Да ли је ВГЛИ најбоља полиса животног осигурања за ветеране?

Чланови службе у активној служби уживају у веома ниским премијама животног осигурања кроз групно животно осигурање чланова службе, или СГЛИ, а када напусте службу, почиње програм групног животног осигурања ветерана или ВГЛИ. ВГЛИ вам омогућава да задржите доживотно осигурање све док плаћате премије.

Дакле, у чему је цака? Иако ово у почетку изгледа као одлична прилика, како старите, ВГЛИ можда више није ваша најбоља опција. Сазнајте о предностима и недостацима ВГЛИ-а и неким алтернативама које треба размотрити.

Предности ВГЛИ

Све док сте ветеран који испуњава услове, не можете бити одбијени за ВГЛИ. Нема здравствених питања, лабораторијских тестова или медицинских прегледа животног осигурања, ако се упишете у року од 240 дана од напуштања службе у војсци.

Такође нисте кажњени због свог здравља, а ни физички ни ментални здравствени проблеми не утичу на премије. Није битно да ли користите дуванске производе или имате вишак килограма. Накнада за смрт од овог покрића се никада не смањује осим ако то не затражите, а полиса остаје на снази све док се премије плаћају.

ВГЛИ нема чланарину или уписнину, функционише као многи програми групног животног осигурања које нуде приватни послодавци.

ВГЛИ недостаци

Главни недостатак ВГЛИ је тај што је ваша покривеност везана за количину СГЛИ покрића коју сте раније имали. Иако можете повећати своју покривеност изнад првобитне покривености СГЛИ-ом, то можете учинити само за највише 25.000 долара сваких пет година.

Иако је гарантовано прихватање згодно, има своју цену. ВГЛИ стопе су приступачне за млађе ветеране, али одржавање ове покривености постаје прилично скупо у каснијим годинама. То је зато што су једини фактори који одређују ВГЛИ премије износ покрића и старост. Као што је приказано у наставку, стопе за старије ветеране могу бити релативно високе.

ВГЛИ такође нуди само орочено животно осигурање. То значи да полиса има корист од смрти, али не ствара никакву готовинску вредност као улагање. ВГЛИ није увек у понуди. Имаћете годину и 120 дана да се пријавите за ВГЛИ када напустите војску, али се прозор затвара након тога.

Коначно, ВГЛИ има релативно ниску границу користи за смрт. Ово можда није проблем за вас, али треба да будете свесни да ћете морати да пронађете додатно покриће ако вам је потребна накнада за смрт преко 400.000 долара.

» ВИШЕ: Колико ми животног осигурања треба?

ВГЛИ ратес

Стопе ВГЛИ одређују се према вашим годинама и вредности накнаде за смрт коју одаберете. Можете добити покриће у корацима од 10.000 долара од 10.000 до 400.000 долара. Најниже цене се нуде кандидатима млађим од 30 година, са стопама које се повећавају сваких пет година све док не навршите 80 година, када оне буду највише. И даље можете задржати покривеност након тог тренутка, али ваша цена престаје да расте у зависности од старости.

Цене се повећавају на основу вредности. Дакле, 100.000 долара покрића је 10 пута скупље од покрића од 10.000 долара. Табела у наставку приказује избор доступних стопа које су на снази од 1. априла 2021.

Пример месечних ВГЛИ стопа

Старост

Полиса од 100.000 долара

Полиса од 200.000 долара

Полиса од 400.000 долара

Испод 30

$7

$14

$28

40 - 44

$16

$32

$64

60 - 64

99 долара

198 долара

396 долара

80 и више

450 долара

900 долара

$1,800

Извор: Одељење за борачка питања

Има ли бољег избора?

Можда ћете и даље моћи да смањите своје трошкове. Ево неколико опција које треба размотрити:

  • Можете да задржите покривеност ВГЛИ-ом док је приступачна, а затим да пређете на другог провајдера животног века када ВГЛИ постане прескуп. Ово може бити користан приступ ако сте здрави и млади.

  • Бројни осигуравачи вам такође омогућавају да фиксирате стопе са ороченим животним осигурањем за периоде до 40 година. Ако вам је потребно више покрића него што ВГЛИ пружа, полисе на рокове су обично најјефтиније доступне не-групне животне полисе.

  • Ако желите да изградите новчану вредност, можда ћете моћи да закључате релативно ниске стопе за друге врсте животног осигурања, као што је цео живот. Стално животно осигурање је скупље од доживотног, али покриће може трајати до краја живота, а ваше премије се неће повећавати током времена.

  • Такође имате могућност да претворите своју ВГЛИ полису у индивидуалну трајну животну полису са осигуравајућим друштвом које учествује по стандардним премијским стопама, без доказа о добром здравственом стању.

  • Не заборавите да истражите друге приватне осигураваче чак и ако не планирате да промените СГЛИ или ВГЛИ полису. Наша листа најбољих компанија за животно осигурање је одлично место за почетак.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here