Како имигранти без докумената могу добити осигурање аутомобила

Дуго је било тешко добити осигурање аутомобила за имигранте без докумената. Али све већи број држава сада издаје возачке дозволе без обзира на имиграциони статус, што олакшава милионима имиграната без докумената да добију осигурање аутомобила.

Ауто осигурање вас финансијски штити ако изазовете несрећу, а у већини држава вам је потребно оно, као и дозвола, да бисте возили легално.

Ево корака које имигранти без докумената могу предузети да би осигурали покривеност.

>>ВИШЕ: Финансијски водич за имигранте у САД.С.

Пријавите се за возачку дозволу

Већина осигуравајућих компанија продају покриће само возачима са важећим дозволама, па се припремите да се пријавите за једну, ако већ нисте.

Дистрикт Колумбија и 10 држава — Калифорнија, Колорадо, Конектикат, Илиноис, Мериленд, Нови Мексико, Невада, Јута, Вермонт и Вашингтон — дозвољавају становницима да се пријаве за дозволе без обзира на имиграциони статус. Имигранти без докумената који живе у Делаверу и на Хавајима моћи ће да се пријаве за лиценце 2016.

Поред тога, могли бисте да се квалификујете за лиценцу према савезном програму одложене акције за доласке у детињство. Програм штити имигранте од депортације ако су доведени у САД.С. незаконито као деца, на дан 15.06.2012. године млађи од 31 године и испуњавају друге наведене критеријуме. У мају је Небраска - једина држава која није дозволила возачке дозволе за младе људе у програму - укинула забрану. Аризона је имала сличну забрану, али ју је блокирао савезни суд.

Генерално, државе које нису горе наведене не издају дозволе имигрантима без докумената, осим младим људима који се квалификују у оквиру ДАЦА програма.

Ако можете да се пријавите за возачку дозволу, проверите веб локацију свог државног Министарства за моторна возила за више информација о процесу пријаве. Узмите копију приручника за возаче у вашој држави да научите правила пута и урадите писмени тест пре него што испробате праву ствар.

Одлучите колико ћете аутомобилског осигурања купити

Већина држава захтева од возача да имају најмање минимални износ ауто осигурања од одговорности, које плаћа за лечење повреда и поправку имовинске штете коју бисте могли да изазовете у несрећи. Можда ћете желети да купите више осигурања од одговорности него што држава захтева. Требало би да имате довољно покрића одговорности да заштитите своју уштеђевину и било коју имовину коју поседујете, као што је кућа, у случају да будете тужени након што сте изазвали несрећу.

Неке државе такође захтевају заштиту од личних повреда (ПИП), осигурање медицинских плаћања или осигурање неосигураних и недовољно осигураних возача (УМ/УИМ). Ове опције покрића плаћају вашу медицинску негу. ПИП и медицинска плаћања се плаћају без обзира ко је изазвао несрећу, док УМ/УИМ плаћа ако вас повреди возач који нема довољно или никакво осигурање.

Судар и каско осигурање покривају ваш аутомобил. Они су опциони што се тиче држава. Осигурање од судара плаћа поправку вашег аутомобила након хаварије, а каско осигурање плаћа поправке ако је ваш аутомобил оштећен другим узроцима, као што су вандализам, олује или судари са животињама. Каско осигурање вам такође надокнађује тржишну вредност вашег аутомобила ако је украден.

Зајмодавац или лизинг компанија ће од вас захтевати да носите осигурање од судара и свеобухватно осигурање ако сте финансирали или изнајмили свој аутомобил.

Добијте понуде за осигурање аутомобила

Када сазнате које осигурање вам је потребно, потражите понуде од неколико компанија за осигурање аутомобила. НердВаллет-ов алат за поређење осигурања аутомобила може вам помоћи да започнете.

Стопе се увелико разликују међу осигуравајућим компанијама, а поређење понуда може вам помоћи да уштедите новац. Та уштеда ће вам добро доћи јер ће вас осигуравајућа друштва сматрати „новим возачем“ ако сте управо добили дозволу, чак и ако већ годинама возите у другој земљи. Као резултат тога, вероватно ћете платити веће премије од некога са дугим и сигурним У.С. рекорд вожње.

Ваше премије би требало да се смање у наредних неколико година ако избегавате несреће и прекршаје и одржавате осигурање.

Процените своје потребе за осигурањем и поново добијајте понуде за покриће од неколико осигуравача сваке године како бисте били сигурни да ћете наставити да добијате најбољу понуду. Изаберите компанију која нуди најбољу цену и услугу.

Јефтино осигурање доступно у Калифорнији

Ако живите у Калифорнији, можда се квалификујете за државни програм осигурања аутомобила са ниским ценама, који обезбеђује приступачно осигурање од одговорности како би се испунили државни закони о осигурању. Осигурање кроз програм кошта између 213 и 472 долара годишње, у зависности од вашег округа и историје вожње.

Да бисте се квалификовали, морате:

  • Имајте важећу калифорнијску возачку дозволу

  • Поседујете возило које вреди мање од 25.000 долара

  • Имати најмање 19 година

  • Испуните захтеве домаћинства са ниским примањима. Једна особа може зарадити до 29.425 долара и квалификовати се за програм; за четворочлану породицу, праг је 60.625 долара.

Спремни за осигурање аутомобила? НердВаллет-ов алат за поређење осигурања аутомобила ће вам показати разне цитате.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here