Како одмрзнути свој кредит

Ако сте замрзнули кредит, можда ћете желети да поново отворите своје кредитне датотеке у неком тренутку да бисте се пријавили за нови зајам за аутомобил или кредитну картицу.

А ако живите у држави која омогућава осигуравачима да користе информације у вашим кредитним извештајима да би одредили премије, можда ћете морати да одмрзнете да бисте упоредили стопе или да спречите да ваша тренутна стопа расте због тога што осигуравач не може да провери вашу кредитну евиденцију. Вреди питати.

Морате да одмрзнете свој кредит код сваког кредитног бироа појединачно, осим ако знате који кредитни биро користи поверилац и одлучите да укинете замрзавање кредита само на том.

Биће вам потребан ваш лични идентификациони број да бисте одмрзнули свој Екпериан кредитни извештај. Друга два бироа, ТрансУнион и Екуифак, сада захтевају да подесите налоге за замрзавање или одмрзавање на мрежи. (Ако је ваш налог већ био замрзнут и ако сте добили ПИН, бићете упућени да отворите налог заштићен лозинком код кредитног бироа да бисте управљали замрзавањем.)

Добијајте обавештења о промени резултата Погледајте свој бесплатни резултат у било ком тренутку, добијајте обавештења када се промени и изградите га помоћу персонализованих увида. Почети

Ево како да одмрзнете свој кредит са Екуифак, Екпериан и ТрансУнион.

Како да одмрзнете кредит помоћу Екпериан-а

Екпериан је једини кредитни биро који захтева ПИН за одмрзавање кредита.

Екпериан кредит замрзавање може бити за одређено време; нема максимума. Међутим, онлајн образац упозорава да не можете да промените период за одмрзавање кредита након што га пошаљете.

Екпериан такође нуди ПИН за једнократну употребу који може помоћи да ваше информације види само поверилац кога овластите, тако да се не откривају непотребно. Екпериан вам даје ПИН, а ви га дајете субјекту који проверава ваш кредит.

Контакт информације: Екпериан; Екпериан Сецурити Фреезе, П.О. Бок 9554, Аллен, ТКС 75013; 888-397-3742.

Како одмрзнути кредит са Екуифак-ом

Можете одмрзнути свој Екуифак кредитни извештај на мрежи тако што ћете отворити "миЕкуифак" налог. ПИН више није потребан за замрзавање на мрежи или подизање замрзавања Екуифак кредита. Екуифак вам омогућава да привремено одмрзнете кредит за одређеног кредитора или на одређени период, од једног дана до једне године. Такође можете трајно да одмрзнете свој кредит, што НердВаллет не препоручује.

Ако одлучите да одмрзнете или поново поставите замрзавање телефоном или поштом на Екуифак-у, биће вам потребан ПИН.

Контакт информације: Екуифак; Екуифак Сецурити Фреезе, П.О. Бок 105788, Атланта, ГА 30348; 800-349-9960.

Како да одмрзнете кредит код ТрансУниона

За одмрзавање вашег ТрансУнион кредитног извештаја на мрежи, можда ћете морати да се пријавите за нови ТрансУнион налог са корисничким именом и лозинком. Више вам није потребан ПИН.

Можете подићи замрзавање ТрансУнион кредита на један до 30 дана, почевши од датума почетка који одаберете. Можете укинути замрзавање за одређени временски период или за одређене кредиторе за које можете креирати приступни код који ће се користити током ограниченог времена. Ово се разликује од Екпериан-овог кода за једнократну употребу јер може дати вишеструким кредиторима приступ вашој датотеци током временског периода.

Контакт информације: ТрансУнион; ТрансУнион ЛЛЦ, П.О. Бок 2000, Цхестер, ПА 19016, 888-909-8872.

Који су моји избори за одмрзавање кредита?

Можете привремено да одмрзнете кредит на два начина:

  • Подигните замрзавање на одређени број дана. То можете учинити ако купујете хипотеку или кредит за аутомобил или се пријављујете за кредитну картицу.

  • Дозволите приступ одређеном повериоцу.

Ако се пријављујете за кредит, можда ћете моћи да питате зајмодавца који кредитни биро ће се користити и да одмрзнете само тај.

Трајно одмрзавање кредита је такође опција, али НердВаллет не препоручује одустајање од заштите коју вам даје замрзавање. Привремено укидање замрзавања повремено је много мање проблема од отклањања последица крађе идентита.

Често постављана питања Како одмрзнути сва три кредитна бироа?

Морате да одмрзнете свој кредит код сваког кредитног бироа појединачно. Екпериан захтева ПИН да би укинуо замрзавање кредита, док ТрансУнион и Екуифак захтевају да подесите онлајн налоге.

Како да одмрзнем свој кредит?

Можете да одмрзнете и замрзнете своје кредитне извештаје на мрежи или поштом. Потребан вам је ПИН да бисте одмрзнули свој Екпериан кредитни извештај. ТрансУнион и Екуифак захтевају да подесите налоге за замрзавање или укидање замрзавања на мрежи.

Колико брзо можете да одмрзнете свој кредит?

Осим ако не користите поштанску пошту, одмрзавање ваших кредитних извештаја на мрежи ступа на снагу у року од неколико минута од захтева. Замрзавање и одмрзавање ваших кредитних извештаја је бесплатно. Такође можете бесплатно замрзнути и одмрзнути кредит вашег детета.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here