Инвестиционе стратегије за нове инвеститоре

Шта је стратегија улагања?

Инвестициона стратегија је начин размишљања који обликује начин на који бирате инвестиције у свом портфељу. Најбоље стратегије би требало да вам помогну да остварите своје финансијске циљеве и повећате своје богатство уз одржавање нивоа ризика који вам омогућава да спавате ноћу. Стратегија коју одаберете може утицати на све, од тога које врсте имовине имате до начина на који приступате куповини и продаји тих средстава.

Ако сте спремни да почнете да инвестирате, добро правило је да себи поставите нека основна питања: Који су ваши циљеви? Колико времена до пензије? Колико сте задовољни ризиком? Да ли знате колико желите да уложите у акције, обвезнице или алтернативу?

Овде улазе у игру стратегије улагања.

Кључне Такеаваис

  • Најбоље инвестиционе стратегије повећавају новац који инвеститори зарађују и смањују њихову изложеност ризику.

  • Стратегија ће се разликовати у зависности од вашег крајњег инвестиционог циља и његовог временског оквира, ваше толеранције на ризик и колико желите да будете укључени у одабир појединачних инвестиција.

  • Многи инвеститори комбинују више стратегија како би пронашли најбољу персонализовану стратегију која одговара њиховој ситуацији.

Стратегије улагања за почетнике

Ако још не улажете, постоји неколико једноставних корака које можете предузети да бисте започели. Ако имате 401(к) код свог послодавца, уверите се да сте уписани и да улажете барем довољно своје плате да добијете било коју утакмицу компаније; затим изаберите инвестиције које су у складу са вашим циљевима. Требало би да знате да већина 401(к) нуди релативно мали избор улагања, тако да су опције за стратегију у оквиру тих возила обично ограничене.

Други начин да инвестирате за пензију је да отворите ИРА преко брокерског рачуна, што ће вам дати приступ ширем свету инвестиција него што ваш 401 (к) може да понуди. Такође можете трговати преко брокерског рачуна за дугорочне циљеве осим пензионисања.

» Треба ми више смерница? Прочитајте како улагати у било којој животној фази

Популарне стратегије улагања

Постоје бројни начини приступа улагању, али ево неких од популарнијих стратегија улагања које треба размотрити.

Улагање "купи и држи"

Увек је лепо када ствари имају јасну ознаку, и не можете да будете много јаснији од „купи и држи.„Купуј и држи стратези траже инвестиције за које верују да ће имати добре резултате током много година. Идеја је да се не узнемирите када тржиште краткорочно падне или падне, већ да задржите своја улагања и останете на курсу. Купи-и-држи функционише само ако инвеститори верују у дугорочни потенцијал своје инвестиције кроз те краткорочне падове.

Ова стратегија захтева од инвеститора да пажљиво процене своја улагања — да ли се ради о фондовима широких индекса или о младим акцијама у успону — за своје дугорочне изгледе за раст унапред. Али када се овај почетни посао заврши, улагања у држање штеде време које бисте потрошили на трговање и често надмашује приносе активнијих стратегија трговања.

» Желим да сазнам више? Уроните у детаље о стратегији улагања „купи и задржи“

Активно улагање

Активни инвеститори више воле да тргују чешће и опортунистички да би искористили флуктуације на тржишту. Трговци акцијама могу да користе техничку анализу, проучавање прошлих тржишних података, као што су обим трговине или трендови цена, да би помогли у предвиђању где би тржишне цене могле да иду.

Активно трговање укључује различите стратегије засноване на ценама, као што су свинг или спреад трговање, а такође може укључивати стратегије замаха и догађаја. Моментум инвестирање настоји да идентификује и прати трендове који тренутно иду у прилог профитирању од расположења тржишта. Стратегије улагања засноване на догађајима покушавају да обухвате разлике у ценама током корпоративних промена и догађаја, као што су током спајања и аквизиција, или проблематична компанија која поднесе захтев за банкрот.

» На време или не на време? Сазнајте више о тржишном времену

Просек трошкова долара

Највећи изазов у ​​одређивању времена на тржишту је да се то исправи на конзистентној основи. За оне инвеститоре који су опрезни да окушају срећу на тржишту, али и даље желе добру улазну тачку на тржиште, стратегија усредњавања трошкова у доларима може се свидети.

