ИВФ финансирање: Како платити вантелесну оплодњу 2021,

Када је у питању финансирање вантелесне оплодње, већина пацијената не може себи да приушти да плати целу процедуру из свог џепа. Просечна цена за један циклус је између 10.000 и 15.000 долара, према Друштву за потпомогнуту репродуктивну технологију, а тренутно само 17 држава има законе који захтевају од осигуравача да или покрију или понуде покриће за ИВФ третман.

Прављење финансијских компромиса и штедња за ИВФ је најбољи сценарио, али за оне који желе да иду напред без адекватне уштеде, финансирање може бити одговор.

Ако тражите ИВФ третмане, ево неких од најбољих начина да их платите.

Зајам специјалиста за плодност

За кога је то најбоље: Онима који желе зајмодавца који ради директно са њиховом клиником за плодност.  

Зајмодавци који су специјализовани за финансирање зајмова за вантелесну оплодњу често се удружују са клиникама за плодност и здравственим радницима како би понудили финансирање ИВФ-а. Обично постоји накнада за пријаву, а ваше одобрење зајма се заснива на факторима укључујући ваш кредит и износ кредита и рок који тражите. Новац за ове врсте ИВФ кредита иде директно клиници за плодност, а не пацијенту.

ЦапекМД и АРЦ Фертилити су примери зајмодаваца који нуде ИВФ кредите. Оба олакшавају финансирање вантелесне оплодње између клиника за плодност које учествују и пацијената.

Кредитни зајам

За кога је најбољи: Постојећи чланови кредитне уније или они са несавршеном или слабом кредитном историјом.

Кредитне уније својим члановима нуде личне зајмове на рате, обично са ниским каматама и флексибилним условима. Они су добре опције за зајмопримце са поштеним или лошим кредитом (ФИЦО резултат од 689 и испод) јер кредитне уније разматрају целу вашу финансијску ситуацију, укључујући кредитну историју и репутацију као члана, када процењују ваш захтев за кредит.

» ВИДИ: НердВаллет-ови избори за најбоље кредитне уније

Онлине лични зајам

За кога је најбоље: Пацијенте са добрим до одличним кредитима који желе повољно и брзо финансирање.

Лични зајмови на мрежи вам омогућавају да се унапред квалификујете, пријавите и добијете средства на мрежи, често у року од недељу дана или мање. Они могу бити скуп начин финансирања ИВФ третмана, са годишњим процентима углавном између 6% и 36%. Зајмопримци са добрим или одличним кредитом (ФИЦО резултат од 690 или више) обично добијају најниже стопе.

Претквалификација вам омогућава да упоредите више онлајн зајмова без утицаја на ваш кредитни резултат. Ево примера онлајн зајмодаваца који нуде личне зајмове које можете користити за ИВФ:

Зајмодавац

Износ позајмице

Проц. АПР

ЛендингЦлуб

4.0

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула бодовања узима у обзир факторе за које сматрамо да су прилагођени потрошачима, укључујући утицај на кредитни резултат, стопе и накнаде, корисничко искуство и одговорне праксе позајмљивања.

1.000 до 40.000 долара

7.04% - 35.89%

ЛигхтСтреам

5.0

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула бодовања узима у обзир факторе за које сматрамо да су прилагођени потрошачима, укључујући утицај на кредитни резултат, стопе и накнаде, корисничко искуство и одговорне праксе позајмљивања.

5.000 до 100.000 долара

4.49% - 20.49%

Упстарт

4.5

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула бодовања узима у обзир факторе за које сматрамо да су прилагођени потрошачима, укључујући утицај на кредитни резултат, стопе и накнаде, корисничко искуство и одговорне праксе позајмљивања.

1.000 до 50.000 долара

5.38% - 35.99%

» ВИШЕ: Најбољи медицински кредити за трошкове здравствене заштите

0% камата кредитна картица

За кога је то најбоље: Пацијенте који се квалификују за 0% АПР и могу да отплате остатак у промотивном периоду.

Зајмопримци са добрим или одличним кредитима могу се квалификовати за кредитну картицу од 0% годишње, која нуди бесплатно финансирање током уводног периода, обично од 15 до 21 месеца. Морате да отплатите салдо пре завршетка уводног периода да бисте избегли трошкове камата.

ХЕЛОЦ

За кога је то најбоље: Појединци који се можда не квалификују за ниже стопе на лични зајам или кредитну картицу.

Ако поседујете дом са довољно капитала, кредитна линија за власнички капитал вам омогућава да потенцијално позајмите до 85% процењене вредности вашег дома. ХЕЛОЦ функционише слично као и кредитна картица. Можете потрошити до свог лимита и плаћати камату само на оно што позајмите.

ХЕЛОЦ-ови генерално имају варијабилне стопе од око 4%, и они су обезбеђени од стране вашег дома. Ако не можете да га вратите, можете изгубити свој дом.

