Да ли је осигурање вредно тога?

Сазнајте више о томе колико би колеџ могао коштати - и како то приуштити:

  • Укупна цена: Трошкови присуства

  • Шта је у вашем буџету: Пронађите приступачан избор за факултет

  • Опције финансирања: Федерални вс. приватни студентски кредити

  • Шта ћете платити након дипломирања: Израчунајте месечне уплате студентског кредита

Осигурање школарине, које се исплаћује ако треба да напустите школу, може бити вредно трошкова ако ваш колеџ нема довољан повраћај новца или полису одустајања од лечења.

Школе обично имају смернице о томе ко има право на повраћај новца и под којим околностима, али та правила може бити тешко пронаћи и често су двосмислена.

Неки факултети дозвољавају студентима да се повуку из медицинских разлога и заврше свој курс након што се опораве без додатне накнаде. Други су много мање флексибилни. Пре него што купите осигурање школарине, проверите политику повраћаја новца и одустајања од лекарске помоћи ваше школе.

Питајте матичарску канцеларију ваше школе о њеним правилима. Ако нема информације које тражите, замолите га да вас упути у праву канцеларију. Ако вам је непријатно због онога што нађете, осигурање школарине може вам пружити мир и повраћај новца ако морате да напустите школу.

» ВИШЕ: 9 врста помоћи за ЦОВИД-19 за студенте

Трошкови осигурања школарине

Трошкови осигурања школарине могу варирати у зависности од трошкова школе, али планови су често доступни за мање од 200 долара по семестру. Накнаде су генерално ниже (око 1% трошкова колеџа) ако ваша школа обезбеђује сопствено осигурање школарине или партнере са добављачем треће стране. Очекујте веће накнаде (око 2% трошкова) ако купујете осигурање директно од треће стране.

Прочитајте детаље било које полисе осигурања школарине да бисте били сигурни да је њено покриће адекватно за вас. Не нуде све полисе исте нивое покривености. На пример, неки не покривају захтеве засноване на ЦОВИД-19 или другим епидемијама.

Осигурање школарине

Осигурање школарине вам надокнађује изгубљене трошкове факултета ако напустите школу из квалификованог разлога. Обично покрива нерефундирани новац за школарину, накнаде, собу и пансион.

Квалификовани разлози су обично повезани са здрављем и могу укључивати неочекиване повреде и болест, текућу или хроничну болест и стања менталног здравља.

Обично можете купити осигурање за школарину до дана вашег првог часа. Неки факултети вам такође дозвољавају да купите осигурање као део процеса плаћања школарине, што олакшава коришћење ваших студентских кредита и друге помоћи за покривање трошкова. Ваша школа може чак укључити осигурање школарине као део трошкова похађања.

Покривеност ЦОВИД-19

Неке полисе осигурања могу укључивати ЦОВИД-19 или пандемију уопште, али то није стандард у индустрији.

Ако ваш план укључује ЦОВИД-19, проверите детаље тог покрића. Генерално, план ће се исплатити само ако добијете болест. Вероватно нећете добити никакву бенефицију ако се повучете због страха да ћете добити ЦОВИД-19 или ако се повучете јер је ваша школа променила метод наставе због пандемије. И само зато што осигуравач покрива ЦОВИД-19 за јесењи семестар не значи да ће наставити да пружа то покриће у будућности.

Кључни појмови у овој причи

Трошкови похађања (ЦОА) су ваши процењени годишњи трошкови школе, укључујући школарину и накнаде, књиге и потрепштине, собу и пансион, превоз и личне трошкове. Факултети одузимају ваш очекивани породични допринос, или ЕФЦ, од њихових трошкова похађања како би израчунали максималан износ помоћи засноване на потребама коју можете добити. Очекивани породични допринос је износ који савезна влада процењује да ваша породица може да плати за колеџ.

Студентски зајам је новац који позајмљујете од савезне владе или приватног зајмодавца да бисте платили трошкове факултета, као што су школарина, залихе, књиге и животни трошкови. Федерални студентски кредити обично имају ниже каматне стопе и флексибилније опције отплате од приватних кредита. Зајмопримци би требало да исцрпе студентске кредите од савезне владе пре него што се пријаве код приватних зајмодаваца.

Осигурање школарине је начин заштите од изгубљене школарине, накнада и собе и пансиона ако напустите школу из квалификованог медицинског разлога. Требало би да размислите о куповини осигурања за школарину само ако ваш колеџ нема адекватну или флексибилну политику рефундирања или одустајања од медицинске помоћи.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here