ХСБЦ кредитне картице за лошу кредитну способност: сада су нестале, али друге опције остају

Кредитне картице које је издао ХСБЦ биле су међу најбољим опцијама за људе са лошим кредитом. Филијала Орцхард банке компаније била је популарна за картице које су комбиновале разумне годишње накнаде са релативно ниским каматама.

ХСБЦ је продао Орцхард банку компанији Цапитал Оне 2012. године, а те картице су укинуте. ХСБЦ и даље издаје кредитне картице, али само за потрошаче са добрим до одличним кредитом.

То не значи да људи који желе да изграде или обнове кредит још увек немају добре опције. НердВаллет генерално препоручује обезбеђене кредитне картице као најједноставнији и најбржи пут до изградње кредита.

Углавном, обезбеђена картица функционише као и свака друга кредитна картица: наплаћујете куповине на картици, а затим плаћате те куповине када стигне извод.

Оно што разликује осигурану картицу је то што када отворите рачун, морате да уплатите готовински депозит, обично једнак вашем кредитном лимиту. Издавалац картице задржава тај новац у случају да не извршите своје уплате. Пошто депозит смањује ризик за издаваоца, обезбеђене картице је много лакше одобрити него обичне „необезбеђене“ картице. Када затворите заштићену картицу или је надоградите на необезбеђену картицу, ваш депозит се враћа.

Осигуране картице нису исто што и припејд картице. Са припејд картицом „утоварате“ новац на картицу. Када нешто купите картицом, новац за то долази од онога што сте учитали. Дакле, све је то твој сопствени новац. Са обезбеђеном кредитном картицом, позајмљујете новац од издаваоца за своје куповине, а затим враћате новац касније. Издавалац не дира ваш депозит. Пошто вам издавалац продужава кредит, мудро коришћење заштићене картице може вам помоћи да побољшате свој кредитни резултат. Препаид картице не укључују кредит, тако да немају утицаја на кредитне резултате.

Међутим, чак и са блажим захтевима за одобрење заштићених картица, одобрење није загарантовано. И даље ћете морати да покажете да имате приход да платите рачун, а банкрот у вашој евиденцији би могао да торпедује вашу пријаву.

Спремни за почетак? Погледајте најбоље обезбеђене кредитне картице НердВаллет-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here