Како написати чек: Попуните чек у 6 једноставних корака

Попуњавање чека је многима била навика. Али са дебитним картицама, онлајн банкарством и мобилним плаћањем, то је сада помало изгубљена уметност. Ако вам је потребна помоћ како да напишете чек, Штребери у НердВаллет-у су вам покрили:

1. Укључите датум.

Ово иде на линију у горњем десном углу чека. Ако сте у У.С., напишите као месец-датум-година. Можете изабрати да у потпуности попуните датум или користите бројеве. На пример, напишите 20. јун 2021. или 20.6.2021.

2. Именујте примаоца.

Ко ће примити чек? Напишите њихово име на линији која почиње са „Плати по наруџбини.” Можете именовати особу или посао. За особу, обавезно користите њено пуно име, а не надимак.

3. Упишите износ бројевима.

Ово је лакши део. Само напишите бројкама колико дугујете. У горњој анимацији чек је написан на деветсто долара и педесет центи.

4. Напишите износ речима.

Ставите ово на ред испод реда „Плати по наруџбини“. Додајте капу тако да прималац не може да дода новац. Урадите то тако што ћете укључити центе — користите разломак, на пример 50/100 — или реч „паран“ ако је износ паран.

5. Реци чему служи.

Напишите ово у линији "Мемо". Овај део је опциони, али згодан. Помаже вам да запамтите зашто сте написали чек.

6. Потписати своје име.

Ово се налази у доњем десном углу чека. Имајте на уму да ће ваш чек бити одбијен ако га не потпишете.

Имате још питања? Погледајте наш одељак са честим питањима.

» Тражите најбоље опције за проверу? Погледајте нашу листу најбољих бесплатних текућих налога

Како написати чек: Честа питања

П: Шта да радим ако погрешим?

О: Ако је у питању мања грешка, повуците једну линију кроз реч и препишите је. У супротном, поништите чек тако што ћете преко њега великим словима написати “воид”. Од вас ће се можда тражити поништени чек када постављате директан депозит код новог послодавца.

П: Шта је чек након датума??

О: Чек са датумом након датума има написан будући датум. На пример, ако шаљете чек за децембарску станарину 1. новембра. 28, али нећете имати потребна средства до првог у месецу, могли бисте да дате чек на децембар. 1. Међутим, не препоручује се провера након упознавања. Банка не мора да поштује тај каснији датум, а могу се применити накнаде за прекорачење или недовољно средстава ако немате новца да то покријете.

П: Зашто неки људи пишу редове на својим чековима када је износ паран?

О: Уместо да пишете реч „чак“, можете једноставно да повучете праву линију кроз празан простор који прати исписани износ у доларима. На тај начин преваранти не могу да додају бројеве да би чек вредео више него што сте намеравали.

П: Да ли је дозвољено писање чека себи?

О: Да, то можете учинити тако што ћете себе назвати као прималац. То је један од начина да се новац пребаци са једног банковног рачуна на други. Или депонујте чек у својој новој банци или користите њену мобилну услугу депоновања чекова, ако је има. Уверите се да имате важећи лични документ са фотографијом који је издао државни орган.

П: Могу ли да испишем чек за „готовину“?

О: Да, можете, али то није добра идеја јер би неко други могао да је уновчи ако падне у погрешне руке. Ако и даље заиста желите да напишете чек за готовину, пишете "Готовина" као примаоца у реду "Плати по налогу" на чеку.

Сада када сте добили преглед како да напишете чек, одвојите мало времена да упоредите свој рачун са најбољим текућим рачунима и штедним рачунима на тржишту. Можда ћете открити да је време за промену.

» Желим да копам дубље? Прочитајте више о деловима чека

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here