важи иста логика. Отворите нови налог пре него што затворите стари и прелазите у фазама.

 1. Држите нешто новца на свом старом рачуну. Требало би да имате довољно новца на свом старом рачуну да бисте избегли накнаду за минимални салдо и да покријете сва аутоматска плаћања или чекове који нису измирени.

 2. Промените све директне депозите. Ажурирајте своје финансијске информације на послу тако да се ваша плата шаље на ваш нови банковни рачун.

 3. Поново закажите аутоматска плаћања. Закажите будућа плаћања рачуна са свог новог рачуна када прође први директни депозит.

 4. Означите остатак своје листе. Вратите се на своју листу за планирање и адресирајте све што још треба да урадите: наручите чекове, изнајмите нови сеф, преузмите мобилну апликацију банке и тако даље.

Све старе информације о налогу ускладиштене код провајдера услуга — ваше кредитне картице, кабловска компанија, оператер мобилног телефона — такође треба да се ажурирају. Неки трговци ће вас обавестити када уплата не успе, али други можда неће, због чега рачуни касне и гомилају се, што може утицати на ваш кредит.

Корак 5: Затворите свој стари налог

Када будете сигурни да су све аутоматске трансакције избрисане, спремни сте да затворите своје старе налоге. Биро за финансијску заштиту потрошача препоручује да добијете писани документ који потврђује да је рачун затворен.

Када је у питању затварање налога, можда ћете имати неколико опција, укључујући да то урадите телефоном, писменим захтевом или лично. Имајте на уму да ваша банка вероватно не жели да вас изгуби као клијента и може покушати да вас одговори да одете.

Банке такође понекад поново активирају затворене рачуне како би испуниле аутоматска плаћања или депозите који долазе, према извештају непрофитне Уније потрошача из 2012. Да би се ово избегло, каже се у извештају, „рачун треба испразнити и затворити у исто време након што су сви директни депозити и аутоматска плаћања успешно преусмерени.”

Ако имате било каквих недоумица, разговарајте са својом старом банком о њеним политикама за поновно отварање рачуна.

Корак 6: Уживајте у свом новом налогу и још једном проверите да ли су сва ваша аутоматска плаћања пренета

Када завршите са старим налогом, наставите да сазнате више о новом дому вашег новца. Искористите предности које може да понуди и које вам могу помоћи да остварите своје финансијске циљеве и будите опрезни у погледу избегавања накнада за прекорачење и месечних трошкова.

Чак и ако сте се побринули да пренесете сва своја аутоматска плаћања пре затварања старог налога, желећете да проверите да ли су трансфери били успешни тако што ћете проверити своје месечне изводе.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here