Возачи животног осигурања: Шта треба да знате

Животно осигурање је витални део сваког финансијског плана, али шта ако полиса не задовољава све ваше потребе?

Можете прилагодити своје покриће додавањем возача животног осигурања у своју основну полису.

Шта је возач животног осигурања?

Возачи животног осигурања су опциони додаци полиси животног осигурања који пружају додатно покриће или бенефиције које иначе не бисте добили. Они вам могу помоћи да персонализујете своју политику тако да одговара вашим потребама и потребама ваших најмилијих.

Неки возачи повећавају трошкове ваше премије животног осигурања, док су други укључени без додатне накнаде. Испод су неки од најчешћих возача животног осигурања и како они раде.

» ВИШЕ: Добијте понуде животног осигурања

Гарантовано осигурање возача

Јахач са загарантованим осигурањем ће вам омогућити да у будућности купите више животног осигурања без медицинског прегледа животног осигурања или здравственог упитника.

Можете повећати покривеност генерално сваке три до пет година током „опционих периода“, временских периода када можете купити додатну покривеност у оквиру унапред одређеног опсега. У многим случајевима, такође можете купити више покрића у време великих животних догађаја, попут венчања или рађања детета. Обично можете купити додатно покриће док не навршите 40 година.

Одрицање од премиум возача

Одрицање од премиум возача плаћа ваше премије животног осигурања ако постанете потпуно инвалидни и не можете да радите. Покривени инвалидитет може укључивати трајну болест или тешку повреду, као што је губитак вида.

Вероватно ћете морати да пружите изјаве и Управе за социјално осигурање и лекара као доказ вашег инвалидитета, као и доказ вашем осигуравачу сваких неколико година.

Можда ћете имати период чекања пре него што овај возач исплати, обично око шест месеци. Али ако ваш захтев буде одобрен, биће вам надокнађене премије које сте платили током периода чекања. Ваше премијске уплате ће бити покривене све док више не будете онеспособљени или док не достигнете одређену старост, обично између 65 и 70 година.

Генерално, одрицање од премиум возача може се додати полиси само на почетку покрића, а не можете имати већ постојећи инвалидитет пре него што купите.

Ретурн оф премиум ридер

Возач са повратом премије рефундира неке или све ваше уплате премије ако наџивите своју полису животног осигурања. Може се додати новој или постојећој животној политици.

Возач који враћа премиум има високу цену — могао би да утростручи цену ваше премије. И обично нећете добити повраћај средстава за додатне накнаде за полису или друге додатке које сте платили.

Неки осигуравачи вам дозвољавају да користите цео или половину поврата новца за нову полису без потребе за још једним медицинским прегледом ако желите да наставите са покрићем.

» ВИШЕ: Како функционише животно осигурање са повратом премије

Јахач несрећне смрти

Јахач од случајне смрти повећава исплату вашим корисницима животног осигурања ако умрете од покривене несреће, као што је утапање. Понекад се назива возачем са „двоструком одштетом“ јер може удвостручити износ новца који примају ваши корисници.

Међутим, смрт мора наступити у одређеном временском периоду након несреће, као што је 90 дана, да би се исплатила додатна накнада. Овај возач такође има искључења и неће платити под одређеним околностима, као што је смрт од:

 • Болест.

 • Ментална болест.

 • Алкохол у комбинацији са лековима или лековима.

 • Нереди.

 • Самоубиство.

Јахач случајне смрти обично долази уз додатну цену. Може се додати на рок или животну политику без медицинског прегледа све док не достигнете одређену старост, око 65 година. Исплате од случајног јахача могу се смањити након што достигнете одређену старост, обично око 70 година.

Возач од случајне смрти може се збунити са полисом накнаде за случај несрећне смрти, другом врстом самосталне полисе животног осигурања која се исплаћује само након смрти од покривених несрећа.

Осигурање од случајне смрти и распарчавања, или АД&Д, покрива несреће са смртним исходом и повреде које нису фаталне које вас спречавају да радите.

» ВИШЕ: Рок за животно осигурање вс. случајна смрт и распарчавање

Убрзана смрт бенефиција јахача

Возач за убрзану смрт вам омогућава да добијете део или целу накнаду за смрт док сте још живи ако имате терминалну болест. Иако не постоје ограничења о томе како се новац може користити, овај јахач може бити користан начин за плаћање медицинске неге и лечења.

Понекад се назива „накнада за живот“ или „накнада за неизлечиву болест“, возач за убрзану смрт може се додати новој или постојећој полиси животног осигурања.

