Да ли је кредитна картица најбољи начин за консолидацију дуга?

Да ли је кредитна картица најбољи начин за консолидацију дуга зависи од тога колико дуга имате, вашег кредитног резултата, па чак и ваше личности.

Ако можете релативно брзо да отплатите дуг, а ваш кредит је довољно добар, онда би кредитна картица за трансфер биланса можда ваш најбољи избор. Ако вам је можда потребна помоћ да останете на правом путу или ако ће вам требати више времена, онда би лични зајам са фиксним плаћањем могао бити бољи приступ.

Са кредитном картицом са трансфером стања, дуг са високим каматама премештате на картицу са почетном каматном стопом од 0%. Када се тај период од 0% заврши, камате могу бити прилично високе, тако да је најбоље да користите картицу само ако можете да отплатите стање у уводном времену.

Уз лични зајам, позајмљујете суму новца да бисте отплатили дугове. Каматна стопа за коју се квалификујете је одређена вашим кредитним резултатом, кредитном историјом и односом ваших дугова и прихода. У идеалном случају, стопа би требало да буде нижа од оне за ваш постојећи дуг.

Штреберски савет: Кредитне картице за трансфер стања и зајмови за консолидацију дуга су дизајнирани за људе који желе да уштеде новац док отплаћују дуг. Ако је ваш дуг толико озбиљан да само газите воду и не можете реално очекивати да ћете га отплатити, можда ћете морати да погледате друге опције за отплату дуга.

Који приступ је прави за вас? Почните са нашим кратким квизом:

Ако желите кредитну картицу са трансфером стања

Кредитна картица са трансфером стања може бити моћно оружје против дуга са високим каматама. Потражите картицу без накнаде за пренос стања или уводни период довољно дуг да новац који уштедите на камати надокнади накнаду. Уводни период такође треба да буде довољно дуг да покрије ваш временски оквир за отклањање дугова.

Картица за пренос стања коју одаберете не би требало да има годишњу накнаду. Не само да ће то ослободити више новца за елиминисање дугова, већ ће вам такође омогућити да држите картицу отворену без трошкова након што се стање исплати. Одржавање налога старије кредитне картице отвореним може помоћи вашем кредитном резултату.

Ево неколико наших омиљених картица за пренос стања. Ниједна од њих нема годишњу накнаду, а оба имају 0% период преноса биланса који је дужи од годину дана.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Цити Симплицити® картица наплаћује накнаду за пренос биланса од 5%, али вам даје дужи период каматне стопе од 0% од већине картица: 0% Интро АПР за 21 месец за трансфер стања и 12 месеци за куповине, а затим текући АПР од 14.74%-24.74% Варијабилни АПР. Нема накнаде или пенала за кашњење у плаћању, али ћете желети да платите на време да не бисте оштетили свој кредит.

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула за бодовање узима у обзир врсту картице која се прегледа (као што је повраћај готовине, путовања или трансфер стања) и тарифе картице, накнаде, награде и друге карактеристике. Сазнајте више

Дисцовер ит® пренос стања је добар избор ако желите картицу која пружа вредност осим трансфера стања. Наплаћује уводну накнаду за пренос стања од 3%, повећавајући се на 5% за будуће трансфере стања (погледајте услове),  али је такође одлична кредитна картица за награду. Он враћа 5% готовине у категоријама кварталних бонуса које активирате, на тромесечно трошење до 1500 УСД. За друге куповине се враћа 1% готовине. Нуди уводни АПР од 0% на куповине током 6 месеци и 0% уводни АПР на трансфере стања током 18 месеци, а затим текући АПР од 11.99%-22.99% Варијабилни АПР.

Ако желите лични зајам

Лични зајмови долазе у многим облицима и величинама, у зависности од зајмодавца којег одаберете. Камате за личне зајмове су обично ниже од оних за кредитне картице (осим ако не можете да искористите уводну понуду од 0%).

Ваша локална кредитна унија је добра прва станица за лични зајам, јер кредитне уније обично нуде неке од најнижих доступних стопа. Максимални АПР у савезној кредитној унији је 18% и већина је спремна да позајми онима са ниским кредитним резултатом.

Интернет зајмодавци могу имати нешто више стопе у зависности од вашег кредитног резултата, али они имају своје предности: можете лако да проверите своју процењену стопу и месечну уплату помоћу меке кредитне провере, што не дозвољавају све кредитне уније. Неки зајмодавци нуде функције које вам помажу да останете дисциплиновани док покушавате да отплатите дуг.

Већина зајмодаваца наплаћује накнаду унапред – познату као накнада за издавање – која може да се креће од 1% до 6% износа који позајмљујете, тако да то укључите у свој захтев за кредит.

Ево неколико онлајн зајмодаваца који нам се посебно допадају:

  • Дисцовер и ФреедомПлус вам обезбеђују могућност да директно отплатите своје повериоце; не раде сви зајмодавци. Дисцовер не наплаћује накнаду за почетак, а ФреедомПлус вам даје попуст на коришћење функције директног плаћања.

  • Паиофф, зајмодавац са добрим кредитима, даје вам персонализоване савете и периодичне подстицаје који ће вам помоћи да останете на правом путу.

Сваки зајмодавац има своју процедуру одобрења, а то значи да се стопе могу прилично разликовати чак и за истог зајмопримца. НердВаллетово тржиште личних зајмова вам омогућава да упоредите стварне понуде од више зајмодаваца без утицаја на ваш кредитни резултат.

Ваши избори укратко

Генерално, биће вам потребан добар до одличан кредит да бисте ухватили кредитну картицу без годишње накнаде са понудом од 0% камате за трансфер стања. Овај пут је најизводљивији ако вам је потребно 15.000 долара или мање да консолидујете своје дугове и ако ћете моћи да отплатите остатак за 21 месец или мање. Имајте на уму да коришћење великог дела доступног кредита на картици може да нашкоди вашем кредиту.

Лични зајмови нуде дуже услове отплате, веће износе позајмљивања и обично имају ниже стопе од кредитних картица, осим ако се квалификујете за понуду трансфера од 0% стања. Ако користите лични зајам за консолидацију дуга по кредитној картици, то може побољшати ваш кредит смањењем стања на картици. Лични зајмови се третирају као кредити на рате у вашем кредитном извештају, а не као револвинг кредит, као што су кредитне картице.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here