Како надоградити или смањити своју кредитну картицу

Новчаник пун кредитних картица је као орман пун одеће: Предмети који су се пре неколико година чинили добром идејом вероватно неће бити заувек у стилу. Без обзира да ли желите да надоградите ту једноставну картицу на ону која зарађује награде или желите да надоградите премијум картицу са високим накнадама и нерелевантним погодностима, често је могуће променити.

Издавачи тај потез називају „променом производа“ и постоји неколико предности када се то захтева. Обично задржавате свој постојећи број рачуна и картице, што значи да такође задржавате кредитно ограничење тог налога и његову дужину кредитне историје, што је утицало на ваше кредитне резултате. А пошто не отварате потпуно нови налог, то генерално не изазива „тешко повлачење“ ваших кредитних извештаја.

Ево како да утврдите да ли би промена кредитне картице могла бити права за вас, плус шта треба да знате када тражите.

Штреберски савет: Процес замене ваше картице може се разликовати међу издаваоцима, као и могући ефекти на ваш кредит. Позовите број на полеђини ваше картице и питајте представника како ваш издавалац поступа са променама производа: које картице су вам доступне, да ли ће издавалац извршити тежак потез и како ће се променити ваше накнаде.

» ВИШЕ: Који фактори утичу на ваш кредитни резултат?

Зашто бисте можда желели да промените своју кредитну картицу

Или сте можда једноставно одлучили да картица једноставно не нуди довољно погодности да оправда годишњу накнаду коју плаћате.

Уместо да потпуно откажете картицу, можете да је мењате за ону која вам боље одговара, чак и ако то значи да ћете картицу смањити, чувати је у фиоци и користити је само неколико пута годишње.

Предности промене кредитне картице

Без обзира да ли желите боље награде или нижу (или никакву) годишњу накнаду, пребацивање вам омогућава да прилагодите величину кредитне картице како бисте добили погодности које боље одражавају начин на који је користите. У поређењу са потпуном пријавом за нову картицу, надоградња или снижавање постојеће картице захтева мање напора. Не постоји ниједна пријава за попуњавање и обично нема упита о тврдом кредиту.

А у поређењу са затварањем картице, промена може бити много бољи потез за ваш кредитни извештај. Не губите постојећи налог (или његову историју или кредитно ограничење); ви само мењате производ повезан са тим налогом.

» ВИДИ: 8 пута би требало да преиспиташ промену производа на кредитној картици

Недостаци замене картице

Приликом надоградње картице: Пошто се не пријављујете одмах за нову картицу, такође генерално нећете испуњавати услове за бонус за регистрацију који се нуди новим власницима картице. Најуноснији бонуси могу бити вредни стотине долара и могу надокнадити високе годишње накнаде које наплаћују неке наградне картице. Такође, када прелазите на картицу вишег нивоа, можда ћете морати да почнете да плаћате годишњу накнаду или већу.

Приликом враћања картице на старију верзију: Иако ћете можда моћи да одбаците годишњу накнаду за своју тренутну картицу, можда ћете и изгубити неке тренутне погодности које је нудила оригинална картица. Уверите се да их не користите или да вам неће недостајати када их не буде.

И без обзира да ли надограђујете или прелазите на старију верзију, обавезно питајте свог издаваоца шта се дешава са наградама које сте можда прикупили на постојећој картици. Ако се преносе када се пребаците, без бриге; али ако не, само напред и откупи оно што можеш пре него што промениш.

Примери:

  • Прелазак са ААдвантаге® Авиатор® Ред Ворлд Елите Мастерцард® на ААдвантаге® Авиатор® Силвер Мастерцард® била би надоградња: боље награде и погодности у замену за већу годишњу накнаду.

  • Замена Цапитал Оне Савор Цасх Ревардс кредитне картице за Цапитал Оне СаворОне Цасх Ревардс кредитне картице била би нижа оцена: мање награде у замену без годишње накнаде.

