Статус ИХГ амбасадора: како да зарадим и да ли је вредно тога?

Статус ИХГ амбасадора је ниша елитног статуса за који многи путници никада нису чули. И за разлику од многих других програма лојалности хотела, овај статусни ниво се не може постићи боравком у хотелу ИнтерЦонтинентал милион ноћи годишње или трошењем гомила новца на кредитну картицу бренда ИХГ. Овај статусни ниво је јединствен јер је нешто што плаћате. Замислите то као програм чланства у којем плаћате новац унапред у замену за ВИП третман у наставку.

ИнтерЦонтинентал Амбассадор чланство кошта 200 долара за 12-месечно чланство. Или, ако сте члан ИХГ Ревардс Цлуба, можете купити чланство за 40.000 поена. Уз то долазе предности које се крећу од малих погодности као што је бесплатна минерална вода до потенцијалних бесплатних зарада као што су бесплатни сертификати за викенд ноћу.

ИХГ Ревардс Цлуб је јединствен по томе што можете достићи статус по цени (да, добијате аутоматски ИХГ Ревардс Цлуб Платинум Елите статус када постанете Интерконтинентални амбасадор). Дакле, вреди ли статус ИХГ амбасадора? Ево шта треба да знате:

» Сазнајте више: Најбоље кредитне картице за путовања тренутно

Шта укључује статус ИХГ амбасадора?

Предности у ИнтерЦонтинентал Хотелс & Ресортс

Међу најбољим предностима статуса ИХГ амбасадора је бесплатан сертификат за викенд ноћу. Бесплатно ноћење за викенд важи за другу ноћ минимално плаћеног викенда од две ноћи, на основу цене бесплатног викенда Амбассадор у већини објеката ИнтерЦонтинентал Хотелс & Ресортс широм света. У већини делова света викендом се сматрају ноћи петка, суботе и недеље увече.

То бесплатно викенд вече може бити вредно тога управо тамо. Ако сте већ планирали да останете у хотелу ИнтерЦонтинентал током викенда  — а та хотелска соба би иначе премашила 200 УСД — онда је придруживање ИнтерЦонтинентал Амбассадор програму право за зараду.

Остале предности програма ИнтерЦонтинентал Амбассадор укључују:

 • Гарантована надоградња собе једне категорије.

 • Аутоматски ИХГ Платинум Елите статус.

 • Гарантовано 4 п.м. касно одјављивање.

 • Бесплатна минерална вода и интернет.

 • Цена једнокреветне собе за двокреветну собу.

У Кини, чланови амбасадора добијају додатне погодности које заслађују договор. За боравак у хотелима у континенталној Кини, добићете бесплатан доручак за једну особу сваке ноћи током боравка. Некретнине Велике Кине (континентална Кина, Хонг Конг, Макао и Тајван) укључују послужавник са воћем добродошлице.

Ове погодности су ексклузивне за боравак у хотелима ИнтерЦонтинентал, тако да се не примењују за резервације других ИХГ брендова. Међутим, до децембра. 31. 2021., погодности за амбасадора важе и за Регент Хотелс & Ресортс који учествују.

Статус ИХГ амбасадора подразумева надоградњу соба у објектима Кимптон, као што је Кимптон Цлоцктовер Манцхестер у Уједињеном Краљевству. Слика љубазношћу Кимптона.

Бесплатно викенд ноћење продужено за Кимптон и Регент

У 2020., ИХГ је продужио бесплатно ноћење за викенд како би се могло искористити иу објектима Кимптон и Регент. Осим тога, бесплатно ноћење викенда је заправо флексибилније код ових других брендова, јер у Кимптону и Регенту нисте ограничени само на викенде.

Како да користите свој сертификат ИХГ Амбассадор бесплатног викенда

Ваша бесплатна викенд ноћ важи 12 месеци од датума издавања (и издаје се одмах по учлањењу у програм путем аутоматског депоновања на налог члана). То значи да бисте теоретски могли да га користите скоро одмах након придруживања, иако су потребне унапред резервације. Поред тога, ако се придружите програму Амбассадор по пријави у хотел, не можете искористити Викенд ноћ за тај тренутни боравак. Стога је најбоље да се придружите непосредно пре резервисања вашег хотелског путовања.

Када резервишете бесплатно ноћење за Амбассадор, немојте бити узнемирени ако је пуна цена наведена у вашој резервацији. Друго ноћење ће бити ручно прилагођено и приписано вашем рачуну тако да вам то не буде наплаћено.

» Сазнајте више: Ваш водич за резервисање наградних ноћења у ИХГ хотелима

Предности компаније Сик Сенсес

Статус ИХГ амбасадора је посебно вредан у Сик Сенсес, малом ланцу луксузних хотела, одмаралишта и бања са пет звездица који је ИХГ купио 2019.  Као ИХГ амбасадор, Краљевски амбасадор или члан Кимптон Иннер Цирцлеа, добићете следеће погодности у Сик Сенсес:

 • Бесплатан доручак за двоје у главном ресторану сваког дана.

 • Посебна погодност или бесплатна 50-минутна Сик Сенсес Спа масажа за двоје или локално искуство једном по боравку.

 • Бесплатна надоградња собе једне категорије (у зависности од расположивости).

 • Продужено одјављивање од 4 п.м. (овисно о расположивости).

 • Рано чекирање од 10 часова.м. (овисно о расположивости).

Останите у Сик Сенсес Иао Нои на Тајланду као амбасадор ИХГ-а и бићете почашћени бесплатним доручком, бесплатном масажом, надоградњом собе са слободним простором и продуженим пријављивањем и одјављивањем – тако да можете уживати у овоме гледати још дуже. Слика љубазношћу Сик Сенсес.

