Наслеђена ИРА: Како функционише и правила дистрибуције за кориснике

Ево правила о наслеђеним ИРА-има која вам могу помоћи да максимално искористите новац који наследите и избегнете изненађење у вези са порезом.

Шта је наследна ИРА?

Наслеђена ИРА, која се често назива ИРА корисника, је рачун отворен за некога ко наследи индивидуални пензиони рачун или рачун пензионог плана када првобитни власник умре. Било која особа, имање или поверење може наследити ИРА, али супружници имају више флексибилности у коришћењу наслеђене ИРА.

Наслеђена ИРА правила за супружнике

Ако сте једини корисник ИРА вашег супружника, можете преузети рачун (такође познат као супружнички трансфер или „под претпоставком“ ИРА), а ИРС ће га третирати као да је твој све време.

  • Ово радите тако што ћете себе означити као власника постојећег рачуна, пребацивањем средстава са рачуна преминулог у постојећи ИРА (било Ротх или традиционални рачун, све док има исти порески третман).

  • Такође можете подесити нови налог у ту сврху.

Реклама
НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање за онлајн брокере и робо-саветнике узима у обзир преко 15 фактора, укључујући накнаде и минимуме рачуна, изборе улагања, корисничку подршку и могућности мобилних апликација.
Сазнајте више Сазнајте више Сазнајте више

Накнаде

0%

Накнада за управљање

Накнаде

$0

Накнаде

0.25%

Накнада за управљање

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Минимум налога

$0

Промоција

бесплатно

саветовање о каријери плус попусти на кредит са квалификованим депозитом

Промоција

Ниједан

тренутно није доступна промоција

Промоција

До 1 године

бесплатног управљања са квалификованим депозитом

Наслеђена ИРА правила за кориснике који нису супружници

Потребно је мало више административних напора ако сте не-супружник који наслеђује ИРА (искључиво или када је препуштено више људи) или супружник који није једини корисник.

  • Пореска управа вам не дозвољава да убаците новац из наслеђене ИРА на један од ваших постојећих рачуна. Уместо тога, мораћете да пренесете свој део имовине у нову ИРА успостављену и формално названу као наследна ИРА; на пример, (име преминулог власника) у корист (ваше име).

  • Нису дозвољени додатни доприноси на новом, наслеђеном ИРА налогу.

» Потребно је да отворите нови налог? Погледајте наше изборе за најбоље провајдере ИРА налога

Која су правила дистрибуције за наслеђену ИРА?

Због Закона о безбедности, који је потписан у децембру 2019. године, већина (али не сви) ИРА корисници морају да исцрпе наслеђену ИРА у року од 10 година од смрти власника налога. Ово се односи на наслеђене ИРА ако је власник умро после децембра. 31, 2019.

Не постоји ограничење када и колико често повлачите новац са рачуна, све док је рачун празан до краја 10 година. То јест, можете изабрати да повучете сав новац одједном, можете га оставити да стоји тамо деценију и онда га извадити све, или можете повући дистрибуцију током времена. (Само имајте на уму да ће се са традиционалном ИРА-ом свако повлачење рачунати као приход и подлећи порезима у години у којој извршите повлачење.)

Постоје неки изузеци од десетогодишњег правила:

  • Наследили сте ИРА од свог супружника. Можете да третирате овај налог као да је ваш. Ако је то Ротх ИРА, не морате да узимате ниједно повлачење током свог живота. Ако је то традиционална ИРА, потребне дистрибуције почињу када навршите 72 године. (Погледајте више о традиционалним ИРА правилима дистрибуције.)

  • Ви сте малолетно дете. Морате започети дистрибуцију, али оне ће бити израчунате на основу вашег очекиваног животног века. То правило важи само док не навршите „пунолетност“, која је у већини држава 18 година. У том тренутку имате 10 година да повучете цео рачун.

  • Ви сте хронично болесни или инвалидни. Можете проширити ИРА дистрибуције током свог живота.

  • Нисте више од 10 година млађи од власника налога. Повлачења могу бити продужена током вашег живота.

Које је 5-годишње правило за наслеђену ИРА?

Корисници Ротх ИРА-е могу повући доприносе без пореза у било ком тренутку. Имајте на уму да говоримо о доприносима Ротх ИРА. Зарада од наслеђеног Ротха такође се може повући без пореза, све док је рачун био отворен најмање пет година у време када је власник рачуна умро.

Такозвано петогодишње правило је критично: ако је Ротх ИРА имала мање од 5 година у тренутку смрти првобитног власника, дуговаћете порез на зараду коју повучете. (Ево више детаља о 5-годишњем правилу за повлачења Ротх ИРА-е.)

» Прочитајте наше савете шта да радите ако наследите Ротх ИРА

Порези на повлачење новца наслеђена ИРА

Колико год примамљиво било да уновчите наслеђену ИРА (која се зове паушална дистрибуција), поступајте пажљиво. Одлазак на опцију „Вегас или пропадање“ могао би да вам остави позамашну суму када дође време да пријавите порез. Повлачења из традиционалне ИРА генерално се опорезују као приход, по вашој стопи пореза на доходак.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here