Да ли је Виса картица Аласка Аирлинес-а вредна своје годишње накнаде?

» Сазнајте више: План километраже компаније Аласка Аирлинес: Ваш комплетан водич

Да ли ће га бити вредно задржати на дужи рок зависи делимично од тога колико често летите Аласка Аирлинес-ом. Ево како да схватите да ли картица има смисла за вас:

Израчунајте колико бисте уштедели у накнадама за чекирани пртљаг

Аласка Аирлинес наплаћује 30 долара за чекирану торбу. Ова накнада за прву чекирану торбу је ослобођена власника картице и до шест људи који путују на основу резервације, тако да се уштеде овде могу заиста брзо збројити. Ако сте узели само један повратни лет Аласка Аирлинес-ом и чекирали торбу, уштедели бисте 60 долара.

» Сазнајте више: Водич за пртљаг и друге накнаде компаније Аласка Аирлинес

Искористите пратећу тарифу

Поред бонуса добродошлице, власници кредитне картице Аласка Аирлинес Виса Сигнатуре® који испуне услов потрошње зарађују пратећу карту од 99 УСД. То значи да ако себи резервишете карту, са собом можете повести сапутника од 121 УСД (цена од 99 УСД плус порези и накнаде од 22 УСД).

Пратећа карта се издаје годишње. Да бисте од тога добили вредност од најмање 75 долара, морали бисте да резервишете карту за пратиоца која кошта више од 196 долара (75 долара + 99 долара + 22 долара за порезе и накнаде). Стога, планирајте да га користите за више од кратког, јефтиног лета да бисте максимално искористили свој новац.

Погледајте где лети Аласка Аирлинес, а затим размислите где ћете вероватно летети ове године. Лако је размишљати о путовању на Аљаску, али друга је прича да цените хотеле, истражите активности и погледате јеловнике на мрежи из регионалних ресторана. Не желите да изаберете карту због жељеног планирања путовања. Испланирајте путовање на које желите да идете. Аљаска лети широм Сједињених Држава, а њени партнери лете по целом свету.

» Сазнајте више: Преглед кредитне картице компаније Аласка Аирлинес: вреди 75 долара годишње

Планирајте шта ћете радити са бонусом добродошлице

Иако је бонус добродошлице на овој картици нижи од бонуса неких других авио-картица, у неким случајевима можете резервисати и јефтиније награде са Аљаском. На пример, најјефтинији лет са миљама Америцан Аирлинес кошта 7.500 миља у оба смера за удаљености од 500 миља или мање.

Али са планом километраже на Аљасци, можете да пређете на кратке скокове мање од 700 миља за само 5000 миља у оба смера. Ако доста летите на кратким летовима између градова Западне обале, можете добро искористити бонус добродошлице за ову картицу.

НердВаллет вреднује Аљаске миље на 1.1 цент сваки.

Узмите у обзир своје тренутне навике летења и потрошње

Ако често летите Аласка Аирлинес-ом, то не значи да је кредитна картица Аласка Аирлинес Виса Сигнатуре® најбоља картица за вас — или барем не као ваша примарна путна картица. Након прве године, примање годишње пратеће карте не захтева минималну куповину. Стога, можете одлучити да користите ову картицу искључиво за своје куповине Аласка Аирлинес-а, на којима ћете зарадити 3 миље за сваки потрошен долар. Затим користите другу картицу која нуди бонус поене за свакодневне активности као што су потрошња горива или намирница.

Доња граница

Примарна карактеристика Виса Сигнатуре® кредитне картице Аласка Аирлинес-а која чини годишњу накнаду вредном након прве године је понуда Цомпанион Фаре. Такође може да се исплати ако бисте иначе плаћали много накнада за пртљаг на Аљасци.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Планирање путовања? Погледајте ове чланке за више инспирације и савета: Пронађите најбољу кредитну картицу авио-компаније за себе Зашто је кредитна картица Аласка Аирлинес Виса Сигнатуре одлична за штедљиве путнике са Западне обале Аласка Аирлинес МВП елитни статусни програм: Комплетан водич

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here