Нови посао је прави финансијски потез?

Било да то називате „Велика оставка“, „Велика реорганизација“ или је крајње време за промену, милиони америчких радника траже нове послове — а неки су већ напустили оне које имају. Боља плата није нужно мотиватор, кажу стручњаци за рад. Многи људи траже већу флексибилност, могућност рада на даљину или друге нефинансијске бенефиције.

Ипак, новац је важан, а промена посла може бити одличан тренутак да значајно побољшате своје финансијске изгледе. Поред понуде за нови посао, требало би да узмете у обзир и вредност широког спектра бенефиција и других накнада. Када будете имали јасну слику о томе шта вам се нуди, можда ћете моћи да преговарате о бољем договору.

Укупна ваша тренутна надокнада

Почните тако што ћете израчунати компензациони пакет за посао који тренутно имате, или свој најновији посао ако сте незапослени, каже Сетх Мулликин, сертификовани финансијски планер у Шарлоту, Северна Каролина. Поред плате и било каквих бонуса, провизија, поделе профита или опција акција, требало би да укључите и премије здравственог и животног осигурања које плаћа послодавац, као и доприносе компаније на рачуне здравствене штедње и пензионе планове. (Ови доприноси су често наведени на вашим платама или можете питати одељење за људске ресурсе.)

Укључите све друге погодности које уживате — надокнаду трошкова мобилног телефона, попусте за запослене, чланство у теретани или дневни боравак који пружа компанија, на пример — заједно са вредношћу бенефиција које ћете вероватно користити у наредне једне до три године, као што је неплодност покриће или помоћ за школарину, предлаже Маликин.

Затим размислите чега бисте се могли одрећи одласком сада. Неке бенефиције стичу током времена, као што су акције на акције, 401(к) утакмице и традиционалне пензије са дефинисаним бенефицијама. Ова надокнада можда неће бити довољна да вас лисицама везује за посао на неодређено време, али можда нећете желети да прерано одете од значајне исплате.

„Ако напуштате компанију у којој сте имали опције за акције које су биле близу да стекнете право, да ли би било боље да сачекате још годину дана?“, каже Маликин.

Како се пореди нови посао?

Урадите сличне прорачуне за посао који вам се нуди: Додајте на предложену уплату све доприносе послодавца за бенефиције и друге погодности које ћете вероватно користити. Ако ове погодности нису јасно наведене, питајте за детаље и конкретне бројеве.

Затим проверите да ли заслужујете више. Ваша тренутна плата може заостајати за оним што већина других послодаваца плаћа ако сте радили у истој компанији дуги низ година, каже Лазетта Раинеи Брактон, ЦФП у Бруклину, Њујорк. Она препоручује коришћење сајтова као што је Салари.цом да бисте стекли утисак колико се слични послови плаћају како бисте боље проценили понуду.

Погледајте дубље

Предности могу имати веома различите облике, у зависности од компаније.

Неки послодавци нуде низ планова здравственог осигурања од којих могу да бирају, док други не. Ако је једина опција план високог одбитка, на пример, то би могло бити у реду ако сте млада, здрава особа - или катастрофа ако имате значајне медицинске трошкове и немате довољно уштеде да покријете одбитак, каже Мулликин. Слично томе, план са ограниченом мрежом провајдера могао би постати скуп ако ваши лекари нису укључени.

Питајте и за периоде чекања. Послодавци вас могу натерати да чекате до 90 дана на покриће здравственог осигурања или годину дана да допринесете 401(к). Политике родитељског и другог одсуства такође могу имати периоде чекања.

Политика компаније о слободном времену се веома разликује, а мање компаније могу бити изузете од закона који се примењују на већа. На пример, компаније са мање од 50 запослених обично не морају да се придржавају савезног закона о породичном и медицинском одсуству који иначе обезбеђује покривеним радницима до 12 недеља неплаћеног одсуства заштићеног послом ради неге или озбиљних здравствених стања.

Искористите своју полугу

Финансијска разматрања морају бити одвагнута са свим осталим аспектима будућег посла. Има ли могућности за напредовање? Флексибилан распоред и радна места? Да ли је радна снага разнолика, а култура ангажована?

Толеранција ризика је такође важна. Можда сте вољни да прихватите мању плату и мање бенефиција у замену за опције акција које би једног дана могле да донесу велику исплату. Или можете ценити сигурност посла и прилику да уштедите за будућност више од бацања коцкица.

Ако је посао примамљив, али понуда недостаје, погледајте да ли можете да преговарате о бољем договору. Можда никада нећете имати више утицаја него што имате пре него што званично прихватите понуду која је продужена, каже стручњак за преговоре Кваме Кристијан, директор Америчког института за преговоре у Колумбусу, Охајо.

Кристијан препоручује да преговарате о плати и другим финансијским аспектима пре него што затражите више слободног времена, флексибилан распоред или друге „креативне опције“ које не коштају директно вашег послодавца.

„Увек прво желите да добијете новац“, каже Кристијан. „Зато што знамо да је новац исцрпан, али са овим креативним опцијама оне су заиста у великој мери неисцрпне.”

Овај чланак је написао НердВаллет, а првобитно га је објавила Ассоциатед Пресс.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here