Трошкови подземног базена и 4 начина за уштеду

Ништа није боље од хладног базена током врелог летњег дана. Још боље ако је испред ваших врата. Али да ли је погодност подземног базена вредна трошкова?

Просечна цена за подземни, стамбени базен је била око 40.060 долара на националном нивоу 2016. године, Бил Кенеди, председник консултантске фирме за истраживање тржишта и П.К. Подаци у Алпхаретти, Џорџија, објављени су путем е-поште. Наравно, изградња дворишне оазе може коштати чак и више, или много мање, у зависности од тога где живите, величине и типа базена и како га одржавате.

Ево шта се крије иза трошкова базена у земљи и неколико савета за држање тих трошкова под контролом.

» ВИШЕ: Процените цену реновирања вашег дома

Цена за уградњу подземног базена

Трошкови базена у приземљу варирају у зависности од тога колико су сложени избори дизајна, каже Том Кејси, потпредседник продаје у Антхони & Силван Поолс, са седиштем у области Филаделфије. Али и други фактори имају утицај, као што су:

Локација. Трошкови живота у вашем граду утичу на цене рада и материјала. Изградња базена у приземљу у густом градском подручју са високим трошковима је обично скупља него у приградском или руралном подручју.

Поол сите. Да ли у вашем дворишту постоји простор за опрему за ископавање? Да ли је површина равна или ће се морати изравнати? Да ли је тло песковито или каменито? Проблеми са земљиштем и ограничен приступ могу лако да повећају цену базена, рекао је Барт Џејкобс, власник базена Ла Јола у Сан Дијегу, путем е-поште.

„Проблеми са земљиштем и ограничен приступ могу лако повећати цену базена.”

Величина. Велики базени захтевају више рада и материјала него мали базени у земљи. Исто важи и за дубоко вс. плитки базени.

Поол Типе. Базени обложени винилом, фибергласом, бетоном и гунитом — врста бетона —  базени често имају различите трошкове инсталације и одржавања.

Облик и карактеристике. Прилагођени облици и посебне карактеристике као што су хидромасажна када или даска за скокове, могу додати хиљаде долара цени базена и цени инсталације, у зависности од типа.

Дозволе. Као и други трајни додаци у кући, базени у приземљу захтевају дозволу локалне грађевинске управе. Можда ћете такође морати да платите инспектору да лоцира потенцијалне канализационе или комуналне водове пре копања.

Палуба. Унутарњи базени морају бити окружени бетонским тротоаром или палубом. Што је ваш шпил сложенији, то више кошта.

Мачевање. Ограда за базен је трошак који људи обично занемарују када планирају буџет за базен, иако већина локалних закона то захтева због безбедности, Мат Јобе, оснивач ПоолПрицер-а.цом, речено је путем е-поште. Ограда за базен може коштати до 19 долара по линеарној стопи, док капије коштају око 300 долара, према Хоме Адвисор-у.

» ВИШЕ: Погледајте опције зајма за побољшање дома

Цена поседовања базена у приземљу

Да ли је твој новчаник управо потресао стомак? Па, узмите флоат, јер то су само трошкови инсталације. Када се базен изгради, плаћаћете текуће трошкове као што су:

Осигурање. Осигуравачи називају базене „привлачном сметњом“, што значи да су пожељни, али опасни. Пошто базен повећава шансе да неко буде повређен на вашој имовини, то ће такође повећати цену осигурања за ваше куће.

„Пошто базен повећава шансе да неко буде повређен на вашој имовини, то ће такође повећати цену осигурања за ваше куће.”

» ВИШЕ: Шта покрива осигурање власника кућа?

Порези. Унутарњи базени понекад повећавају вредност имовине; када расте, порези на имовину имају тенденцију да их прате.

Одржавање. Након инсталације, неко ће морати да очисти базен, избалансира хемикалије и изврши поправке. Одржавање „уради сам“ може коштати око 250 долара месечно током сезоне купања, док ангажовање професионалца може коштати око 500 долара месечно, према Фикр, сајту који објављује савете о трошковима и ангажовању за пројекте преуређења куће.

Комуналне услуге. „Просечан купац може да потроши 30 до 50 долара месечно на рачун за струју да би управљао базеном“, каже Кејси. Додајте грејач, спа или водопад и трошкови енергије могу да порасту још више.

Како планирати инсталацију подземног базена

Одредите циљ. Када размишљате о базену, фокусирајте се на удобност и удобност, а не на вредност препродаје. Иако базен у приземљу може повећати вредност имовине, посебно у топлијим климама или насељима где га сви имају, то обично надмашује трошкови одржавања. Базен може заправо смањити вредност куће у очима купаца који не желе додатну одговорност.

» ВИШЕ: 4 пројекта за побољшање дома који се не плаћају

Одредите буџет. „Добар приступ је да прорачун за инсталацију базена израчунате као неки проценат вредности вашег дома — можда 10% до 20% за базен стандардне величине“, каже Јобе. „Желите да будете у могућности да уплаћујете свој базен без да се задовољите нечим што умањује вашу имовину.”

Урадите свој домаћи. Унутарњи базени су велики грађевински пројекат који укључује ископавање, радове на цементирању, водовод, електричне инсталације и још много тога. Добијте процене од најмање три искусна извођача радова за постављање базена и проверите:

  • Квалитет минулог рада: Питајте о претходним пројектима који су били слични вашим, укључујући све проблеме који су се појавили и коначну цену

  • Рецензије и референце: Прочитајте рецензије и замолите извођача да достави референце

  • Лиценца, гаранција, осигурање и гаранција: Уговарачи и сви подизвођачи које користе треба да имају одговарајуће осигурање и гарантују свој рад. Ваше локално грађевинско одељење или државна агенција за заштиту потрошача могу вам помоћи да истражите.

Савети за смањење трошкова унутрашњег базена

Када истражујете извођаче и опције дизајна куповине, следећи савети ће помоћи да се трошкови држе под контролом:

  1. Изаберите једноставну палубу: Можете замислити прекрасан мозаик од поплочаног камена који се обавија око базена и води до ваших стражњих врата, али то ће вас коштати. Уштедите новац тако што ћете сада изабрати основну бетонску палубу и касније додати отмено двориште.

  2. Избегавајте дубину: „Мањи базени су у моди ових дана, не само зато што штеде простор, већ зато што су јефтинији за инсталирање и одржавање“, каже Јобе. „Одржавање што скромнијих димензија уштедеће вам много новца.”

  3. Прескочите сва звона и звиждаљке: Водени елементи, бање, тобогани и светла која мењају боју су у моди, али имају тенденцију да повећају цену.

  4. Одржавајте сами: одводе базена, филтере и корпе за чишћење треба чистити једном недељно. Провера хемије у базену - пХ воде и нивоа хлора - такође је недељни посао. За велике уштеде, урадите ове задатке уради сам уместо да ангажујете екипу за одржавање.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here