Инвеститори који у просеку коштају доларе свој пут на тржиште рашире своје акције или финансирају куповину током времена, купујући исти износ у редовним интервалима. Ово помаже да се „изглади“ куповна цена током времена док купујете више акција када је цена акција у паду и купујете мање акција када цена акција расте. Временом добијате бољу просечну улазну цену и смањујете утицај волатилности тржишта на ваш портфолио.

Индексно инвестирање

Иако постоје активни и пасивни приступи инвестирању, постоје и саме активне и пасивне инвестиције када се одлучује између различитих врста фондова. Инвеститори често користе заједничке фондове, индексне фондове и фондове којима се тргује на берзи (ЕТФ) да попуне свој инвестициони портфолио јер фондови омогућавају приступ колекцији хартија од вредности, углавном акција и обвезница, преко једног возила. Фондови омогућавају инвеститорима да имају користи од диверсификације, ширећи ризик улагања на многе хартије од вредности како би се уравнотежила волатилност.

Активни фондови запошљавају портфолио или менаџера фонда да ручно бира одређене инвестиције за попуњавање фонда на основу власничких истраживања, анализа и предвиђања. Циљ менаџера је да надмаши одговарајући индекс или референтну вредност фонда. Пасивни фондови, као што су индексни фондови и већина ЕТФ-ова, једноставно опонашају основни индекс, пружајући инвеститору сличан учинак као тај одређени индекс.

Неки заједнички фондови имају високе стопе трошкова или високе минималне инвестиције (или обоје). Али инвеститори често могу да заобиђу највећи од таквих трошкова упоређивањем куповине међу заједничким фондовима или фаворизовањем индексних фондова и ЕТФ-ова, који имају тенденцију да нуде ниже стопе трошкова од фондова којима се активно управља. С обзиром на нижу цену пасивних средстава и тежак задатак да се превазиђе стандард са којим се суочавају портфолио менаџери, индексно или пасивно улагање често доноси боље укупне приносе током времена.

Улагање у раст

Улагање у раст укључује куповину акција компанија у настајању које изгледају спремне да расту натпросечним темпом у будућности. Компаније попут ове често нуде јединствен производ или услугу коју конкуренти не могу лако да дуплирају. Иако су акције раста далеко од сигурне ствари, њихова привлачност је у томе што би могле расти у вредности много брже од постојећих акција ако основни посао крене. Инвеститори у расту су спремни да плате премиум цену за ове акције у замену за њихов снажан будући потенцијал раста.

Нове технологије често спадају у ову категорију. На пример, ако неко верује да ће купци куће све више прелазити из банака у онлајн хипотекарне зајмодавце са поједностављеним процесом пријаве, могли би да инвестирају у зајмодавца за кога верују да ће постати доминантан на том тржишту.

Инвеститори такође могу да гледају на растуће географије или компаније како би пронашли раст. Како се индустријализирају, тржишта у настајању или економије у развоју обично су нестабилније, али и расту бржим темпом у поређењу са својим развијенијим колегама. Компаније се вреднују тржишном капитализацијом, или тржишном капитализацијом, која се израчунава њиховим укупним расположивим акцијама помноженим са тржишном ценом акција. Акције са малим капиталом, акције компанија које се обично вреднују на 2 милијарде долара тржишне капитализације или мање, пружају инвеститорима већи потенцијални ризик, али и већи потенцијални принос због њихове брже путање раста.

» Инвестиције у истраживање: Прочитајте нашу рецензију Морнингстара

Вредност улагања

Прослављено од стране инвеститора као што је Ворен Бафет, улагање вредности је повољна куповина инвестиционих стратегија. Куповином акција за које верују да су потцењене са јаким дугорочним изгледима, вредни инвеститори имају за циљ да уберу плодове када компаније остваре свој прави потенцијал у годинама које долазе. Улагање у вредност обично захтева прилично активну руку, некога ко је спреман да посматра тржиште и вести да би сазнао које су акције потцењене у било ком тренутку.

Размислите о томе овако: Инвеститор вредности може да купи акције историјски успешне аутомобилске компаније када цена акција падне након објављивања ужасног новог модела, све док инвеститор сматра да је нови модел био случајност и да ће компанија враћају се временом.

