Ограничења јумбо кредита у 2021,

Када погледате скупу кућу - или просечну кућу у скупој области - традиционална хипотека можда неће бити довољна. Велики зајам би могао бити одговор, али можда ће вам требати виши кредитни резултат и веће готовинске резерве, између осталог, да бисте се квалификовали.

Да ли вам треба велики кредит? Можете ако износ који желите да позајмите премашује последње усклађене лимите зајма које је поставила Федерална агенција за стамбено финансирање.

» ВИШЕ:  Разлика између усклађених и неусаглашених зајмова

Када се зајам сматра „џамбо“ у вашој области?

Џамбо зајам је врста хипотеке која је превисока да би је гарантовала Фанние Мае или Фреддие Мац, која су предузећа коју спонзорише влада која постављају стандарде хипотеке и купују квалификоване кредите од зајмодаваца. Зајмови које могу да купе Фанние Мае или Фреддие Мац — такође се називају „усклађени кредити“ — сматрају се сигурнијим инвестицијама за зајмодавце од великих зајмова, а зајмопримцима може бити лакше да испуне своје захтеве.

Са растућим ценама кућа у већини области Сједињених Држава, ФХФА је повећао усклађене лимите зајма за 2021. Колико велики кредит можете добити пре него што се сматра „џамбо“ зависи од тога где живите, јер одређена скупља подручја — попут Хаваја или Сан Франциска — имају веће границе. Ако сте забринути због испуњавања строжијих критеријума зајмодавца који су потребни за одобрење великог зајма, ова нова ограничења могу вам омогућити да финансирате скупу кућу са конвенционалним кредитом.

За 2021., максимални лимити за усклађене кредите су:

  • 548.250 долара за породичну кућу у већини делова земље.

  • До 822.375 УСД за подручја са високим трошковима у којима су цене кућа за једну породицу обично изнад просека. Приликом постављања усклађених ограничења зајма, ФХФА је дефинисала подручја са високим трошковима као места где је 115% локалне средње вредности куће више од 548.250 долара.

Можете пронаћи тачне усклађене лимите зајма за вашу област користећи алатку испод.

» ВИШЕ: Пронађите и упоредите најбоље велике хипотеке

Зашто су важни лимити великих кредита

Ако износ који желите да позајмите прелази границе одговарајућег зајма и морате да добијете велики зајам, ваш зајмодавац ће можда захтевати:

  • Јачи кредитни резултат. Минимални кредитни резултат за велики зајам је обично најмање 680, али неки зајмодавци могу захтевати још већи. Што је већи ваш кредитни резултат, то ће вероватно бити нижа каматна стопа.

  • Више готовине у банци. Знајући да имате готовинске резерве, а не превише дугова, већа је вероватноћа да ће зајмодавци одобрити ваш велики кредит.

  • Веће учешће. Захтеви се разликују од зајмодавца и зависе од ваше финансијске историје.

  • Додатна процена. Неким зајмодавцима ће можда бити потребно друго мишљење о вредности куће да би били сигурни да вреди износ који позајмљујете.

  • Додатних накнада. Пошто позајмљујете већи износ, можда ће бити неких додатних корака у процесу зајма, што доводи до већих трошкова затварања.

  • Веће камате. Иако ово може да варира на основу тржишних услова и појединачних понуда зајмодавца, велике стопе зајма могу бити веће од оних за усклађене кредите.

» ВИШЕ: Зашто је однос дуга и прихода битан када купујете кућу

Зашто усклађени зајмови имају ограничења?

Максимална ограничења постављена Законом о становању и економском опоравку из 2008. године, као и правила за прилагођавање лимита, требало је да осигурају да ће кредити које су омогућили Фанние Мае или Фреддие Мац бити широко доступни.

Вредности џамбо кредита прелазе ове границе, што их чини неусаглашеним зајмовима. Зајмодавци сматрају да су неусклађени кредити ризичнији јер Фанние и Фреддие неће гарантовати за њих. Ако зајмопримац престане да плаћа, а велики зајам не успе, зајмодавци знају да ће бити на улици за велики део промене.

Што се тиче горњих граница великих зајмова, то зависи од зајмодавца. Једном када сте у домену неусаглашених хипотека, можете да позајмите онолико колико ваш зајмодавац пристане да позајми.

Како купити велики кредит

Проналажење правог зајмодавца захтеваће мало домаћег задатка. Почните са избором НердВаллет-а за најбоље хипотекарне зајмодавце. Такође можете да упоредите данашње велике стопе хипотекарних кредита како бисте утврдили да ли је сада најбоље време за почетак процеса претходног одобрења.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here