Како пренети новац из једне банке у другу

Ако су ваша средства распоређена на рачуне у различитим институцијама, помаже вам да имате једноставан начин да извршите трансфере између њих. Онлине трансфери су згодан начин за трансфер новца из једне банке у другу.

Онлине трансфери су генерално бесплатни у онлајн банкама и институцијама, иако се неки наплаћују, а трансфери обично трају до три радна дана да се заврше. Проверите са својом институцијом када постављате трансфер да бисте знали када очекивати да средства стигну и да ли постоје накнаде или не.

» Тражите онлајн налоге са ниским накнадама? Прочитајте НердВаллет листу најбољих штедних рачуна са високим приносом

ЦД за управљање готовином штедње Провера тржишта новца Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

ЛендингЦлуб Штедња високог приноса

АПИ

0.60%

Мин. стање за АПИ

$2,500

Сазнајте више

Федерално осигуран од стране НЦУА

Аллиант Цредит Унион Хигх-Рате штедња

АПИ

0.55%

Мин. стање за АПИ

$100

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Откријте банковну штедњу на мрежи

АПИ

0.40% Оглашени онлајн штедни рачун АПИ је тачан од 02.12.2021

Мин. стање за АПИ

$0

Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Ови готовински рачуни комбинују услуге и функције сличне чековним, штедним и/или инвестиционим рачунима у једном производу. Рачуне за управљање готовином обично нуде небанкарске финансијске институције. Сазнајте више

на веб страници СоФи-ја

СоФи Монеи®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

500 долара

Сазнајте више

на веб страници Веалтхфронт-а

Веалтхфронт готовински рачун

АПИ

0.10%

Мин. стање за АПИ

$1

ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. ЦД-ови (потврда о депозиту) су врста штедног рачуна са фиксном стопом и роком, и обично имају веће камате од обичних штедних рачуна. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

0.70%

Термин

2 године

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цапитал Оне 360 ЦД

АПИ

1.00%

Термин

5 година

Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Текући рачуни се користе за свакодневне депозите и исплате готовине. Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Рачун потрошње звона

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Депозити су осигурани ФДИЦ-ом

Оне Спенд

АПИ

Н/А

Мјесечна накнада

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Цити провера приоритета

АПИ

0.03%0.03% годишњег процентуалног приноса

Мјесечна накнада

$30

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Провера награда ЛендингЦлуб-а

АПИ

0.10%0.10% АПИ на стање од $2,500–$99,999

Мјесечна накнада

$0

Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Рачуни тржишта новца плаћају стопе сличне штедним рачунима и имају неке функције провере. Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Рачун тржишта новца ЦИТ банке

АПИ

0.45%

Мин. стање за АПИ

$0.01

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Куонтиц рачун на тржишту новца

АПИ

0.40%

Мин. стање за АПИ

$0

Сазнајте више

Члан ФДИЦ-а

Тржиште новца са високим приносом Акос Банк®

АПИ

0.25%

Мин. стање за АПИ

$0

ИСТРАЖИТЕ ВИШЕ НАЛОГА

Како пренети новац из једне банке у другу на мрежи

Пре него што почнете, мораћете да успоставите везу између два рачуна која имате у различитим банкама - оног који ће слати новац и оног који ће га примати.

1. Повежите два налога

Пријавите се на веб страницу или мобилну апликацију прве банке и изаберите опцију за вршење трансфера. Можда постоји избор за интерне трансфере, односно премештање новца између два рачуна у истој банци — од чека до штедње, на пример. Желите екстерну опцију, која вам омогућава да преместите средства у другу банку.

2. Наведите информације о спољном налогу

Нека вам при руци буду број друге банке и број вашег рачуна. Ове информације обично можете добити из банковног извода или штампаног папирног чека.

3. Потврдите нови налог

Након што унесете потребне информације, прва банка ће обично желети да потврди да имате приступ рачуну друге банке. Можда ће од вас бити затражено да унесете своје корисничко име и лозинку, које би прва банка потом потврдила. Други начин на који би прва банка могла да верификује рачун је да направи мали депозит или два (мислите на неколико пенија сваки) и затражи од вас да потврдите износе. Овај процес може потрајати неколико дана.

4. Подесите трансфере

Када је рачун потврђен, можете подесити трансфере са веб странице банке пошиљаоца. Изаберите налог за слање и примање и унесите износ за пренос и датум извршења трансакције. Одатле обично можете видети ког датума се очекује да ће средства бити доступна на рачуну примаоца. Такође ћете желети да изаберете да ли желите да извршите једнократну трансакцију или трансфер који се понавља (на пример, једном недељно). Након што сте направили своје изборе, изаберите опцију да их пошаљете.

» Желите више опција налога? Прочитајте изборе НердВаллет-а за најбоље рачуне са високим каматама

Назад на врх

Предност екстерних банковних трансфера: Повећајте приносе на штедњу

Банковни трансфери су уобичајени за људе који имају текући рачун у једној банци и штедни рачун са високим приносом у другој банци. Ако отворите нови штедни рачун, можете повезати свој постојећи текући рачун за аутоматске трансфере.

Ово такође функционише за клијенте онлајн банака, који често морају да повежу своје постојеће банковне рачуне да би финансирали своје онлајн рачуне. Ови људи имају тенденцију да извуку корист од бољих стопа док имају погодност да воде своје постојеће рачуне.

Назад на врх

Запамтите ограничења за подизање штедње

Генерално можете извршити онолико трансфера на штедне рачуне колико желите, али постоје неке тачке које треба узети у обзир када је у питању подизање новца. Интернетска повлачења са штедних рачуна сматрају се погодним трансакцијама према Федералним резервама. Ако имате више од шест погодних трансакција месечно, неке институције ће наплатити вишак накнаде за повлачење за сваку трансакцију преко тог ограничења. Ова накнада је обично око 5 УСД по трансакцији вишка.

» Сазнајте више о ограничењима повлачења штедње и Уредби Д.

Назад на врх

Више опција за слање новца другима

  • Плаћање рачуна на мрежи: Ако немате рачун на који планирате да пошаљете новац, можда ћете морати да истражите друге опције. Многе банке нуде услуге плаћања рачуна на мрежи, које шаљу чек или електронско плаћање трговцу или продавцу у ваше име.

  • Пеер-то-пеер плаћања: Ако требате брзо да пошаљете новац другој особи, можете користити и услугу пеер-то-пеер плаћања, као што су Венмо или ПаиПал.

  • Банковни трансфери: Ако требате брзо да пошаљете хиљаде долара, можда има смисла користити банковни трансфер. Ове услуге нису увек бесплатне, али средства често стижу до примаоца много брже, понекад за само неколико минута.

» Сазнајте више: Најбољи начини за слање новца

Назад на врх

Пренос средстава са једног банковног рачуна на други не мора бити оптерећење. Премјештање новца може бити само још једна погодност за интернет банкарство.

Следеће: Најбољи штедни рачуни Спремни за надоградњу ваше штедње? Ови високоприносни рачуни ће вам помоћи да брже повећате свој новац. Покажи ми

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here