Ограничено партнерство: шта је то и када је најбоље за ваше пословање

Преглед командитних друштава

Дефиниција командитног друштва је посао са више од једног власника, укључујући најмање једног генералног партнера и најмање једног командитног партнера. Генерални партнер је задужен, доноси пословне одлуке и преузима личну одговорност за пословне дугове и тужбе. Ограничени партнери су једноставно инвеститори у посао; немају контролу над свакодневним пословањем и одговорни су само за онолико колико улажу у компанију. Ако ограничени партнери преузму активну улогу у вођењу пословања, могу изгубити своју ограничену одговорност и могу се сматрати потпуно одговорним за дугове и тужбе предузећа, слично као генерални партнер.

Напомена: Немојте бркати ограничена партнерства са партнерством са ограниченом одговорношћу (ЛЛП); то су две различите пословне структуре.

За разлику од општих партнерстава и ЛЛП-ова, ограничена партнерства се обично не користе за структурирање активно вођених предузећа. Уместо тога, често се користе у планирању породичних некретнина и као средства улагања, посебно у комерцијалним некретнинама и филмској индустрији. Када се користе за подизање инвестиција, ограничени партнери функционишу слично као акционари који улажу у јавно предузеће, само могу изгубити новац који улажу. Они се сматрају пасивним инвеститорима јер доприносе новцу у партнерству, али немају контролу над одлукама.

Ограничена партнерства, по дефиницији, такође су компликованија за оснивање од генералних партнерстава, која се аутоматски формирају када два партнера започну посао заједно. Да бисте основали командитно партнерство, морате се регистровати у својој држави, платити таксу за пријаву и креирати уговор о ограниченом партнерству, који дефинише колико власништва сваки командитни партнер има у вашој компанији, и друге услове партнерства.

Можете размислити о формирању ограниченог партнерства ако сами започињете посао и имате пријатеље или чланове породице заинтересоване да улажу новац, али не и да вам помогну у вођењу посла. Требало би да размотрите другу структуру, као што је ЛЛП, друштво са ограниченом одговорношћу (ЛЛЦ) или корпорација, ако не желите да повећате инвестиције или желите да водите свој посао са партнером који има једнаку контролу над компанијом.

Предности командитног друштва

  • Они су добар начин за повећање инвестиција. Командитно партнерство је један од начина да прикупите почетни капитал или капитал за проширење вашег пословања. Као генерални партнер, можете прикупити инвестиције од чланова породице и пријатеља, али и даље задржати пуну контролу над компанијом.

Недостаци командитног друштва

  • Генерални партнери имају потпуну одговорност. Као и код појединачних предузетника и генералних партнерстава, као генерални партнер преузимате пуну одговорност за дугове и тужбе предузећа. На пример, ако ваше предузеће буде тужено, ваша лична имовина, укључујући ваш дом и аутомобил, је у питању.

  • Они не доприносе стварном вођењу предузећа. Ограничена партнерства су добро структурирана за подизање инвестиција, посебно у индустрији некретнина. Међутим, они нису погодни за вођење активног посла, јер ограниченим партнерима није дозвољено да учествују у вођењу или управљању послом. У већини случајева, ако желите да отворите посао, имаће смисла основати ЛЛП, ЛЛЦ или корпорацију.

  • Командитни интереси се сматрају хартијама од вредности. Пошто су командитни партнери пасивни инвеститори у партнерству, њихове акције се сматрају хартијама од вредности и подлежу прописима о хартијама од вредности од стране савезне и државне владе.

Треба ли основати командитно друштво?

Размислите о формирању ограниченог партнерства ако желите да прикупите капитал за своје пословање од мале групе инвеститора, посебно породице, пријатеља или људи у вашој заједници. Моћи ћете да задржите потпуну контролу над пословањем док прикупљате капитал од пасивних инвеститора који имају ограничену одговорност.

За већину предузећа, ограничено партнерство није најбоља опција јер генерални партнери имају велику личну одговорност и ограничени партнери не могу да учествују у вођењу компаније. Уместо тога, размислите о формирању ЛЛП-а, ЛЛЦ предузећа или корпорације.

Не оснивајте ограничено партнерство ако:

  • Постоји више власника који сви желе да имају контролу над пословним одлукама. Командитно друштво треба најмање једног ограниченог партнера који је у реду са улагањем у компанију, али не и са управљањем послом.

  • Не морате да прикупљате капитал. Командитна друштва су најкориснија када је у питању повећање инвестиција. Ако имате пословни зајам или можете да радите без спољног извора финансирања, нема потребе да формирате ограничено партнерство.