Ограничења за пребацивање

Имајте на уму да када одлучујете на коју карту желите да пређете, немате карт бланш (карт бланш?). Као у горњим примерима, издаваоци кредитних картица обично нуде више верзија исте картице које нуде различите нивое награда у замену за веће или ниже годишње накнаде, а можда ћете бити ограничени на замену само унутар те "породице" производа.

Слично томе, обично није могуће скочити између мрежа плаћања — Виса, Мастерцард, Америцан Екпресс и Дисцовер. Ако ваша тренутна картица ради на Виса мрежи, скоро сигурно нећете моћи да „пређете“ на АмЕк производ, чак и ако ваша банка издаје картице које раде на Виса и АмЕк-у.

» ВИШЕ: По чему се Дисцовер и АмЕк разликују од Виса и Мастерцард картице

Како започети процес надоградње или снижавања кредитне картице?

Најбоље је да позовете свог издаваоца и питате. Почните са бројем на полеђини ваше кредитне картице или испробајте бројеве корисничке службе испод. Реците представнику да сте заинтересовани за промену производа и да желите да знате које опције су вам доступне.

Имајте на уму да је издавалац финансијска институција повезана са картицом, а не нужно компанија са којом је картица брендирана. Са авио-картицом, на пример, позовите банку, а не авио-компанију.

Доленаведене бројеве телефона је независно потврдио НердВаллет и тачни су од новембра 2020.

Како да промените своју Америцан Екпресс кредитну картицу

Позовите 800-528-4800.

Како да промените своју кредитну картицу Банк оф Америца

Позовите 800-732-9194.

Како да промените своју Барцлаис кредитну картицу

Позовите 877-523-0478.

Како да промените своју кредитну картицу Цапитал Оне

Позовите 800-227-4825.

Како да промените своју Цхасе кредитну картицу

Позовите 800-432-3117.

Како да промените своју Цити кредитну картицу

Позовите 800-950-5114.

Како да промените своју Дисцовер кредитну картицу

Позовите 800-347-2683.

Како да промените свој У.С. Банковна кредитна картица

800-285-8585.

Како да промените своју кредитну картицу Веллс Фарго

Позовите 800-642-4720.

Које друге врсте промена кредитне картице можете затражити?

Многи издаваоци вам дозвољавају да сами поставите датум наплате, а у неким случајевима могу чак и да опросте закашњело плаћање ако вам је то прво и ако лепо затражите. У погледу стварних промена у карактеристикама производа који носите, такође можете захтевати:

Промена ваше каматне стопе

Ако имате дуг по кредитној картици, преговарање о нижој каматној стопи може вам помоћи да уштедите на плаћању камата, брже отплатите дуг или смањите месечне отплате дуга. Не може шкодити да питате, а ако вам кажу не, можете да користите друге опције, као што је пребацивање преосталог стања на картицу за пренос биланса са уводним периодом од 0% АПР-а.

Промена кредитног ограничења

Ваша уобичајена месечна потрошња може да се промени током времена, али ваша кредитна картица не иде увек у корак. Ако сте иначе задовољни својом картицом, можете затражити повећање кредитног лимита — али знајте да овај захтев може утицати на ваш кредитни резултат.

„Ако затражите повећање кредитног лимита, зајмодавац то може третирати као нову апликацију за рачун, што ће резултирати тешком истрагом“, каже Род Грифин, директор за образовање и информисање потрошача у Екпериан-у. „То би могло да изазове мали, привремени пад у вашим резултатима.”

Ипак, виши кредитни лимит може временом ићи у вашу корист. „Повећање би тада могло помоћи вашим резултатима јер би смањило вашу стопу коришћења“, каже Грифин. „То је под претпоставком да све остало остане исто и да не повећавате своје стање.” Стручњаци препоручују да наплаћујете 30% или мање вашег укупног кредитног лимита у сваком обрачунском циклусу.

Шта је следеће

» ВИШЕ: Захтев за повећање кредитног лимита? Ево шта можете очекивати

Информације које се односе на Цапитал Оне Савор Цасх Ревардс кредитну картицу прикупио је НердВаллет и издавалац ове картице их није прегледао или доставио.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here