Је онлајн колеџ за вас? Одговорите на 5 питања да сазнате

Амелија Робертс, медицинска сестра у Вашингтону, Д.Ц., знала да мора да се врати на колеџ ради дипломирања ако жели да освоји позицију координатора неге у својој болници. Али похађање колеџа у кампусу за њу није била практична опција.

„Био сам у радној снази, тако да путовање на предавање увече није успело. Све је упућивало на онлајн универзитет“, каже Робертс. Уписала се на дипломски студиј медицинских сестара на мрежи преко Државног универзитета Томас Едисон у Њу Џерсију. Убрзо након што је Робертс добио унапређење.

Робертс је открила да јој је независан и самосталан стил учења на мрежи добро пристајао.

» ВИШЕ: Када факултети кажу останите код куће: Опције за све студенте 

Милиони студената сваке године се уписују на онлајн курсеве. Скоро трећина свих студената похађа најмање један онлајн курс, а сваки седми студент похађа искључиво онлајн курсеве, према најновијим подацима доступним од стране Бабсон Сурвеи Ресеарцх Гроуп, која годишње спроводи национална истраживања о онлајн учењу у Сједињеним Државама.С.

Али није за свакога. Ако размишљате о онлајн дипломском програму, поставите себи ових пет питања.

1. Да ли сте самомотивисани?

Морате бити самопокретач да бисте успели у било којој учионици, али то је кључно за онлајн учење. Они који траже дипломе на мрежи су често старији од типичних бруцоша, а часови нису увек на првом месту.

„Већина наших студената раде одрасли са пуним радним временом, децом и другим обавезама ван учионице“, каже Џо Чепмен, директор студентских служби за онлајн Универзитет Аризона Стате. „Похађање наставе у кампусу није опција за њих, а прошло је неколико година откако су последњи пут похађали школу. ... То може бити застрашујуће и застрашујуће за неке људе.”

Да бисте напредовали у онлајн окружењу, биће вам потребна самодисциплина. Такође ће вам требати стратегија да управљате својим временом и енергијом како бисте уравнотежили школски рад са другим обавезама, кажу стручњаци.

» ВИШЕ: Шта је боотцамп кодирања?

2. Да ли имате одговарајућу опрему?

Можете похађати курс онлајн у било које време и на било ком месту — то је његова примарна привлачност. Ипак, то не значи да треба да користите свој паметни телефон да бисте то урадили, кажу стручњаци.

„Можда имате телефон, иПхоне или иПад и на тај начин можете приступити нашим часовима, али да бисте били ефикасни, заиста би требало да имате поуздан рачунар“, каже Лин М. Ландер Флеисхер, директор Универзитета Цларион Онлине.

Биће вам потребан десктоп или лаптоп и редован приступ Ви-Фи да бисте завршили курс на мрежи. Можда ћете морати да преузмете и софтвер који је потребан вашој школи.

» ВИШЕ: Како платити додатне трошкове факултета

3. Можете ли се прилагодити учењу на мрежи?

Учење у онлајн окружењу можда није најбољи начин да апсорбујете информације. Ако нисте читалац, онда вероватно нећете уживати у онлајн курсевима, који обично захтевају много читања. Мало је вероватно да ћете много комуницирати са својим професором или вршњацима на онлајн курсу. Соло стил учења можда неће одговарати ако се ослањате на комуникацију са другима.

» ВИШЕ: За неке самохране родитеље онлајн колеџ држи кључ

„Свако учи другачије, тако да људи који могу боље да уче читајући или слушајући имају предност“, каже Меган Педерсон, специјалиста за наставу и онлајн академски саветник на Универзитету Минесота Цроокстон. „Људи који уче радећи обично не уживају у искуству на мрежи.”

» ВИШЕ: Алтернативе факултету: Које су моје опције?

4. Да ли је школа за коју сте заинтересовани легитимна?

Квалитет онлајн дипломског програма ће се разликовати од институције. Програми које нуде успостављене, непрофитне јавне или приватне школе су обично сигурне опкладе. Требало би да истражите акредитиве школа без стандардног пандана.

Започните проналажењем најбољих онлајн колеџа са листа „најбољих“ реномираних публикација. За додатни ниво контроле квалитета, распитајте се о акредитацији, како институционалној тако и специфичној за програм, код пријемног одељења.

» ВИШЕ: Ваш избор за факултет: Како да видите да ли је школа легална

5. Како ћете платити?

Ако не можете да приуштите да платите своју диплому уштеђевином и приходима, процес финансијске помоћи је исти као да похађате традиционални универзитетски кампус. Мораћете да поднесете бесплатну апликацију за федералну помоћ студентима или ФАФСА. Тада ћете добити Извештај о студентској помоћи са детаљима о помоћи за коју се квалификујете.

Износ помоћи који можете добити зависиће од вашег статуса уписа, статуса зависности и прихода. Основно правило је прихватање било каквих грантова и стипендија, након чега следи рад-учење, пре него што узмете зајам.

» ВИШЕ: Обуздајте студентски дуг помоћу ових јефтиних опција обуке за каријеру

Школе које су акредитоване ће понудити финансијску помоћ. Будите опрезни ако ваша школа не нуди савезну финансијску помоћ или покреће сопствене програме зајма.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here