Детаљни одбици: шта су и како могу смањити ваш порески рачун у 2021,

Одбици по ставкама су порески одбици које узимате за различите трошкове које сте направили током пореске године. Понекад могу да премаше стандардни одбитак, што значи да навођење ставки у пореској пријави може направити огромну разлику у вашем пореском рачуну.

Али прецизирани одбици нису нужно неразумни. Ево неких ствари које треба да знате о томе шта су прецизирани одбици и шта значи навести у пореској пријави.

 • Одбици по појединим појединостима су у основи трошкови које дозвољава Пореска управа и који могу смањити ваш опорезиви приход. Постоји на десетине детаљних одбитака.

 • Стандардни одбитак, који је идентичан одбитку, је у суштини једнократно смањење вашег прилагођеног бруто прихода без питања без питања.

 • Можете узети или стандардни одбитак или одбитке по ставкама у вашој пореској пријави. Не можете обоје. Питање је који метод вам штеди више новца.

 • Ево на шта се све то своди: Ако је ваш стандардни одбитак мањи од ваших одбитака по ставкама, вероватно би требало да наведете. Ако је ваш стандардни одбитак већи од ваших детаљних одбитака, можда би било вредно да узмете стандардни одбитак и уштедите мало времена.

Шта значи имати прецизиране одбитке у вашој пореској пријави

 • Одбици по појединим ставкама су у основи трошкови које дозвољава Пореска управа и који могу да смање ваш опорезиви приход.

 • Када наведете ставке у својој пореској пријави, одабирете и бирате између мноштва појединачних пореских олакшица које постоје уместо да узимате стандардни одбитак у износу од једног долара.

Предности набројаних одбитака

 • Одбици по појединим појединостима могу бити већи од стандардног одбитка. Што више можете да одбијете, мање ћете платити пореза, због чега неки људи наводе по ставкама — укупан износ њихових одбитака је више од стандардног одбитка.

 • Постоје стотине могућих одбитака. Пореска управа дозвољава пореским обвезницима да одбију тоне ствари, као што су медицински трошкови, порези на имовину, добротворни доприноси и камате на хипотеку. Постоји много, много више доступних одбитака.

 • Неке ситуације чине издвајање ставки посебно привлачним. Ако поседујете свој дом, на пример, ваши прецизирани одбици за хипотекарне камате и порезе на имовину могу лако премашити стандардни одбитак, штедећи вам новац.

» ВИШЕ: Сазнајте како функционишу фондови које саветују донатори и како могу да смање ваш порески рачун

Недостаци набројаних одбитака

 • Морате разумети правила. Неки прецизирани одбици долазе са неколико препрека, наравно. Ако имате медицинске трошкове, на пример, можете одбити само део који прелази 7.5% вашег прилагођеног бруто прихода.

 • Можда ћете морати да потрошите више времена на пореску пријаву. Ако наведете ставке, мораћете да одвојите додатно време када припремате своје пријаве да попуните велику енцхиладу пореских образаца: образац 1040 и Прилог А, као и пратеће распореде који се уносе у те обрасце.

 • Треба ти доказ. Морате бити у стању да поткрепите своје закључке. То значи водити евиденцију и бити организован. Ако обично узимате стандардни одбитак и размишљате о прецизирању када припремате повратак следеће године, почните да чувате своје признанице и друге доказе за своје одбитке сада.

Шта значи узети стандардни одбитак

Стандардни одбитак је у основи једнократно смањење вашег прилагођеног бруто прихода без питања. Када узмете стандардни одбитак, у основи се одлучујете да узмете паушални одбитак у доларима уместо да бирате и бирате из мноштва појединачних пореских одбитака.

Предности узимања стандардног одбитка

Ево неколико великих разлога због којих људи узимају стандардни одбитак уместо да наводе у својим пореским пријавама.

 • Брже је. Узимање стандардног одбитка чини процес припреме пореза релативно брзим и лаким, што је вероватно један од разлога да већина пореских обвезника узима стандардни одбитак уместо да наводи.

 • Обично постаје све већи сваке године. Конгрес одређује износ стандардног одбитка и он се обично сваке године прилагођава инфлацији.

Статус архивирања

Пореска година 2020

Пореска година 2021

Једно

$12,400

$12,550

Ожењени, заједно поднесу

$24,800

$25,100

Ожењен, подноси одвојено

$12,400

$12,550

Глава домаћинства

$18,650

$18,800

 • Неки људи добијају више (или мање). Стандардни одбитак је већи за особе старије од 65 година или слепе, иако је статус пријаве и даље фактор. А ако вас неко може сматрати издржаваним лицем, добијате мањи стандардни одбитак.

 • Једна напомена за ожењене особе: Не можете узети стандардни одбитак ако сте у браку, али поднесете одвојено и ваш супружник одлучи да наведе. Обојица морате да урадите исту ствар - или рашчланите или узмете стандардни одбитак.

 • Ако је ово за вас, можете сазнати више о стандардном одбитку у овом чланку.

» ВИШЕ: Испробајте наш бесплатни калкулатор пореза

Да ли да набројим или узмем стандардни одбитак?

Ево на шта се све то своди: Ако је ваш стандардни одбитак мањи од ваших одбитака по ставкама, вероватно би требало да разврстате и уштедите новац. Ако је ваш стандардни одбитак већи од ваших детаљних одбитака, можда би се исплатило узети стандардни и уштедјети мало времена.

 • Покрените бројеве у оба смера. Ако користите порески софтвер, вероватно је вредно времена да одговорите на сва питања о прецизираним одбицима која се могу односити на вас. Зашто? Софтвер или ваш саветник могу да покрену ваш повраћај на оба начина да виде који метод даје нижи порески рачун. Чак и ако на крају узмете стандардни одбитак, барем ћете знати да излазите напријед.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here