Опције животног осигурања у вашим 60-им и 70-им годинама

Вредност животног осигурања за младог родитеља, власника куће или брачног пара је прилично јасна. За здраве кандидате, цена је ниска, а избори су обилни. Ако умрете неочекивано, ваша породица ће моћи да плаћа рачуне, да шаље децу у школу или само да управља трошковима повезаним са вашом сахраном са мање финансијских напора.

Ствари постају сложеније када узмете у обзир животно осигурање за старије купце. Многим људима у 60-им и 70-им годинама можда више није потребно животно осигурање. Можда су већ отплатили кућу, престали да раде и послали децу да се брину о себи.

Понекад куповина или одржавање полисе животног осигурања преко 60 година има смисла. Без обзира да ли одлучите да удвостручите или смањите покриће, ваше године у пензији су често добар тренутак да преиспитате своје животно осигурање. Ево неких од опција.

Чување вашег животног осигурања

Када уђете у своје 60-те, можда ћете открити да вам је животно осигурање потребно колико и увек. Можда:

  • Још увек радите. Ако ви и ваш супружник зависите од ваших прихода, паметно је да тај приход поткријепите животним осигурањем.

  • Имате високу нето вредност. Финансијски саветници често препоручују трајно животно осигурање за људе са имањима већим од 11 долара.7 милиона за минимизирање пореза на имовину.

  • Други финансијски зависе од вас. Ако и даље подржавате децу или друге чланове породице, размислите о томе да задржите покривеност.

  • Намеравате да живите од своје готовинске вредности. Неки људи финансирају своју пензију користећи повлачења из готовинске вредности трајног животног осигурања.

Куповина новог животног осигурања

Ако нисте купили животно осигурање у својим 20-им, 30-им или 40-им годинама и надате се да ћете добити полису сада у 60-им или 70-им годинама, можда ћете се наћи у тешкој позицији. Цијене животног осигурања се повећавају како старите, а сви здравствени проблеми које сте развили ће отежати проналажење приступачне полисе.

На пример, полиса животног осигурања од 100.000 долара за 60-годишњака у одличном здравственом стању кошта око 257 долара месечно, према стопама Куотаци-а, брокерске куће животног осигурања. Иста животна политика за тридесетогодишњаке кошта само 72 долара месечно.

Са 60 година, можда би вам било боље да само уштедите око 3.000 долара годишње које бисте платили осигуравачу за цео живот. Имали бисте већу контролу над својим новцем и директнији приступ средствима која уштедите док сте живи. Лоша страна овог приступа је у томе што, ако умрете пре него касније, ваши наследници неће добити накнаду за смрт од животног осигурања, која би могла бити много већа од износа који сте уштедели за само неколико година.

Такође бисте могли да се пријавите за полису животног осигурања ако сте генерално доброг здравља. Док покриће за цео живот траје цео живот и може да порасте у вредности, привремена доживотна покрића је обично много јефтинија. Здрав 60-годишњак може да се квалификује за 100.000 долара животног осигурања са роком од 20 година за између 38 и 52 долара месечно, наводи Куотаци.

Ако нисте доброг здравља, можда ћете морати да размислите о гарантованом животном осигурању, које генерално нуди скупље покриће, али без могућности одбијања. Гарантована политика издавања од 25.000 долара коштала би у просеку 144 долара месечно за 60-годишњака. Међутим, ако осигураник умре у року од две године од куповине полисе, осигуравајућа компанија генерално неће исплатити пуну бенефицију и може вратити само плаћене премије.

Проширивање или конверзија ваше политике

Ако сте пре неколико година купили полису животног осигурања, са тим покрићем можете наставити до краја живота. Целокупно животно осигурање је трајно покриће, што значи да га можете задржати све док га плаћате.

Ако тренутно имате полису на период, имате неколико опција за проширење покривености. Можете:

  • Обновите своју политику мандата. Многи планови животног осигурања на период омогућавају вам да обновите своју полису, без обзира на ваше здравствено стање, на крају мандата. Ово може бити добра опција у вашим 60-им или 70-им ако желите да задржите постојеће покриће јер вам неће требати медицински преглед животног осигурања да бисте одржали полису. Имајте на уму да ће се ваша премија вероватно повећати, а неке компаније не дозвољавају обнављање након одређеног узраста.

  • Претворите своју терминску полису у целоживотно осигурање. Неке животне полисе нуде могућност преласка на целоживотно осигурање пре краја вашег мандата. Иако не би требало да се подвргнете још једном медицинском прегледу, можда ћете морати да промените полису много пре него што вам истекне мандат.

Одустајање од животног осигурања

Неки људи дођу до 70-их релативно без финансијских брига. Ако нико не зависи од ваших прихода, отплатили сте све веће дугове и школовање ваше деце је сређено, вероватно можете и без полисе животног осигурања.

Имајте орочено животно осигурање? Можете задржати своју полису док не истекне, или можете назвати свог агента или осигуравача и затражити да откажете покриће. Такође можете једноставно престати да плаћате премије.

Излазак из трајног животног осигурања је мало тежи, и свако ко размишља о томе треба да разговара са финансијским саветником пре него што откаже. Ако сте држали полису деценијама, можда сте изградили значајну новчану вредност у свом животном осигурању. Када обавестите свог агента или своју компанију да желите да прекинете полису, требало би да добијете чек за износ који сте акумулирали, умањен за све накнаде за предају.

» ВИШЕ: Водич за животно осигурање за старије особе

Доња граница

Можда вам више неће требати животно осигурање када навршите 60 или 70 година. Ако живите од фиксног прихода, смањење трошкова би вашем буџету могло дати мало простора за дисање. Обавезно разговарајте о својим потребама са агентом осигурања или финансијским саветником пре него што предузмете било какве веће потезе. Ако одустанете од покрића и касније одлучите да желите да се поново региструјете, добијање нове политике је често претјерано скупо.

Често постављана питања Да ли вам је потребно животно осигурање након 65?

Животно осигурање може бити корисно у било ком узрасту. Људи старији од 65 година који имају друге који се ослањају на њихов приход, који желе животно осигурање да покрију трошкове сахране или који желе да пореске олакшице трајне полисе подржавају њихово пензионисање, сви могу имати користи од покрића.

Колико кошта животно осигурање за 60-годишњака?

Према просечним годишњим ценама за полису од 100.000 долара добијеном од Куотаци-а, 60-годишња жена одличног здравља може добити 20-годишњу животну полису за 450 долара годишње и полису за цео живот за око 3.000 долара.

За мушкарце, који у просеку имају краћи животни век, стопе су веће. 20-годишња животна политика је око 625 долара годишње, а политика целог живота је 3.200 долара годишње.

Која врста животног осигурања је најбоља за 60-годишњака?

Терминско животно осигурање је најјефтинија и најбоља опција за већину купаца животног осигурања којима је потребно покриће за одређени финансијски изазов, као што је покриће хипотеке или збрињавање вољене особе.

Неким људима трајно осигурање може помоћи да планирају одлазак у пензију или да пренесу на велика имања уз неке пореске олакшице.

Постоји ли старосна граница за животно осигурање?

Већина полиса животног осигурања има горњу старосну границу за пријаве. Многи осигуравачи престају да примају пријаве за животно осигурање од купаца који су старији од 75 или 80 година, док неки имају много ниже старосне границе, а неки имају веће границе.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here