Како написати писмо жалбе за финансијску помоћ

Пронађите најновије

 • Имате ли новог сервисера? Промене сервисера студентских кредита

 • Да ли ће ПСЛФ сада радити за вас? Кључна ажурирања за опроштај

 • Припремите се за фебруар: Шта треба да знате када се плаћања поново покрену

 • Будите опрезни: Како уочити превару са студентским кредитом

Ако добијете награду за финансијску помоћ која је мања него што сте се надали – или ако су се ваше околности промениле откако сте се први пут пријавили – то није ваша последња прилика да добијете новац за колеџ. Али нико вам неће дати више помоћи ако је не затражите.

Ваша најбоља опција у одређеним случајевима је да поднесете писмо жалбе за финансијску помоћ.

» ВИШЕ: Када факултети кажу останите код куће: Опције за све студенте 

Када написати жалбу за финансијску помоћ

Покушајте да уложите жалбу на своју награду што је пре могуће пре него што школски извор помоћи пресуши.

» ВИШЕ: Како прочитати писмо о додели финансијске помоћи 

Прво пошаљите е-пошту или позовите канцеларију за финансијску помоћ школе да бисте сазнали више о њеном процесу жалбе за додјелу помоћи. Питајте са ким треба да ступите у контакт и које посебне захтеве школа има.

Ево неколико околности које оправдавају писање писма:

 • Ваше или ваше породичне финансије су се промениле откако сте поднели бесплатну пријаву за федералну студентску помоћ или ФАФСА. Ово може укључивати догађаје као што су смрт неговатеља, хитна медицинска помоћ, губитак посла или бескућништво.

 • Направили сте грешку у ФАФСА за коју мислите да је можда утицала на вашу доделу помоћи.

 • Имате бољу понуду за помоћ од друге школе и тражите од школе да се подудара.

» ВИШЕ: Шта да радите ако нисте добили довољно финансијске помоћи

Износ помоћи који тражите зависи од празнине коју треба да попуните. Ако вам треба само неколико хиљада долара више да платите колеџ, жалба би могла бити довољна. Ако имате већи јаз - 10.000 долара или више - размислите о додатним могућностима, као што су студентски кредити.

Ако вам је новац потребан одмах због финансијске хитне ситуације, ваша школа може имати на располагању хитне грантове преко сопственог фонда или из Закона о ЦАРЕС.

Неопходна сазнања за матуранте 2021. Погледајте НердВаллет и Инцептиа водич за кретање новца и каријере након факултета. ПРЕУЗМИТЕ БЕСПЛАТНО

Шта да укључите у писмо жалбе за финансијску помоћ

Можете послати писмо, доставити лично или послати е-пошту, у зависности од процеса школе. СвифтСтудент, бесплатна алатка коју је развило више колеџа и образовних организација, има доступне шаблоне жалбеног писма за финансијску помоћ.

Ваше писмо жалбе о додели финансијске помоћи треба да садржи следеће:

 • Обраћање одређеној особи. Пронађите одређени контакт у канцеларији за финансијску помоћ коме ћете упутити своје писмо, а не генерички „Поштовани господине или госпођо“

 • Јасно „питај“ и конкретно „зашто“.” Замолите канцеларију да преиспита, а затим понудите јасан разлог зашто вам је потребно више новца за помоћ.

 • Детаљи о свим посебним околностима. Објасните своју ситуацију на отворен и искрен начин. Ако је дошло до финансијске промене од када сте поднели ФАФСА, замолите канцеларију да прилагоди ваше трошкове похађања на основу ваших нових околности.

 • Одговарајућа документација. Укључите све релевантне документе који подржавају ваше објашњење и позовите их у писму. Ако канцеларија за помоћ захтева посебне формуларе, укључите и њих.

 • Тачан износ. Обезбедите стварни износ помоћи који би вам омогућио да похађате школу. Ако вам је потребна помоћ за одређене ствари, као што су путни трошкови или залихе, обавезно их наведите.

 • Конкурентна понуда, ако је имате. Ако вам је друга школа понудила већу финансијску помоћ, укључите понуду и замолите школу да је усклади.

 • Следећи кораци. Питајте које су следеће фазе у жалбеном поступку.

 • Више од једног „хвала.” Отворите и затворите са захвалношћу. Захвалите се канцеларији на финансијској помоћи коју сте већ добили и што је размотрила вашу жалбу.

» ВИШЕ: Ваш водич за финансијску помоћ

Док састављате писмо, водите рачуна да:

 • Напишите сами. Можда је примамљиво да имате жалбу родитеља у ваше име, али то ће се догодити. Ваш случај ће бити јачи ако тражите више новца за себе, својим речима.

 • Пазите на избор речи и тон. Тон писма треба да буде на линији између понизног и асертивног. Пошто сте ви тај који подноси захтев, замените термин као што је „преговарати“ са „поново размотрити“.”

 • Будите јасни и сажети. Напишите не више од једне странице.

 • Обратите пажњу на граматику. Нека неко други коме верујете прочита ваше писмо пре слања, да провери да ли има грешака.

Шта учинити ако је ваша жалба неуспешна

Ако ваша жалба није успешна или вам и даље недостаје оно што вам је потребно, ево још неких опција:

Размотрите друге финансијске изворе. Потражите стипендије које још увек могу бити доступне изван колеџа. Ако већ узимате савезне кредите, размислите о приватним студентским кредитима да бисте затворили јаз. Упоредите понуде више зајмодаваца пре него што изаберете зајам.

» ВИШЕ: 6 стратегија за плаћање факултета у последњем тренутку

Размислите о свом избору факултета. Ако је мало вероватно да ћете добити довољно финансијске помоћи за сваку годину факултета, размислите о одласку у јефтинију школу. То би вас могло спасити од великог терета дуга који ћете враћати дуги низ година.

7 корака за жалбу на вашу финансијску помоћ

Корак 1. Обратите се школској канцеларији за финансијску помоћ да бисте сазнали процес жалбе.

Корак 2. Пронађите најбољу особу којој ћете написати жалбу.

Корак 3. Одредите колико помоћи ћете тражити.

Корак 4. Прикупите документе који подржавају ваш захтев.

Корак 5. Напишите писмо жалбе за финансијску помоћ које не има више од једне странице и укључује детаље о томе зашто вам је потребно више новца.

Корак 6. Доставите своје писмо, документацију и све обрасце које школа захтева.

Корак 7. Ако добијете позитиван одговор, честитам! Ако вам је и даље потребна додатна помоћ или је ваш захтев одбијен, размислите о стипендијама и кредитима. Алтернативно, размислите о другој школи која има нижу цену или нуди више помоћи.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here