Како користити калкулатор нето цене

За многе студенте и родитеље, одлуке о упису на факултет своде се на цену. Зато савезна влада захтева да сваки колеџ и универзитет који нуди савезну помоћ студентима има нето калкулатор цене на мрежи.

» ВИШЕ: Пријављивање за финансијску помоћ за факултет: 6 савета саветника

Ево шта је то, како га пронаћи и зашто бисте га требали користити.

Шта је калкулатор нето цене?

Нето цена колеџа су трошкови похађања које студенти и родитељи треба да плате из свог џепа или путем студентских кредита. Израчунава се као укупни трошак колеџа — укључујући школарину, собу и пансион и књиге — умањен за све грантове и стипендије за које студент има право.

» ВИШЕ: Колику новчану помоћ ћу добити?

Где могу да нађем калкулатор нето цене?

Калкулатор нето цене сваке институције можете пронаћи на њеној веб страници финансијске помоћи. Многи су такође укључени у ову листу. Имајте на уму да да бисте испуњавали услове за федералне грантове, зајмове и програме рада и студија, морате да попуните бесплатну апликацију за савезну помоћ студентима. Наш ФАФСА водич може вас провести кроз процес пријаве.

Можете да истражите школске калкулаторе нето цена пре или после попуњавања ФАФСА.

» ВИШЕ: ФАФСА4Цастер: Шта треба да знате пре него што га употребите

Како користите калкулатор нето цене?

Попуњавање калкулатора нето цене траје око 20 минута и захтева од ученика или родитеља да одговоре на питања о приходима, порезима и имовини родитеља.

Пре него што почнете, прикупите најновије пореске пријаве и изводе из банке. Пружање најтачнијих информација је најбољи начин да добијете најтачнију процену нето цене, каже МораЛи Келер, директор техничке помоћи у Националној мрежи за приступ колеџима.

„Алатка може да користи само информације које му дате“, додаје она.

Ако школе које желите да упоредите користе калкулатор нето цене Цоллеге Боард-а, можете креирати налог Цоллеге Боард-а и сачувати своје податке. Затим можете да упоредите нето цене разних школа без потребе да поново уносите своје личне и финансијске податке.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

То је прецизнији предиктор трошка

Не дозволите да вас цена налепнице школе – укупна цена школарине, собе и пансиона – спречи да се пријавите. То можда није износ који ћете заправо платити.

» ВИШЕ: Да ли је колеџ вредан тога? Ево како да израчунате

„Никад не знате коју врсту помоћи институција нуди“, каже Меган МцЦлеан Цовал, генерални директор за политику и федералне односе у Националном удружењу администратора финансијске помоћи студентима. „Понекад су ученици изненађени оним што им може бити доступно.”

На пример, рецимо Универзитет А кошта 50.000 долара годишње, а Универзитет Б 35.000 долара. На први поглед, Универзитет Б изгледа приступачније. Али када завршите калкулатор нето цене за обе школе, можда ћете открити да се квалификујете за помоћ од 20.000 долара са Универзитета А, а не за помоћ од Универзитета Б. То доводи нето цену Универзитета А на 30.000 долара, или 5.000 долара мање од универзитета Б.

Нису сви потпуно тачни

Сви колеџи и универзитети морају имати калкулатор нето цене, али нису сви стандардизовани. Институције користе различите информације и формуле за израчунавање нето цене, а неке користе застареле трошкове.

Калкулатори нето цене такође не укључују помоћ засновану на талентима, као што су стипендије за атлетику или ликовну уметност, и можда не укључују помоћ засновану на заслугама. Али ако институција има јасан систем за одређивање помоћи засноване на заслугама, као што су одређени резултати теста или прагови просечне оцене, онда би то могло бити укључено, каже Келер.

Коначно, калкулатори нето цене не гарантују помоћ. Мораћете да сачекате писма о наградама од школа у којима сте ви или ваш ученик примљени да бисте сазнали тачне износе.

» ВИШЕ: Како прочитати писмо о додели финансијске помоћи

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here