ИХГ Амбасадор има користи од свих осталих ИХГ брендова

Најбоље предности статуса ИХГ амбасадора манифестују се у хотелима ИнтерЦонтинентал и Сик Сенсес (нпр.г., тај сертификат о бесплатном ноћењу обично важи само у хотелима ИнтерЦонтинентал). Ипак, неколико предности програма чланства проширује се и на друге ИХГ брендове. Пошто чланови Амбассадор добијају бесплатан ИХГ Платинум Елите статус, ево других погодности које можете очекивати на другим објектима ИХГ-а:

 • Бесплатне надоградње соба.

 • Гарантована доступност соба.

 • Продужено плаћање, када је доступно.

 • Елитне ноћи превртања.

 • 50% бонус зараде изнад базних поена.

 • Бесплатан интернет.

Како добити статус ИХГ амбасадора

За разлику од већине других програма лојалности хотела, статус ИХГ амбасадора се не зарађује по поенима, броју ноћења у хотелу или износу који потрошите на кредитну картицу хотела. Ево како да добијете статус амбасадора у ИХГ-у.

Купи га

Чланови ИХГ Ревардс клуба могу купити статус амбасадора тако што ће платити 200 долара или искористити 40.000 ИХГ поена годишње. Можете га купити на мрежи на страници ИХГ Амбассадор или у било ком хотелском објекту ИХГ, а ваше чланство важи 12 месеци од датума када се пријавите. Уз то, НердВаллет вреднује 40.000 ИХГ поена на 360 УСД, па би можда било паметније да платите 200 УСД у готовини да бисте се придружили ИХГ амбасадору, а затим сачувате поене да резервишете собе.

Можда користите погодности кредитне картице

Неки подаци указују на то да се накнада од 200 УСД означава као путна, тако да ћете можда моћи да користите путне кредите своје кредитне картице да покријете накнаду. У супротном, можете зарадити 10к поена по долару када користите ИХГ® Ревардс Цлуб Премиер кредитну картицу.  Да, то значи да када платите том картицом, и зарадићете 2000 поена од куповине. НердВаллет вреднује 2.000 ИХГ поена на 18 долара, па - уз мало менталне гимнастике - мислите о томе као више од 182 долара када плаћате том картицом.

» Сазнајте више: Ваш комплетан водич за зарађивање ИХГ Ревардс поена

Ексклузивна позивница: ИХГ Роиал Амбассадор Статус

Рекли смо да морате да платите за статус ИХГ амбасадора. Статус амбасадора не занима колико сте ноћи провели или колико новца сте провели са ИХГ-ом. Међутим, постоји виши ниво хонорара ИХГ-а, и то се на одговарајући начин назива ИХГ статус краљевског амбасадора. Овај ниво статуса је само по позиву, а није ни јасно шта треба да урадите. Позивнице за програм ИХГ Роиал Амбассадор одређују се на основу неоткривене формуле која узима у обзир квалификоване активности у Кимптон, ИнтерЦонтинентал, Регент и Сик Сенсес локацијама које учествују.

Статус ИХГ краљевског амбасадора се заснива на календарској години и укључује следеће погодности:

 • Гарантована надоградња соба у две категорије.

 • Бесплатно ноћење у било којој ИХГ некретнини до 70.000 поена.

 • Гарантовано 4 п.м. одјава и 10 ч.м. пријавити.

 • Приступ салону Цлуб ИнтерЦонтинентал.

 • Бесплатна ноћ за викенд.

 • Аутоматски статус ИХГ Спире Елите.

 • Бесплатан мини-бар до 50 долара дневно.

 • Премиум интернет.

 • Избор ужине или воћа.

 • Гаранција на собу 24 сата.

 • Одустало се од накнада за одредиште и услуге.

 • Цена једнокреветне собе за двокреветну собу.

 • Позив у Кимптон Иннер Цирцле.

Предности статуса ИХГ Роиал Амбассадор доступне су само у ИнтерЦонтинентал Хотелс & Ресортс. Међутим, погодности које добијете као део вашег аутоматског ИХГ Спире Елите важиће за ваше боравке у свим другим објектима бренда ИХГ. До дец. 31, 2021, погодности ИХГ амбасадора су такође доступне у Регент Хотелс & Ресортс који учествују.

» Сазнајте више: Ваш водич за ИХГ елитни статус

Доња граница

Да ли је ИХГ статус амбасадора вредан тога? У већини случајева да. Нарочито ако често посећујете ИнтерЦонтинентал Хотелс & Ресортс или Сик Сенсес, статус ИХГ амбасадора. генерално се исплати захваљујући ексклузивним погодностима приликом боравка у ИнтерЦонтинентал хотелима, плус аутоматски ИХГ Платинум Елите за добијање погодности код других ИХГ брендова.

Иако статус амбасадора кошта 200 долара или 40.000 поена годишње, предности су веће од трошкова. Једноставно уновчење бесплатног викенда би требало да покрије ту инвестицију унапред, а то је чак и пре него што се урачунају друге погодности као што су надоградња собе, 20 УСД кредита за трпезарију по боравку и загарантованих 4 п.м. касно одјављивање.

За чланове ИХГ-а који обично не бораве у објектима ИнтерЦонтинентал, али бораве у другим објектима ИХГ-а, можете прескочити накнаду од 200 УСД за чланство. Уместо тога, можете аутоматски да добијете исти Платинум Елите статус ако имате ИХГ® Ревардс Цлуб Премиер кредитну картицу. Између годишњег бесплатног ноћења и годишње накнаде од 0 УСД за увод за прву годину, затим 89 УСД, то је вероватно боља понуда за вас.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here