Постоји ли ограничење колико кредитних картица могу да имам?

Многи људи воле кредитне картице – воле награде које зарађују, погодности које уживају, бескаматно финансирање које могу да добију, сигурност коју нуди брз приступ средствима у малом.

Али можете ли имати превише добре ствари? Постоји ли ограничење колико кредитних картица можете имати? Брзи, технички одговор је не. Не постоји закон или индустријски стандард који каже да је „Кс број картица превише."

Међутим, постоји дужи одговор и више је „можда“?" Зависи од вас и издаваоца за чије картице се пријављујете.

У теорији, не постоји граница

У теорији, можете добити онолико кредитних картица колико желите.

То је зато што издаваоци кредитних картица углавном не гледају на број рачуна картице у вашем кредитном извештају када одлучују да ли да одобре вашу пријаву. Фактори као што су ваш кредитни резултат, ваш приход и ваш однос дуга и прихода узимају се у обзир у овој процени. Али број картица није фактор.

Такође, супротно популарном веровању, ни „превише доступног кредита“ није проблем — барем не када је у питању ваш кредитни резултат. То значи да поседовање великог броја кредитних картица неће торпедовати ваш резултат и одсећи вас од новог кредита.

Имајте на уму, међутим, да ако имате гомилу кредитних картица са високим стањем, сасвим је могуће да ће вам бити одбијен за још кредита. Али у том случају, нећете бити одбијени зато што имате превише картица већ зато што имате превише дугова.

» ВИШЕ: Преузмите свој бесплатни недељни кредитни извештај на НердВаллет-у

У пракси, можда постоји капа

Иако не постоји чврсто ограничење у погледу броја кредитних картица које свако може имати, појединачни издаваоци постављају сопствене политике и имају сопствене стандарде о томе ко добија одобрење, а ко не.

На пример, мало је вероватно да ће компаније за кредитне картице некоме дати неограничен износ кредита. Рецимо да имате три картице од Фирст Хумонгоус Банк & Труст-а и да укупна кредитна линија на све три износи 20.000 УСД. Фирст Хумонгоус излази са новом картицом са атрактивним програмом награђивања, а ви се пријавите за њу. Али издавалац има политику која каже да ниједан власник картице не може имати више од 20.000 долара отвореног кредита код банке. Ваша пријава за четврту картицу ће бити одбијена — не због броја картица које имате, већ због укупног износа отвореног кредита код те банке.

Шта бисте могли да урадите у том случају? Можете тражити промену производа да бисте један од ваших налога претворили у нову картицу. Или можете да позовете одељење за корисничку подршку банке и затражите да смањите кредитни лимит на остале три картице како бисте добили нову. Или можете да затворите једну од картица — али пазите да то урадите пажљиво.

У међувремену, неки издаваоци имају политике које су осмишљене да избаце „прометнике“ кредитних картица — људи који се пријављују за картице за уносне бонусе или погодности за регистрацију, а затим брзо затварају налог. Такозвано „правило 5/24“ које спроводи један од највећих издавалаца кредитних картица у земљи је један пример.

» ВИШЕ: Како да се пријавите за кредитну картицу да бисте добили одобрење

Поставите сопствена ограничења

Иако хипотетички можете да добијете онолико кредитних картица колико желите, није добра идеја да полудите и пријавите се за сваку картицу која вам падне на памет.

Држање превише картица у новчанику може довести до проблема ако нисте баш организовани:

  • Као прво, управљање великим бројем картица олакшава заборављање плаћања. Ово је озбиљан проблем, јер ваша историја плаћања чини 35% вашег ФИЦО кредитног резултата.

  • Друго, превише картица чини примамљивим да искористите сав тај кредит. Ако користите више од 30% свог доступног кредита у било ком тренутку, могли бисте да доведете свој кредитни резултат у опасност.

  • Треће, пријављивање за превише карата одједном може умањити ваш резултат. Десет процената вашег ФИЦО резултата потиче од недавних кредитних упита, тако да ако будете претерани са апликацијама, можете нанети штету.

Правило палца

Да бисте били у праву у лудом свету кредитних картица, имајте на уму ове савете:

  • Пријавите се само за кредит који вам је заиста потребан. Нема ништа лоше у томе да имате неколико карата одједном за награде. Али пријављивање за картицу сваки пут када постоји велики бонус за регистрацију може довести до проблема.

  • Чувајте календар (папирни или дигитални) свих рокова плаћања. На овај начин нећете пропустити ниједну.

  • Направите и држите се буџета. Ово ће вас спречити да прекомерно користите кредит који имате.

Закључак: Што се тиче броја кредитних картица које можете добити, не постоји максимум. Одређени издавалац може ограничити износ кредита који можете имати, али број картица није проблем. Само будите сигурни да сте поставили сопствене границе да бисте остали уски и уски са својим кредитним резултатом.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here