» Повећајте своју инвестицију. Упоредите и упоредите раст и вредност улагања

Улагање у вредност сматра се супротном стратегијом јер инвеститори иду против принципа или улажу у акције или секторе који тренутно нису наклоњени. Подскуп инвеститора иде корак даље од улагања у вредност тако што не само да улажу у јефтиније акције и секторе, већ намерно траже оне најјефтиније да улажу у такозвану дубоку вредност.

Улагање прихода

Инвестиционе стратегије могу помоћи инвеститорима да постигну одређени циљ; на пример, стварање сталног тока прихода. Многи инвеститори користе улагање прихода да покрију своје животне трошкове, посебно када прелазе у пензију.

Постоје различите инвестиције које могу да донесу приход, од акција које плаћају дивиденде до обвезница и ЦД лествица до некретнина.

» Тражим редован приход? Сазнајте шта обвезнице могу донети вашем портфељу

Друштвено одговорно улагање

Друштвена питања као што су климатске промене и расна правда утичу на животе из дана у дан. Друштвено одговорно улагање (СРИ) има за циљ стварање позитивних промена у друштву, а истовремено генерисање позитивних поврата. Поред инвестиционог учинка, СРИ инвеститори разматрају пословну праксу компаније и изворе прихода како би осигурали да су усклађени са својим личним вредностима.

Неки инвеститори запошљавају СРИ тако што искључују акције компанија које се противе њиховом моралном компасу; на пример, могли би да искључе улагања у акције „греха“ или компаније које се односе на дуван и алкохол. Други намерно усмеравају своје инвестиционе доларе на питања до којих им је стало, као што су компаније за обновљиве изворе енергије.

» Желите етички портфолио? Сазнајте више о друштвено одговорном улагању

Принципи инвестиционих стратегија

Коју год инвестициону стратегију да одаберете, важно је узети у обзир своје циљеве улагања. Где ће ваш стил улагања пасти у следећим категоријама зависи од многих фактора: Све од ваших година до ваших финансија, па чак и ниво удобности да то радите сами, помоћи ће да се одреди како ће изгледати ваш портфолио.

Дугорочни циљеви вс. Краткорочни циљеви

Када улажете за дугорочне циљеве — тих пет година или више у будућности — можда има смисла одабрати инструменте са већим приносом (али променљивије) као што су акције и берзански фондови. Али постоје и паметни начини за постизање краткорочних циљева штедње. Ако штедите за учешће на кући, можда бисте желели да ту уштеђевину ставите у стабилније окружење, као што су ЦД-ови или штедни рачун са високим приносом. Пошто имате краћи временски оквир да ваш новац расте са оваквим циљем, мање је времена да пребродите волатилност берзе.

» Уштеда на кратак рок? Прочитајте о најбољим краткорочним инвестиционим рачунима

Дугорочни циљеви штедње, као што је одлазак у пензију, могу се носити са флуктуацијама на тржишту. Пошто ће те инвестиције бити на тржишту дуже – под условом да инвеститор може да остане на свом курсу када дође до великих промена у кратком року – мање је потребе да бринете о тим краткорочним падовима. Ове дугорочне инвестиције се боље опслужују комбинацијом акција и обвезница или заједничких фондова.

Нискоризични вс. стратегија улагања високог ризика

Инвестиционе стратегије увек долазе са одређеном количином ризика, и на скоро сваки начин су ризик и награда повезани. Инвеститори који теже већим наградама обично преузимају веће ризике. На пример, банковни ЦД је осигуран од стране Федералне корпорације за осигурање депозита. и практично нема ризика. Такође се веома мало плаћа заузврат. С друге стране, акције младог технолошког стартупа вероватно су ризичније, али постоји шанса да експлодирају у вредности.

Постоји много нијанси ризика између, али који год пут да одаберете, будите спремни да се носите са њима.

Уради сам вс. ангажовање стручне помоћи

Инвеститори имају много избора када је у питању управљање њиховим инвестиционим портфолиом. Колико желите да будете укључени у процес улагања? Колико већ знате о улагању? Инвеститори почетници можда ће радије да предају своју уштеђевину робо-саветнику - аутоматизованој, јефтиној инвестиционој услузи - уместо да преузму изазов да сами донесу све изборе.

Напреднији инвеститори или ентузијастични мајстори могу да одлуче да преузму активнију улогу, било да то значи да тргују сваки дан или само да прате своје портфеље. Активно улагање може бити пуно посла и можда вам неће дати већи принос од стратегија пасивног улагања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here