Индексни фондови вс. Заједнички фондови: Разлике које су важне

Поређење индексних фондова и заједничких фондова

Постоји неколико разлика између индексних фондова и заједничких фондова, али ево највеће разлике: индексни фондови улажу у одређену листу хартија од вредности (као што су само акције компанија које котирају на С&П 500), док активни заједнички фондови улажу у промену листе хартија од вредности, коју бира инвестициони менаџер.

Ова разлика има неколико ефеката:

  • Индексни фондови траже просечне приносе на тржишту, док активни заједнички фондови покушавају да надмаше тржиште.

  • Активни заједнички фондови обично имају веће накнаде од индексних фондова.

  • Учинак индексног фонда је релативно предвидљив током времена; Учинак активних заједничких фондова има тенденцију да буде много мање предвидљив.

И на крају, током довољно дугог периода, инвеститори могу имати бољу шансу да остваре веће приносе са индексним фондом. Детаљно истраживање ових разлика открива зашто.

» Спремни за почетак улагања? Погледајте наше изборе најбољих брокерских кућа за инвеститоре у фондове.

Брзи преглед: Индексни фонд вс. Инвестициони фонд

Индексни фонд

Инвестициони фонд

Инвестициони циљ

Ускладите приносе улагања референтног индекса берзе (нпр.г. С&П 500)

Надмашите приносе улагања повезаног референтног индекса

Улаже у

Акције, обвезнице и друге хартије од вредности

Акције, обвезнице и друге хартије од вредности

Начин управљања

Пасивно. Комбинација инвестиција је аутоматизована да одговара тачним вредностима референтног индекса

Активан. Бирачи акција (менаџери фондова/аналитичари) бирају фондове

Просечна накнада за управљање (однос трошкова)*

0.09%

0.82%

Повраћај након накнаде од 1.000 УСД годишње инвестиције зарађујући 7% просечног годишњег приноса током 30 година

$99,000

$86,000

Износ изгубљен у накнадама за више од 30 година

$1,800

$15,000

*Извор: Просеци пондерисани активом из података Института инвестиционих компанија за 2016. годину

Пасивно вс. активно управљање

Управљање заједничким фондом захтева доношење дневних (понекад по сату) инвестиционих одлука. Једна од разлика између индексних и редовних заједничких фондова је ко је иза завесе и одлучује.

Нема потребе за активним људским надзором да би се утврдило које инвестиције да се купују и продају у оквиру индексног заједничког фонда, чији су улози аутоматизовани за праћење индекса — као што је Стандард & Поор'с 500 — па ако је акција у индекса, биће и у фонду.

» Сазнајте више: Како улагати помоћу индексних фондова

Пошто нико активно не управља портфолиом — учинак се једноставно заснива на кретању цена појединачних акција у индексу, а не на неком ко тргује акцијама и ван њих — улагање у индекс се сматра пасивном стратегијом улагања.

У заједничком фонду којим се активно управља, менаџер фонда или менаџерски тим доноси све одлуке о улагању. Они су слободни да купују инвестиције за фонд преко више индекса и у оквиру различитих типова улагања - све док је оно што изаберу у складу са наведеном повељом фонда. Они бирају које акције и колико акција ће купити или купити из портфеља. И овде почињу проблеми за заједничке фондове којима се активно управља.

» Спремни за почетак? Погледајте како да инвестирате са заједничким фондовима

„Историја је показала да је изузетно тешко победити пасивне тржишне приносе доследно из године у годину.”

Историја је показала да је изузетно тешко победити пасивне тржишне приносе (а.к.а. индекси) из године у годину. У ствари, за 15 година које се завршавају у децембру 2016. године, више од 90% У.С. Према подацима С&П Дов Индицес-а, фондови велике, средње и мале капитализације којима управљају менаџери пословали су лошије од С&П 500.

» Нема брокерског рачуна? Ево како да изаберете најбољу за вас

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

$0

по трговини за онлајн У.С. акције и ЕТФ-ови

Накнаде

$0

по трговини

Накнаде

$0

по трговини

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

Узми 100 долара

када отворите нови Фиделити налог који испуњава услове са 50 долара или више. Користите код ФИДЕЛИТИ100. Ограничено време понуда. Примењују се услови.

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

Узмите 600 долара или више

када отворите и финансирате Е*ТРАДЕ рачун са кодом: БОНУС21

Инвестициони циљеви

Ако не можете да их победите, придружите им се. То је у суштини оно што индексни инвеститори раде.

Једини инвестициони циљ индексног фонда је да одражава учинак основног референтног индекса. Када се С&П 500 врти или скаче, тако се креће и заједнички фонд са индексом С&П 500.

Инвестициони циљ заједничког фонда којим се активно управља је да надмаши тржишне просеке – да заради веће приносе тако што ће стручњаци стратешки изабрати инвестиције за које верују да ће побољшати укупни учинак.

Инвеститори могу изабрати фонд којим се активно управља уместо индексног фонда у покушају да надмаши индекс. Али у замену за потенцијални бољи учинак, платићете вишу цену за експертизу менаџера, што нас води до следеће — и можда најкритичније — разлике између индексних фондова и заједничких фондова којима се активно управља: ​​цена.

» Дајте предност активном управљању? Заједнички фондови са најбољим учинком

Разлика у цени

Као што можете замислити, више кошта да људи воде емисију. Постоје плате инвестиционог менаџера, бонуси, бенефиције за запослене, канцеларијски простор и трошкови маркетиншког материјала за привлачење више инвеститора у заједнички фонд.

Ко плаћа те трошкове? Ви, акционар. Они су укомпоновани у накнаду која се зове коефицијент трошкова заједничког фонда.

И ту се крије један од највећих светских улагача Цатцх-22: Инвеститори плаћају више да поседују деонице заједничких фондова којима се активно управља, надајући се да имају бољи учинак од индексних фондова. Али веће накнаде које инвеститори плаћају смањују се директно у приносе које добијају од фонда, што доводи до тога да већина заједничких фондова којима се активно управља, слаби.

» Како накнаде утичу на принос?  Овај калкулатор заједничког фонда може помоћи

“Индексни фондови постали су познати и слављени због својих ниских трошкова улагања.”

Индексни фондови такође коштају функционисање - али много мање када из једначине изузмете те плате са Волстрита са пуним радним временом. Због тога су индексни фондови – и њихове мале величине, фондови којима се тргује на берзи (ЕТФ) – постали познати и слављени због својих ниских трошкова улагања у поређењу са фондовима којима се активно управља.

» Проучите трошкове: Накнаде за заједничке фондове које инвеститори треба да знају

Али убод накнада се не завршава односом трошкова. Пошто се одбије директно од годишњег приноса инвеститора, то оставља мање новца на рачуну да се повећа и временом расте. То је двострука накнада и цена може бити висока. (Израчунали смо да би разлика у накнадама од 1% могла коштати миленијум више од пола милиона долара током времена.)

Закључак: што су нижи трошкови управљања, већи је поврат улагања за акционаре.

» Погледајте пуну листу наших најбољих избора за најбоље брокере за заједничке фондове.

» Сазнајте више: Разумите различите типове заједничких фондова.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here