» ИСТРАЖИТЕ: Најбољи ХЕЛОЦ кредитори

ИВФ грант

За кога је најбоље: Појединци који испуњавају критеријуме подобности и рокове за пријаву за грантове за вантелесну оплодњу.

Ако зајмови или кредитне картице нису опција за финансирање вантелесне оплодње, постоје фондације, организације и неки центри за лечење који нуде грантове - новац који не треба да се враћа - за лечење неплодности.

Неки грантови могу покрити део ИВФ третмана, док други плаћају цео циклус.

Грантови обично имају услове подобности који се односе на локацију, осигурање и потребе. Они такође могу захтевати да попуните пријаву до одређеног рока и да сачекате четири до осам недеља да сазнате да ли сте изабрани за грант.

Можете користити услугу као што је ЦоФертилити да бисте пронашли грантове за које можда испуњавате услове по држави. Ево неколико примера грантова за ИВФ:

  • Фондација Хопе фор Фертилити: Ова непрофитна организација сваке године додељује један грант и нуди финансијску помоћ за покривање трошкова ИВФ третмана, сурогат мајчинства или усвајања.

  • Фондација Баби Куест: Ова непрофитна организација додељује грантове два пута годишње који могу ићи на трошкове вантелесне оплодње и сурогат мајчинства.

  • ЦНИ Фертилитет: Сваког месеца ова клиника за плодност додељује грант за покривање циклуса ИВФ-а, боравка у хотелу и повезаних лекова. Примаоци добијају негу преко ЦНИ клинике у Колораду, Џорџији или Њујорку.

Упоредите опције финансирања ИВФ-а

Опција

За кога је најбољи

Процењени АПР/трошкови

Зајам специјалиста за плодност

Они који желе зајмодавца који ради директно са њиховом клиником за плодност.

Разликује се у зависности од кредитне историје, прихода, дугова и зајмодавца.

Кредитни зајам

Постојећи чланови кредитне уније или они са несавршеном или слабом кредитном историјом.

6% до 27%.

Онлине лични зајам

Пацијенти са добрим до одличним кредитима који желе повољно и брзо финансирање.

6% до 36%.

0% камата кредитна картица

Пацијенти који се квалификују за АПР од 0% и могу да отплате остатак у оквиру промотивног периода.

12% до 25% након уводног периода од 0%.

ХЕЛОЦ

Појединци који се можда не квалификују за ниске стопе на лични зајам или кредитну картицу.

4% до 5.2%.

ИВФ грантови

Појединци који испуњавају критеријуме подобности и рокове за пријаву за грантове за вантелесну оплодњу.

Накнада за пријаву плус остали трошкови се разликују у зависности од организације.

Остала разматрања за финансирање ИВФ

Јим Марроццо, сертификовани финансијски планер, саветник и оснивач Тхинкинг Биг Финанциал, компаније за финансијско планирање са седиштем у Њујорку, радио је са клијентима који желе да финансирају ИВФ. Његови заједнички фактори које појединци треба да узму у обзир док размишљају о томе како да плате третмане вантелесне оплодње.

Упознајте потенцијалне опсеге трошкова ИВФ-а. Марроццо саветује клијенте да разумеју обим укупних трошкова вантелесне оплодње. Пакети ИВФ третмана не морају увек да укључују додатне неопходне процедуре, састанке и друге повезане трошкове.

„Ако прођете кроз ИВФ, а прва рунда не прође, колика је цена друге рунде? Или цена укључује више покушаја“, каже Мароко. Бити свестан целокупних трошкова може вам помоћи да креирате солидну стратегију за финансирање ИВФ.

Будите реални у погледу онога што можете приуштити. Пре него што донесете одлуку о финансирању, морате да знате да ли можете удобно да управљате месечним уплатама. Марроццо саветује клијенте да размотре колико ће времена бити потребно за враћање средстава и да ли се плаћање уклапа у њихов тренутни ток готовине.

Планирајте живот након рођења. Марроццо подсећа клијенте да размисле о трошковима који могу доћи након што беба стигне овде. “Морате ли да се крећете? Постоје ли трошкови бриге о деци? Како то изгледа? Заиста имајте на уму да се не ради само о томе да дођете до тачке плаћања за вантелесну оплодњу, већ се ради и о плаћању ствари када је беба на слици“, каже Марроццо.

» ВИШЕ: Управљање високим трошковима неплодности

Често постављана питања Могу ли добити зајам за вантелесну оплодњу са лошом кредитном способношћу?

Зајмопримци са лошом кредитном способношћу могу се квалификовати за ИВФ зајам, али ваша стопа може бити на горњем крају АПР распона зајмодавца. Да бисте побољшали своје шансе да добијете одобрење и да бисте добили потенцијално нижу стопу, размислите о начинима да добијете лични кредит са лошом кредитном способношћу.

Шта је ИВФ кредит?

ИВФ зајам је лични зајам који покрива трошкове ИВФ третмана. Ове зајмове обично финансирају зајмодавци који су специјализовани за финансирање везано за плодност или онлајн зајмодавци.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here