Како формирати командитно друштво

Ако одлучите да формирате ограничено партнерство, разговарајте са адвокатом и рачуновођом пре него што потрошите новац и време на његово постављање. Чак и ако сте обавили своје истраживање, ови професионалци могу пружити савете који су специфични за ваше пословање и или потврдити да доносите праву одлуку или предложити другу пословну структуру која би вам могла бити кориснија.

Регистрација ограниченог партнерства се разликује у зависности од државе, али обично ћете урадити следеће:

  1. Одлучите у којој држави ћете се регистровати. Услови за формирање командитног друштва разликују се од државе до државе, а неке државе нуде више предности од других. Пронађите информације о специфичним државним захтевима за подношење на страници Регистра са државним агенцијама У.С. Веб страница администрације за мала предузећа. Такође можете да се консултујете са адвокатом да бисте добили више информација о томе која држава је најбоља за ваше пословање на основу државних закона о пословању и пореских закона.

  2. Региструјте се у држави коју одаберете. Да бисте основали ограничено партнерство, морате поднијети захтјев својој државној агенцији, обично канцеларији државног секретара, и платити таксу за пријаву, која се разликује од државе. На пример, у Делаверу, једној од најчешћих држава у којој се оснива предузеће, кошта 200 долара за подношење захтева за потврду о ограниченом партнерству. Ваша апликација ће тражити назив вашег предузећа, а многе државе захтевају да назив укључује термине „ограничено партнерство“ или „ЛП.”

  3. Направите уговор о ограниченом партнерству. Уговор о ограниченом партнерству је правни документ који описује вашу улогу као генералног партнера и улоге ограничених партнера. Споразум треба да опише како ће се добити и губици поделити међу партнерима, како партнери могу да напусте партнерство и како се партнерство може распустити. Можете се консултовати са адвокатом који ће вам помоћи да направите овај уговор или га можете сами написати користећи шаблон на мрежи.

  4. Набавите одговарајуће лиценце и дозволе за своје пословање. Ако користите ограничено партнерство као пословну структуру, биће вам потребне одређене лиценце и дозволе за легалан рад, у зависности од ваше државе, места и индустрије. Користите СБА алатку за претрагу пословних лиценци и дозвола да бисте пронашли везе до релевантне документације која ће вам бити потребна.

Пријавите порезе на приход као командитно друштво

Као и код генералних партнерстава, ваше ограничено партнерство не подноси порез на приход на пословном нивоу. Порези „пролазе кроз“ пословање на вас и друге генералне и ограничене партнере. Ваше ограничено партнерство и даље мора да поднесе годишњу пријаву информација (Образац 1065) да пријави своје приходе, одбитке, добитке и губитке ИРС-у.

Ваше партнерство такође мора да поднесе Распоред К-1 за сваког од генералних и ограничених партнера да документује за колико је прихода и губитака предузећа одговоран сваки партнер. Ви и други партнери морате да укључите своје делове добити и губитака партнерства у ваше појединачне пореске пријаве.

Најбоље државе за ограничена партнерства

Трошкови и услови регистрације командитног друштва разликују се од државе до државе. Инкорпорација матичне државе је када формирате ограничено партнерство у држави у којој послује ваше предузеће. Међутим, можда ћете имати користи од оснивања свог ограниченог партнерства у држави која није она у којој послујете. Ако то урадите, морате поднети захтев за добијање стране квалификације да бисте легално пословали у вашој држави.

Делавер и Невада се генерално сматрају најповољнијим државама за инкорпорацију због својих закона и пореских закона који су погодни за пословање. Међутим, може бити од помоћи да се консултујете са рачуновођом или адвокатом који ће вам помоћи да одлучите која је држава најбоља за ваше пословање.

Следећи кораци

Ако одлучите да је ограничено партнерство права структура за ваше пословање, следећи корак је да региструјете свој посао у вашој држави и почнете да правите свој уговор о ограниченом партнерству.

Ако још увек оклевате како да структурирате своје пословање, прочитајте о другим опцијама, укључујући појединачно власништво, опште партнерство, ЛЛП, ЛЛЦ и корпорацију. Такође је добра идеја да разговарате са адвокатом, рачуновођом или финансијским саветником да још једном проверите да ли је структура коју одаберете најбоља опција за ваше пословање.

Научите како да покренете свој посао

НердВаллет је сакупио неке од наших најбољих информација о покретању посла, укључујући структурирање и именовање ваше компаније, креирање чврстог плана и још много тога. Помоћи ћемо вам да урадите домаћи задатак и да почнете на правом путу.

Покретање пословног водича

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here