Увод у онлајн и мобилно банкарство“,

Интернет банкарство је фаворизовало 32% клијената банака које је 2015. године испитало Америчко банкарско удружење. А када је Галупова анкета из 2015. питала клијенте банака да ли би радије одустали од мобилног и онлајн банкарства или личног приступа филијалама и позивним центрима, 53% је рекло да би одустало од личног додира.

» ВИШЕ: Најбољи онлајн текући рачуни НердВаллет-а

Предности интернет банкарства

У то време, сати банкара ограничавали су способност људи да управљају својим новцем. Сада 74% клијената користи онлајн банкарство, према Федералним резервама, и може безбедно да приступи својим рачунима дању или ноћу.

Када се пријавите на свој безбедни налог са рачунара или таблета, можете да видите тренутне изводе рачуна, претражујете старе и прегледате недавне трансакције. Можете да преносите новац између налога, управљате и плаћате своје рачуне и још много тога. Неке банке вам омогућавају да видите више рачуна, укључујући кредитне картице, све на једном месту.

Онлајн банкарство такође може да вам помогне да боље пратите свој новац. На пример, можете се пријавити да бисте добијали обавештења о ниском салду путем е-поште или СМС-а, како бисте смањили ризик од прекорачења и накнада. Ако се одлучите само за е-изводе, ваша институција може да се одрекне одређених накнада за рачун јер уштеди трошкове штампања и слања извода на папиру.

» ВИШЕ: Најбоље банке и кредитне уније НердВаллет-а за мобилно банкарство

Банке само на мрежи

Неке банке су остале без филијала. Са мало или без филијала за особље и одржавање, банке само на мрежи као што су Алли и Синцхрони преносе део своје уштеђевине клијентима у виду виших каматних стопа и нижих структура накнада. Неке онлајн банке плаћају камату од 1% или више на штедне рачуне, у поређењу са укупном просечном стопом од 0.06% које банке нуде.

Пошто нема филијала, депозите вршите путем директних депозита, банковних трансфера или мобилних чекова. Неке онлајн банке нуде велике бесплатне мреже банкомата и могу вам надокнадити накнаде настале на банкомату друге банке. Ако вам је висок принос приоритет и ако вам је пријатно да већину свог пословања обављате онлајн – а никада не идете у филијалу – онлајн банка би могла бити добар избор.

» ВИШЕ: НердВаллет најбољи онлајн штедни рачуни са високим приносом

Мобилно банкарство доноси добит

Ретко коришћено пре само пет година, мобилно банкарство је сада преферирани метод за 12% клијената банке, према удружењу банака. Повезивањем са банкама преко својих мобилних телефона, потрошачи могу да добију фид информација о стању и обавештења у реалном времену. У протеклој години, према Федералним резервама, 63% корисника мобилног банкарства проверило је своје стање пре него што су обавили велику куповину — а 53% њих се одлучило против куповине на основу тих информација.

Међутим, најбрже растућа употреба мобилног банкарства је депоновање чекова помоћу камере мобилног телефона, што може уштедети време и новац за гориво које би требало да однесе пут до филијале или банкомата. Пренос новца између налога и подешавање плаћања рачуна су такође популарне функције.

Банке фокусиране на мобилне уређаје: опције следеће генерације

За оне који живе од својих паметних телефона, нова генерација стартапа нуди исплативе, основне банковне рачуне дизајниране да се користе првенствено путем апликације. Неки су намењени корисницима који немају традиционални банковни рачун или који се ослањају на алтернативне финансијске услуге.

За разлику од традиционалних банака, стартупи мобилног банкарства као што су Симпле, ГоБанк и Мовен нуде ограничене рачуне које можете користити у покрету. Ако сте рођени дигиталац или сте рано усвојили технологију, можда ћете уживати у понудама као што су алати за буџетирање и штедњу који имају за циљ да продубе ваш ангажман са вашим финансијама.

Још једна предност је то што ове смањене финансијске услуге немају много традиционалних банкарских накнада као што су месечне накнаде за одржавање и накнаде за прекорачење. Неки су дизајнирани да одбију трансакцију ако немате довољно новца, уместо да вам дозволе да нешто платите, а затим вас наплате високом накнадом.

Већина банака које користе само мобилне уређаје су у власништву или уз подршку банака чланица ФДИЦ-а. То значи да ће ваши депозити бити у потпуности осигурани од стране владе, као код традиционалне банке.

Сигурност дигиталног банкарства

Финансијске институције и потрошачи су акутно свјесни сајбер-сигурности након провале кршења података која погађа велике банке. Банкарска индустрија улаже велика средства у сигурносну технологију за онлајн и мобилно банкарство, а информације о вашем налогу се чувају иза институционалних заштитних зидова и шифроване су према јаким стандардима.

Иако се превара идентитета дешава, потрошачи обично нису одговорни за лажне трансакције ако пријаве трансакције својој финансијској институцији у року од 60 дана од пријема месечне изјаве.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here