Да ли је мој кредит замрзнут? Шта да радите ако нисте сигурни

Годинама је аплицирање за кредит био цинцх, а одобрења су се дешавала готово тренутно. Али сада, ако сте послушали савет стручњака и замрзнули свој кредит, постоји нови корак: одмрзните свој кредит.

Ако се пријавите за кредит или кредитну картицу, заборавивши да вам је кредит замрзнут, ваша пријава вероватно неће бити одобрена. То је зато што замрзавање блокира било кога да приступи вашим кредитним извештајима, а потенцијални зајмодавац вероватно неће продужити кредит без провере кредитне способности. То значи да замрзавање ради свој посао.

Неке добре вести: Неуспела апликација неће наштетити вашем кредиту – није било тешког упита о вашем кредиту јер није било могуће приступити вашој датотеци. Мораћете само да одмрзнете и поново примените.

Ево како да сазнате у сваком кредитном бироу да ли је ваш кредит већ замрзнут.

Како проверити да ли је ваш кредит замрзнут

Екуифак: Ако имате миЕкуифак налог, то је најлакши начин да проверите. Када се пријавите на миЕкуифак.цом, у горњем десном углу контролне табле налази се плочица која означава ваш статус замрзавања.

Ако немате налог или бисте радије користили телефон, позовите 800-349-9960 и пратите упутства да бисте потврдили свој идентитет. Ако ваш кредитни извештај није замрзнут, чућете само опције за замрзавање. Ако је замрзнут, чућете само опције за одмрзавање.

ТрансУнион: Најбржи начин да проверите је онлајн на веб локацији ТрансУнион да ли имате већ подешен налог. Биће вам потребно корисничко име и лозинка. Када се пријавите, статус вашег налога се појављује на врху странице. Такође можете додати или уклонити замрзавање када се пријавите.

Такође можете позвати 833-395-6933. Као и код Екуифак-а, проћи ћете кроз процес верификације пре него што добијете информације.

Екпериан: Можете да претражите на мрежи Екпериан-ову страницу „Центар за сигурносно замрзавање“ и изаберете „преузми мој лични идентификациони број (ПИН)“, каже Род Грифин, директор бироа за јавно образовање. То ће вас одвести до екрана „Затражите свој ПИН“. „Ако постоји ПИН доступан, моћи ћемо да га обезбедимо“, каже Грифин. „Ако нема ПИН-а, обавестићемо их да не постоји евиденција и знаће да им кредит није замрзнут.” Ако постоји ПИН, можете га користити да бисте уклонили замрзавање. Ако је већ укинут, добићете поруку која вам то говори.

Такође можете позвати 888-397-3742 и пратити упутства. Од вас ће се тражити ваш број социјалног осигурања и поштански број. Ако вас идентификују ваши одговори, плус број са којег зовете, биће вам дата опција да одмрзнете ако је ваш налог замрзнут или да га замрзнете ако налог није замрзнут.

Добијајте обавештења о промени резултата Погледајте свој бесплатни резултат у било ком тренутку, добијајте обавештења када се промени и изградите га помоћу персонализованих увида. Почети

Честа питања о замрзавању и одмрзовању кредита

Када сазнате да ли вам је кредит замрзнут, имате више одлука. Имамо нека питања и одговоре који могу помоћи:

Које су моје опције за одмрзавање кредита?

Можете одабрати да укинете замрзавање за одређени период и аутоматски ће бити враћено на крају периода. Такође можете трајно да одмрзнете, али то вас чини рањивим на криминалце који отварају налоге на ваше име.

Колико дуго треба да подигнем замрзавање?

Кредитни стручњак Џон Улцхајмер препоручује одмрзавање кредита на недељу дана за већину апликација за кредитне картице и зајмове. За хипотеку, оставите лифт до датума затварања.

Како да поново замрзнем свој кредит?

Ако сте привремено укинули замрзавање, ваш кредит ће аутоматски бити поново замрзнут на крају временског периода. Ако сте трајно укинули замрзавање, можете поново да замрзнете као што бисте урадили да сте замрзавали кредит по први пут.

Могу ли добити одобрење са замрзавањем?

У принципу, нећете добити одобрење са замрзавањем. Повериоци рутински проверавају ваш кредит пре него што донесу одлуку о пријави. Ако то не виде, неће одобрити. Изузеци: Можете да прођете кроз то ако немате замрзнут кредит у сва три бироа, а поверилац провери онај где ваш кредит није замрзнут или ако се пријавите за производ „без кредитне провере“.

Шта ако ми затварање хипотеке касни и мој кредит се поново замрзне?

Већина хипотекарних зајмодаваца поново проверава ваш кредит непосредно пре затварања. Ако ваше привремено одмрзавање истекне пре тога, можете да одмрзнете свој кредит и поставите нови датум за враћање замрзавања.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here