ЛендУп више не нуди кредите на рате или једнократно плаћање“,

Зајмови које је нудио били су мали — обично неколико стотина долара — са каматама које су достизале чак 1.250%. Можете пронаћи мале кредите са нижим стопама код других зајмодаваца на мрежи, кредитних унија и банака.

» ВИШЕ: Упоредите кредите на рате за лошу кредитну способност

Алтернативе ЛендУп-у

Интернет зајмодавци, банке и кредитне уније могу понудити мале зајмове зајмопримцима са несавршеном кредитном историјом или без кредитне историје. Размотрите ове алтернативе, заједно са опцијама без позајмљивања, ако вам је потребна готовина брзо.

Онлине зајмодавци

Неки зајмодавци на мрежи имају личне зајмове за зајмопримце са лошим кредитима или оне са ФИЦО испод 630.

Зајмови са лошим кредитима обично имају веће годишње процентуалне стопе од банака и кредитних синдиката. Интернет зајмодавци који су највише фокусирани на потрошаче неће наплаћивати више од 36%.

Универсал Цредит нуди зајмове од 1.000 долара и захтева минимални кредитни резултат од 560. Зајмодавац нуди алате за изградњу кредита и попуст за подешавање аутоматских плаћања.

Опортун нуди зајмове од 300 долара за зајмопримце са поштеним кредитом (630 до 689 ФИЦО) или без кредита. АПР зајма је ограничен на 35.99%.

Цапитал Гоод Фунд даје кредите на рате зајмопримцима са лошим кредитом или без њега за ствари као што су хитни случајеви, трошкови имиграције и временске прилике у кући. Његови зајмови су доступни у само неколико држава, а износи и стопе зајма варирају у зависности од намене и државе.

» УПОРЕДИТЕ: Најбољи лични кредити за лошу кредитну способност

НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула бодовања узима у обзир факторе за које сматрамо да су прилагођени потрошачима, укључујући утицај на кредитни резултат, стопе и накнаде, корисничко искуство и одговорне праксе позајмљивања. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула бодовања узима у обзир факторе за које сматрамо да су прилагођени потрошачима, укључујући утицај на кредитни резултат, стопе и накнаде, корисничко искуство и одговорне праксе позајмљивања. НердВаллет оцена Оцене НердВаллет-а одређује наш уреднички тим. Формула бодовања узима у обзир факторе за које сматрамо да су прилагођени потрошачима, укључујући утицај на кредитни резултат, стопе и накнаде, корисничко искуство и одговорне праксе позајмљивања.
Гет Рате Гет Рате Гет Рате

Проц. АПР

27.74-35.95%

Проц. АПР

8.93-35.43%

Проц. АПР

18.00-35.99%

Рок зајма

12 до 51 месец

Рок зајма

3 до 5 година

Рок зајма

2 до 5 година

Износ позајмице

300-10.000 долара

Износ позајмице

1.000-50.000 долара

Износ позајмице

$1,500-$20,000

Мин. Кредитна оцена

Ниједан

Мин. Кредитна оцена

560

Мин. Кредитна оцена

Ниједан

Добијте своју персонализовану стопу Кликните на „Провери стопу“ да бисте се унапред квалификовали и добили персонализовану стопу од више зајмодаваца на НердВаллет-у. Проверите стопу

Кредитне уније

Кредитне уније нуде личне зајмове за само неколико стотина долара, али морате бити члан да бисте се задужили.

Ове непрофитне институције могу имати мекше захтеве зајмопримаца од банака. Они сматрају кредите и приходе као део ваше целокупне финансијске слике, укључујући вашу историју као члана кредитне уније, када прегледају ваш захтев за кредит. Савезне кредитне уније ограничавају АПР на 18%.

Федерална морнарица, која првенствено служи војним припадницима и њиховим породицама, нуди износе зајма од чак 250 долара.

Минимални износ кредита Фирст Тецх је 500 долара. Кредитна унија служи запосленима одређених телекомуникационих компанија, запосленима у држави Орегон и људима који живе или раде у округу Лејн, Орегон.

Алтернативни зајмови до дана исплате су зајмови кредитне уније до 2.000 долара са АПР ограниченим на 28% и роковима отплате између једног и 12 месеци. Они нису тако уобичајени као лични зајмови, али стотине кредитних унија их нуде.

Банке

Две велике банке нуде кредите у малим доларима.

У.С. Једноставан зајам банке обезбеђује од 100 до 1.000 долара уз накнаду од 6 или 15 долара за позајмљене 100 долара.

Банк оф Америца'с Баланце Ассист омогућава клијентима да позајме до 500 долара уз фиксну накнаду од 5 долара.

Оба кредита су доступна само постојећим клијентима и отплаћују се у три месечне рате. Обе банке проверавају вашу кредитну оцену са тврдим кредитним повлачењем када се пријавите за кредит.

Шта тражити код зајмодавца

НердВаллет препоручује позајмљивање од зајмодавца који:

  • Проверава ваш кредит и извештава о плаћањима три главна кредитна бироа, пошто вам правовремене исплате помажу да изградите кредит.

  • Ограничава АПР на 36%, што је највиша стопа коју приступачни зајам може имати, према већини заговорника потрошача.

  • Нуди услове отплате од најмање неколико месеци, како би вам дали времена да отплатите зајам док не будете у току са осталим трошковима.

Шта треба знати о ЛендУп-у

ЛендУп има дугу искуство у организацијама за надзор потрошача и пословања. Током година, ове организације су оптуживале ЛендУп за кршење закона о заштити потрошача и наложиле зајмодавцу да исплати милионске повраћаје новца и казне.

Ево сусрета које је ЛендУп имао са регулаторним агенцијама:

  • 2016. ЛендУп је пристао да плати 2 УСД.68 милиона повраћаја, такси и казни за решавање тужбе са Калифорнијским одељењем за надзор пословања, које је тврдило да је ЛендУп прекршио државне законе о ратама и кредитима до дана плате.

  • У 2016. години, Биро за финансијску заштиту потрошача наложио је компанији да плати 3 долара.63 милиона повраћаја и казни за обмањивање зајмопримаца. ЦФПБ је навео да је ЛендУп неким потрошачима дао нетачне информације о стварној цени ЛендУп кредита, рекламирао је да сви зајмопримци могли да добију ниже кредите када нису могли и рекламирао је да је компанија пријавила плаћања кредитним бироима када је то учинила. т. Компанија такође није успела да открије неке накнаде у свом годишњем обрачуну, због чега су кредити изгледали јефтинији него што су били.

  • У тужби из 2020., ЦФПБ је тврдио да је ЛендУп издавао зајмове који су кршили Закон о војном позајмљивању почев од октобра 2016. Закон спречава зајмодавце да дају кредите са годишњим процентима изнад 36% активним припадницима службе и њиховим издржаваним лицима. Према тужби, ЛендУп је дао преко 4.000 кредита са вишим стопама за више од 1.200 заштићених зајмопримаца. Зајмодавац је решио тужбу 2021. године, пристао да плати 300.000 долара потрошачима и казну од 950.000 долара.

  • У септембру 2021, ЦФПБ је најавио још једну тужбу против ЛендУп-а због наводног кршења наредбе о сагласности из 2016. којом му се забрањује да погрешно представља предности позајмљивања, укључујући оглашавање да би поновно задуживање од ЛендУп-а довело до нижих стопа.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here