Да ли је вредно плаћати годишњу накнаду за кредитну картицу?

Најбоље ствари у животу нису увек бесплатне, укључујући и када су у питању кредитне картице. Годишње накнаде могу бити мукотрпне, али понекад може бити вредно наплатити накнаду у замену за низ погодности и погодности које штеде новац.

Хајде да погледамо неке сценарије у којима вредност која долази са одређеном картицом може надмашити њену цену власништва.

» ВИШЕ: 8 накнада за кредитне картице и како их избећи

Морате изградити кредит

Постоји много разлога зашто неко може имати лошу кредитну способност, али постоји само један добар мотив за некога ко спада у ту групу да изабере картицу са годишњом накнадом: то им је најбоља опција.

„Понекад, картица са годишњом накнадом може заправо бити ваша најбоља опција.”

Иако постоји неколико картица без годишње накнаде намењених онима са танким или оштећеним кредитним фајловима, у зависности од ваше финансијске историје (или недостатка исте), можда се нећете квалификовати. Ево неколико примера када би могло да има смисла платити ову врсту картице.

  • Немате банковни рачун: ОпенСки® Сецуред Виса® кредитна картица наплаћује 35 УСД годишње накнаде и захтева минимални почетни депозит од 200 УСД. Оно што овој картици није потребан је банковни рачун или провера кредитне способности, што је чини једном од најбољих опција за оне чији профили иначе не би могли да их квалификују за друге картице. Можете пронаћи обезбеђене кредитне картице које не наплаћују годишње накнаде, али већина ће проверити ваш кредит, а већина вам неће одобрити ако немате банку.

  • Ваш кредит је поштен: Цапитал Оне КуицксилверОне Цасх Ревардс кредитна картица је наградна картица која плаћа 1.5% готовинских награда. Такође је доступна онима са поштеним кредитом, што га чини приступачном опцијом за оне који се иначе не би квалификовали за наградну картицу. Долази са годишњом накнадом од 39 долара. Ако ставите више од 2.600 долара годишње на картицу, прећи ћете на рачун годишње накнаде.

» ВИШЕ: Не могу да добијем кредитну картицу? Испробајте ове алтернативне опције

Желите боље награде за поврат новца

За оне који пуно троше у одређеним категоријама, има смисла да плате годишњу накнаду за картицу када готовина коју ћете зарадити буде већа од цене те накнаде. Међу сценаријама у којима би ово могао бити уноснији избор:

„Може имати смисла да платите годишњу накнаду за картицу када ће готовина коју ћете зарадити назад бити већа од цене те накнаде.”
  • Ваше домаћинство троши много на намирнице: Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресса има годишњу накнаду (0 УСД увод за прву годину, затим 95 УСД), па зашто бисте се одлучили за њу у односу на свог брата без годишње накнаде, Блуе Цасх Еверидаи® картица из Америцан Екпресс-а? Па, Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс зарађује 6% готовине назад у У.С. супермаркети (до $6.000 годишње у куповини, затим 1%.) Важе услови (погледајте цене и накнаде). Насупрот томе, Блуе Цасх Еверидаи® Цард из Америцан Екпресс-а враћа само 3% готовине у У.С. супермаркети (до $6.000 годишње у куповини, затим 1%.) Важе услови (погледајте цене и накнаде). Чак и са годишњом накнадом, ви ћете укупно нето више на Блуе Цасх Преферред® картици од Америцан Екпресс-а ако потрошите најмање 61 УСД недељно на намирнице. Поред тога, Блуе Цасх Преферред® картица из Америцан Екпресс-а такође зарађује 6% назад на одабраним У.С. претплате за стриминг и 3% назад у У.С. бензинским пумпама и у транзиту, за разлику од Блуе Цасх Еверидаи® картице од Америцан Екпресс-а 2% назад у У.С. бензинске пумпе и изаберите У.С. робне куће (нема ограничења ни на једној картици у тим категоријама). Примењују се услови.

  • Ви сте велики потрошач који жели картицу са паушалним повратом готовине: Корисници кредитних картица са дубоким џепом могли би боље да прођу са Аллиант Цасхбацк Виса® Сигнатуре кредитном картицом него са сличним опцијама без годишње накнаде. Картица има годишњу накнаду од 0 УСД. Али зарађује 2.5%, до 10.000 УСД у квалификованим куповинама по обрачунском циклусу. После прве године, ако потрошите више од 9.900 долара годишње, бићете испред паушалне стопе 1.5% картица без годишње накнаде. Ако потрошите више од 19.800 долара годишње, најбоље ћете добити картицу од 2% без годишње накнаде.

Очекујете повластице за путовања или огроман бонус за регистрацију

Авио карте

Кобрендиране авио-картице обично нуде погодности које су једнаке или веће од годишњих трошкова власништва. Што више летите, то ће вам бити вредније погодности. Међу сценаријима који би ко-брендирану авио-картицу учинили вредном трошкова:

„Кобрендиране авио-картице обично нуде погодности које су једнаке или премашују годишњи трошак власништва. Што више летите, то ће вам бити вредније погодности.”
  • Летите најмање једном годишње са партнером и проверавате своје торбе: Унитед℠ Екплорер Цард нуди прву торбу бесплатно за вас и пратиоца у вашој резервацији, уштедајући до 35 УСД по торби у оба смера или 140 УСД укупно повратно путовање. Са годишњом накнадом од 0 УСД за прву годину, затим 95 УСД, лако ћете изаћи напред након првог лета.

