Како јефтино путовати на венчање

Сетите се венчања? Враћају се, као и високе цене путовања.

Свадбена путовања су савршена олуја скупих фактора. За почетак, венчања се скоро увек одржавају викендом, када сви покушавају да лете. Они такође падају на одређене датуме, што чини флексибилност путовања готово немогућом. И, наравно, често су током врхунца летње сезоне путовања, када је најтеже доћи до хотела и аутомобила за изнајмљивање. Осим тога, паковање свечане одеће може значити проверу торбе, што може додатно повећати цену.

Не постоји начин да се избегне ова стварност у потпуности (осим да не присуствујете - без пресуде). Али сваки трошак се може ублажити. Ево савета за путовање на венчања за мање новца.

Будите креативни са датумима летова

Ако летите на венчање које се одржава у суботу, може изгледати природно да кренете у петак и вратите се у недељу. Ипак, ова опција је често најскупља. Према подацима о авионским картама из Хоппера, уторак и среда су скоро увек најјефтинији дани за лет, док петак скоро никада није најбоље време за полазак у смислу трошкова.

Подаци љубазношћу Хоппера.

„Можете уштедети близу 50 долара повратно у просеку летењем средином недеље или одласком у суботу“, каже Адит Дамодаран, економиста у Хопперу.

Лет у суботу, а не касно у петак, такође може да вам уштеди значајну суму на хотелским трошковима, јер вам неће требати соба за ту ноћ. Али ако то није изводљиво, размислите о томе да продужите свој боравак, претворите га у мини одмор и вратите се у уторак, када би авионске карте могле бити јефтиније.

Користите поене и миље мудро

Свадбена путовања могу понудити савршену прилику да растерете своје авио миље и хотелске тачке које су скупљале прашину последњих годину дана. Пошто су цене путовања за награде често мање динамичне од готовинских стопа, мање је вероватно да ће порасти током датума венчања са великом потражњом.

Уз то, увек треба да упоредите цену коришћења бодова или миља са ценом у готовини. Користите калкулатор (или своје математичке вештине) да одредите који нуди најбољу вредност.

Резервишите летове раније, хотеле касније

Може бити примамљиво да резервишете цело путовање чим добијете „сачувајте датум“ поштом, али ако је ваш циљ приступачност, то није увек најбоља стратегија.

Док су авионске карте често најјефтиније када се резервишу далеко унапред, цене хотела су често ниже у близини, према подацима НердВаллет-а.

Просечна цена повратне карте у главној кабини резервисане шест месеци унапред је 465 долара, али скаче на 577 долара на истим рутама када се резервише само 15 дана унапред.

Прича је потпуно изокренута за хотелске резервације, које у просеку 290 долара по ноћи када се резервишу далеко унапред и падају на 209 долара у последњем тренутку.

Ове цене су просечне и не значе да ћете увек добити бољу понуду ако резервишете хотеле у последњем тренутку. Али они значе да не треба журити да резервишете хотел што је пре могуће, посебно ако су ваши планови у току.

И док смо на тему резервације хотела: Ако организатори венчања нуде попуст на собе у одређеном хотелу, обавезно проверите ове цене у односу на друге у близини. Ови попусти нису увек тако корисни као што изгледају, и можда ћете моћи да нађете много јефтинију собу негде другде која одговара вашим жељама.

Избегавајте накнаде за пртљаг

Тешко је спаковати све што вам је потребно за венчање - посебно свечану одећу - у ручну торбу. Ипак, накнаде авио-компаније за пртљаг, које се морају платити у оба смера, могу драстично повећати ваше путне трошкове.

Ево три начина да избегнете или платите ове накнаде:

  1. Пријавите се за кредитну картицу авио компаније која укључује бесплатне чекиране торбе. Чак и једно путовање може покрити трошкове годишње накнаде за картицу.

  2. Доставите своју одећу. Услуге изнајмљивања формалне одеће, као што су Тхе Блацк Тук и Рент тхе Рунваи, ће испоручити у ваш хотел и омогућити вам да пошаљете своју одећу назад дан након услуге. На тај начин не морате да бринете о паковању ствари.

  3. Носите своју одећу у авиону. Тако је, не морате да бринете о паковању својих фенси ципела у проверену торбу ако их носите у авиону.

Будите реални у вези са својим финансијским обавезама

Свадбена путовања могу бити скупа по било којој мери, чак и када се користе све ове стратегије. Дакле, ако доживљавате финансијске потешкоће или покушавате да останете у оквиру строгог буџета, вреди се запитати да ли уопште можете себи да приуштите.

Ако заиста немате опцију, будите креативни у погледу начина на који путујете. Можда можете да возите или идете аутобусом уместо да летите, или делите хотелску собу са пријатељем или рођаком.

Поента је: венчања треба да буду забавна прослава, а не разлог за финансијске проблеме.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here