Да ли је Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард вредна своје годишње накнаде?

Ако често летите, онда се често може исплатити да добијете кредитну картицу авио-компаније којом најчешће летите. Поред миља које добијате трошењем на кобрендирану кредитну картицу авио-компаније, већина авио картица нуди погодности које су посебно корисне онима који често путују том авио-компанијом.

Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® се не разликује: чести путници Фронтиер-а ће имати користи од ове картице на начин на који они који само повремено путују са Фронтиер-ом неће. Као и многе ко-брендиране авио-картице, Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® долази са годишњом накнадом (79 УСД), тако да има смисла држати картицу само ако су предности које ћете добити веће од трошкова.

Ево неколико тачака које треба узети у обзир када одлучујете да ли је Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® вредна тога за вас.

» Сазнајте више: Комплетан преглед картице

Вредне погодности Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард®

Бонус добродошлице

Понуда са ограниченим временом: Зарадите до 60.000 бонус миља - Зарадите 40.000 бонус миља након што потрошите 500 УСД на куповине и у потпуности платите годишњу накнаду, оба у првих 90 дана. Зарадите додатних 20.000 бонус миља након што потрошите 2.000 долара на куповине у првих 6 месеци. НердВаллет вреднује Фронтиер миље на 0.7 центи по миљи.

Наградни летови почињу од 10.000 миља за једносмерну домаћу карту, тако да овај бонус за регистрацију може бити вредан неколико летова самостално.

Ваучер за лет Фронтиер Аирлинес од 100 долара

На први поглед, чинило се да овај ваучер за путовање више него плаћа годишњу накнаду од 79 долара. Међутим, ваучер за путовање долази са неколико ограничења која га чине мало тежим за коришћење.

Прво, морате да испуните потребну потрошњу од 2.500 УСД у нето куповини у року од 12 месеци од датума почетка вашег налога да бисте се квалификовали. Морате резервисати своје путовање у року од 180 дана од датума издавања и да је ваучер добар само за авионске карте и порезе. Ваучер ће се учитати на ваш налог у року од шест до осам недеља од датума ваше годишњице и може се зарадити сваке године када се квалификујете.

Имајте на уму да не можете да користите свој ваучер за плаћање седишта, пртљага или накнаде за промену, нити за чланство у Дисцоунт Ден.

Шема зараде

Можете зарадити 5 миља по долару потрошеном на ФлиФронтиер.цом. Такође можете да зарадите 3 миље по долару потрошеном на квалификоване куповине у ресторану, плус 1 миљу по долару потрошеном на све друге куповине.

Елитни статус

Можете зарадити 1 елитну квалификациону миљу за сваку прелету на Фронтиер-у, као и за сваки долар потрошен на Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард®. Најнижи ниво Фронтиер елитног статуса, Елите 20К, захтева 20.000 Елите квалификационих миља. Овај ниво нуди погодности попут бесплатног додељивања седишта и бесплатне ручне торбе, а да не спомињемо приоритетно укрцавање.

Штреберски савет: Запамтите опортунитетни трошак стављања 20.000 долара на ову кредитну картицу. Ако бисте то уместо тога потрошили на картицу за повраћај новца од 2%, зарадили бисте 400 долара у готовини, што би могло бити више него што обично потрошите за годину дана на додатне накнаде за Фронтиер летове.

» Сазнајте више: Зашто је Фронтиер елитни статус једини елитни статус који имам

Управљање истеком миља

Граничне миље обично истичу са само шест месеци неактивности (ово је тренутно на паузи због ЦОВИД-19). Поседовање Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® картице пружа једноставан начин да се уверите да ваше миље не истекну: квалификована куповина на картици се рачуна као активност.

С обзиром да ће повремени Фронтиер летачи вероватно налетјети на истека ових миља, ово је користан начин да се увјерите да не изгубите своје миље.

Нема накнаде за откуп награде

Фронтиер наплаћује накнаду за откуп од $15 до $75 за било коју резервацију награда у року од 180 дана од датума путовања. Власници Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард® картице су ослобођени ове накнаде за откуп.

Нема провизија за иностране трансакције

Сама ова погодност може вам уштедети до 3% у досадним накнадама за иностране трансакције када превучете своју картицу на међународној дестинацији.

Доња граница

За кога је права Фронтиер Аирлинес Ворлд Мастерцард®? Ако често летите на Фронтиер-у, вероватно ћете моћи да добијете добру вредност од картице која премашује њену годишњу накнаду.

Чак и ако сте нови у Фронтиер-у или не планирате да често летите авио-компанијом, могло би имати смисла да се пријавите за ову картицу да бисте зарадили бонус за регистрацију много пре вашег предстојећег путовања. Само имајте на уму да постоје и друге опције које би могле имати више смисла или пружити већу вредност.

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

  • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

  • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

  • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

  • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

  • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

  • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here