Овај возач покрива само одређене ситуације, које се могу разликовати у зависности од осигуравача, па се обавезно обратите свом провајдеру. Квалификовани догађај може укључивати:

 • Дијагноза терминалне болести, потврђена од стране лекара.

 • Трансплантације органа.

 • Потреба за континуираним одржавањем живота или дуготрајном негом.

 • Трајно пресељење у старачки дом.

Многи осигуравачи укључују возача бенефиције за убрзану смрт без додатних трошкова, али вам могу наплатити накнаду за приступ погодностима. Све исплате од овог јахача биће одузете од укупне бенефиције за смрт након што умрете. Дакле, ако добијете 100% износа покрића ваше полисе од убрзане исплате накнаде за смрт, ваши корисници неће добити бенефицију у случају смрти. Ако сте на својој полиси остварили готовинску вредност, она такође може бити смањена.

Плаћања су обично ослобођена пореза, али постоје изузеци. Исплате од возача за убрзану смрт такође могу утицати на вашу способност да прикупите исплате за Медицаид или социјално осигурање.

Јахач за дуготрајну негу

Возач за дугорочну негу вам омогућава да приступите свом животном осигурању за смрт док сте још живи ако имате хроничну болест и нисте у могућности да обављате свакодневне задатке, као што су купање, једење или облачење. Новац који добијете може се користити како год желите.

Генерално постоје две врсте јахача за дуготрајну негу:

 • Возачи са надокнадом ће вам вратити оно што потрошите на трошкове дугорочне неге, до месечног ограничења ваше полисе.

 • Возачи за обештећење исплаћују унапред одређену месечну накнаду, без обзира на стварне трошкове дугорочне неге које имате.

Јахач за дуготрајну негу се понекад назива бенефиција за убрзану смрт за возача услуга дуготрајне неге или се продаје као покриће за дуготрајну негу.

Важно је напоменути да се јахач за дуготрајну негу разликује од самосталне полисе осигурања за дуготрајну негу, која не пружа бенефиције у случају смрти корисницима када умрете.

» ВИШЕ: Наручивање комбинације: Животно осигурање са бенефицијама за дуготрајну негу

Дете термин јахач

Можете да додате дечјег јахача у нову полису осигурања да покријете своју децу уместо да за њих купујете посебне полисе. Ови јахачи плаћају малу накнаду за смрт, често између 5.000 и 25.000 долара, ако дете умре пре него што је достигло „зрело доба“, обично око 25 година. Можете очекивати да ћете платити 50 до 75 долара годишње да бисте својој полиси додали покриће за децу у вредности од 10.000 долара, према Куотаци-у, брокерској агенцији за животно осигурање.

Биолошка деца, пасторчад и законито усвојена деца могу се додати без потребе за лекарским прегледом. Осим тога, сва деца рођена или усвојена након што је јахач на месту такође ће бити покривена.

Јахач је везан за полису законског старатеља, па ако то истекне, исто важи и за покриће за дете. Можда ћете моћи да претворите јахача у трајну полису за своје дете када оно или она достигне године зрелости, али могу се применити нека ограничења.

» ВИШЕ: Да ли треба да купите животно осигурање за децу?

Остали возачи животног осигурања

Не нуде све осигуравајуће компаније исте возаче, тако да је важно да обиђете и питате који су доступни. Ево неколико додатних возача на које можете наићи:

Јахачи осигурања супружника плаћају ако супружник носиоца полисе умре, али обично не нуде толику заштиту као да супружник има посебну полису. На пример, ако осигураник умре или се брак заврши разводом, супружник ће изгубити покриће.

Корисници породичне бенефиције обезбеђују месечне исплате корисницима ако осигураник умре.

Возачи за конверзију термина вам омогућавају да конвертујете животну политику у трајну, обично без потребе за полагањем лекарског прегледа.

Возачи осигурања могу да се додају целој или универзалној животној полиси за додатно покриће на фиксни временски период.

Особе са инвалидитетом обезбеђују месечну исплату прихода ако је осигураник трајно инвалид. Исплате су обично проценат укупног износа покрића полисе.

Трошкови живота возача ће постепено повећавати покриће осигураника како би се ускладили са инфлацијом и индексом потрошачких цена. Повећаће се и премије.

Јахачи који болују од критичне или хроничне болести су слични возачима који користе убрзану смрт. Они омогућавају осигураницима да примају новац ако им се дијагностикује критична или хронична болест, укључујући срчани удар, мождани удар и терминални рак.

» ВИШЕ: Најбоље компаније за животно осигурање за 2021

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here