  • Желите да идете на велико путовање сваке године са пратиоцем: Ако се ваши планови уклапају у руте Аласка Аирлинес-а, кредитна картица Аласка Аирлинес Виса Сигнатуре® вам сваке године на годишњицу вашег рачуна даје пратећу карту, која ће покривати пратиоца карта за било који лет аутобуса Аласка Аирлинес-а за само 121 УСД (99 УСД, плус порези и накнаде од укупно 22 УСД). У зависности од руте, ова погодност би вам могла уштедети стотине или хиљаде долара, лако надмашивши годишњу накнаду за картицу од 75 УСД.

Хотелске картице

Било да је то зато што сте пристрасни према одређеном бренду или тежите елитном статусу и погодностима које иду уз то, поседовање кобрендиране хотелске картице често може да вреди више од новца који плаћате то. Ево неколико ситуација у којима би се то могло показати тачним:

„Ако ваша хотелска картица долази са аутоматским годишњим бесплатним ноћењем, сама та погодност ће вероватно бити једнака или премашити годишњу накнаду за картицу.”
  • Знате да ћете боравити у хотелу најмање једну ноћ годишње: Једна од лепих ствари у вези са Ворлд оф Хиатт кредитном картицом је то што она долази са бесплатним ноћењем сваке године након годишњице вашег налога (у категорији 1- 4 Хиатт хотел). Ако знате да ћете га користити, то бесплатно ноћење ће вероватно бити једнако или премашити цену годишње накнаде за картицу од 95 долара.

  • Ви сте чест пословни путник: Толико времена проводите спавајући у хотелима да имате меморисан мени за послугу у соби. Ако сте овако често на путу, може се исплатити имати лојалност бренду и картицу која одговара. Хилтон Хонорс Америцан Екпресс Сурпасс® картица пружа погодности на послужавнику, уз годишњу накнаду: 95 УСД. За ову цену нуди 10 бесплатних посета салонима аеродрома у мрежи Приорити Пасс Селецт сваке године, што може да учини време чекања на аеродрому пријатнијим. Али мораћете да се упишете у Приорити Пасс унапред. Хилтон Хонорс Америцан Екпресс Сурпасс® картица вам такође даје златни статус, што значи погодности попут бесплатног доручка и других посластица. Примењују се услови (погледајте цене и накнаде).

Опште путне карте

Нисте пристрасни ни према једном хотелу или авио-компанији, радије бирате оно што одговара вашим потребама за то одређено путовање. Постоје картице које би вам и даље могле бити вредне трошка из свог џепа, посебно ако долазе са великим бонусима за регистрацију. Међу онима који би могли пронаћи годишњу накнаду вриједну плаћања на ове врсте картица:

„Неки бонуси за регистрацију кредитне картице довољни су да плате трошкове поседовања картице током неколико година.”
  • Желите да зарадите бесплатно путовање кроз трошење: Кредитна картица Цапитал Оне Вентуре Ревардс зарађује 2 миље за сваки долар потрошен на већину потрошње. Награде се могу искористити као кредит на изводу за било који лет или куповину хотела. Поред тога, картица нуди богат бонус за регистрацију: уживајте у једнократном бонусу од 60.000 миља када потрошите 3.000 долара на куповине у року од 3 месеца од отварања налога. Годишња накнада за картицу је 95 УСД, али сам бонус у суштини плаћа трошкове поседовања картице током неколико година. И то без обзира на сталне награде и флексибилност картице.

  • Путујете значајну количину аутомобилом, авионом, бродом за крстарење, приградском железницом итд.  Годишња накнада од 550 долара може изгледати као превисока цена за привилегију поседовања Цхасе Саппхире Ресерве®, али узмите у обзир цео пакет. Картица долази са годишњим путним кредитом од 300 УСД, што значајно смањује нето трошкове власништва. Такође ћете добити погодности попут бесплатног чланства у салону Приорити Пасс Селецт, покрића примарне изнајмљене аутомобила и дугачку листу туристичких партнера на које можете да пренесете своје бодове у односу 1:1. Осим тога, добићете 50% више вредности од својих поена када их искористите за путовање кроз Цхасе Ултимате Ревардс®. Ова картица такође долази са великим бонусом за регистрацију: Освојите 50.000 бонус поена након што потрошите 4.000 УСД на куповине у прва 3 месеца од отварања налога. То је 750 УСД за путовања када искористите Цхасе Ултимате Ревардс®. — на други начин се плаћа годишња накнада.

Суштина

Можете пронаћи много наградних кредитних картица које вам неће наплатити привилегију да их носите. Али генерално, картице које наплаћују годишње накнаде нуде још боље бенефиције или погодности – додатке који лако могу надмашити трошкове таквих накнада. У многим случајевима, изаћи ћете напред, упркос трошковима унапред.

» ВИШЕ: Зашто неке кредитне картице носе годишњу накнаду?

Да бисте видели стопе и накнаде за Блуе Цасх Преферред® картицу од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу. Да бисте видели стопе и накнаде за Блуе Цасх Еверидаи® картицу од Америцан Екпресс-а, погледајте ову страницу. Да бисте видели цене и накнаде за Хилтон Хонорс Америцан Екпресс Сурпасс® картицу, погледајте ову страницу.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here