Како узети студентски кредит без родитеља

Добијање студентског зајма без приступа финансијским информацијама или кредитној историји ваших родитеља може бити тешко, али није немогуће.

Ако сте независни студент, онда можете позајмити федералне директне зајмове. Ако имате добру кредитну способност, можете бирати и између више приватних зајмодаваца. Међутим, ако још увек технички зависите од родитеља или немате кредитну историју, ваш избор је ограниченији.

» ВИШЕ: Упоредите опције студентског зајма за лош кредит или без кредита

Без обзира на вашу ситуацију, почните попуњавањем бесплатне апликације за савезну студентску помоћ, познату као ФАФСА, и пријављивањем за савезне студентске зајмове. Они су преферирани у односу на приватне зајмове због њихових ниских каматних стопа, различитих опција отплате и могућности опроста зајма.

Ево како можете добити студентски кредит без родитеља.

Узмите савезни студентски зајам као независни студент

Не требају вам никакве информације о родитељима да бисте се пријавили за савезне студентске кредите ако сте независни студент. Такође ћете имати веће лимите савезног зајма. Можете да позајмите до 57.000 долара укупних савезних студентских кредита као независни студент, уместо 31.000 долара као зависни студент.

Одговори које дате на ФАФСА одређују ваш статус зависности. Ако одговорите са „Да“ на бар једно од питања зависности у апликацији, сматрате се независним. Користите ову контролну листу да припремите документе које ћете морати да пријавите као независни студент.

Међутим, нећеш се сматрати независним само зато што твоји родитељи неће помоћи у процесу. Ако одговорите „Не“ на сва питања о зависности од ФАФСА, онда се сматрате издржаваним учеником, без обзира да ли ће вам родитељи дати своје податке или не.

Тражите несубвенционисане кредите без података родитеља

Ако се сматрате зависним и немате податке о једном или оба родитеља, и даље можете да се пријавите за савезне студентске кредите. Имате два могућа пута:

  1. Набавите замена зависности. Ако доставите документацију У.С. Одељење за образовање да бисте доказали да вас треба сматрати независним учеником, могли бисте да добијете прегласавање зависности. Одобрења се дају од случаја до случаја и односиће се само на ученике са неуобичајеним околностима, као што је насилно породично окружење или напуштање родитеља.

  2. Пријавите се за помоћ без родитеља. Ако се не квалификујете за поништавање зависности, али ваши родитељи не желе да деле своје информације, изаберите следећу опцију на ФАФСА: „Нисам у могућности да пружим информације о својим родитељима.” Затим морате да изаберете опцију која указује да немате посебне околности, али не можете да пружите родитељске информације.

Без информација о родитељима, нећете добити очекивани породични допринос, што обично одређује вашу помоћ. Моћи ћете да узмете само несубвенционисани савезни зајам, ако га уопште има. Канцеларија за финансијску помоћ вашег колеџа ће одлучити да ли да вам позајми. Контактирајте своју школу да бисте разговарали о узимању несубвенционисаног кредита.

Пронађите другог рођака или пријатеља да потпишете приватни зајам

Ако вам је потребан приватни студентски кредит да попуните празнину у плаћању факултета, али ваши родитељи не могу да потпишу заједно, размислите о томе да замолите рођака или блиског пријатеља да то учине.

Изаберите супотписника који може да се квалификује. То значи да им је потребан кредитни резултат изнад 600 или више и сталан приход. Уверите се да ваш супотписник разуме да ће он или она морати да плати дуг за ваш студентски кредит ако не можете.

Приватни студентски кредити, чак и са супотписником, скупљи су од савезних студентских кредита јер носе веће камате.

» ВИШЕ: Приватни студентски кредити које можете добити са супотписником

Пронађите приватне студентске кредите за које није потребан кредит или супотписник

Ако немате супотписника и кредита, али вам је и даље потребан приватни студентски зајам, погледајте студентске зајмове без супотписника. Обично ће ови зајмодавци узети у обзир ваш будући потенцијал прихода уместо ваше кредитне историје када одлучују да ли да одобре вашу пријаву.

» ВИШЕ: Како добити студентски кредит са лошим кредитом

Приватни зајмови за независне студенте носиће веће каматне стопе од савезних зајмова и приватних зајмова са супотписником. Упоредите понуде више зајмодаваца да бисте добили најбољу стопу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here