Тражите финансирање реновирања? Размислите о рефинансирању реновирања

Користи ваш кухињски сто као канцеларијско-дечију учионицу због чега чезнеш да надоградиш свој дом? Ниси сам.

Према НердВаллетовом Извештају о побољшању дома за 2020., 61 одсто америчких власника је преузело пројекте побољшања дома од 1. марта 2020. Али пре него што им се придружите, мораћете да одлучите како да финансирате свој пројекат.

Рефинансирање кредитом за реновирање је начин да се позајми новац за побољшање дома по нижој каматној стопи од личних зајмова или кредитних картица. И уместо да отплаћујете посебан зајам, трошкови ажурирања улазе у вашу нову исплату хипотеке.

Заинтригиран? Ево три разлога да размислите о рефинансирању кредитом за реновирање.

Разлог 1: Можете искористити ниске каматне стопе

Са падом хипотекарних стопа током 2020. године, број рефинансирања хипотека је нагло порастао.

Американци су узели преко 2.3 милиона зајмова за рефинансирање у другом кварталу 2020, према аналитичкој компанији за хипотекарну индустрију Блацк Книгхт. Чак и са свим тим активностима рефинансирања, Блацк Книгхт процењује да би скоро 18 милиона власника кућа и даље могло имати користи од рефинансирања.

Уз рефинансирање реновирања, трошкови побољшања постају део вашег новог износа хипотеке. Пошто су стопе на рекордно ниским или близу њих, то би могло значити више позајмљивања без драстичне промене ваше месечне исплате хипотеке.  Иако се можда не може поредити са кредитном картицом са 0% уводног АПР-а, рефинансирање реновирања вам даје већи лимит задуживања. И платићете много мање камате него на лични зајам за исти износ новца.

» ВИШЕ: Користите калкулатор рефинансирања да бисте проценили своју уштеду

Разлог 2: Ремоделирање је приступачна алтернатива куповини

Иако је пролећна сезона куповине кућа почела споро због пандемије коронавируса, тржишта некретнина широм земље су се од тада загрејала. Према Националној асоцијацији продаваца некретнина, 69% кућа продатих у августу било је на тржишту мање од месец дана, а инвентар непродатих кућа смањен је за скоро 19% у поређењу са годином раније.

„Вишеструке понуде и ратови надметања управо су навели неке људе да остану тамо где јесу и прилагоде дом својим жељама“, коментарише Џејми Зеиц, менаџер продаје у Џексонвилу, Флорида, у компанији Хомебридге, која нуди зајмове за реновирање.

Више од 1 од 5 (21%) оних који су се позабавили пројектима побољшања дома од марта одлучили су да то учине уместо да желе да се преселе, према НердВаллетовом Извештају о побољшању дома за 2020.

Иако је забринутост због ширења ЦОВИД-19 првобитно довела до смањења обима посла извођача радова, „до краја другог квартала људи су пронашли решење“, каже Пол Емрат, потпредседник истраживања и истраживања стамбене политике у Натионал Удружење градитеља домова.

И изгледа да раде. Тржишни индекс НАХБ-а за трећи квартал 2020. године открио је да су стручњаци за преуређење били прилично сигурни у тренутно тржиште и изгледе за остатак године.

Разлог 3: Можете додати вредност свом дому

Паметно реновирање може повећати вредност ваше имовине — и није све у привлачности или гурманским кухињама.

Заједнички извештај НАР-а и Националне асоцијације индустрије за преуређење из 2019. открио је да замена застарелих система грејања и хлађења или надоградња изолације нуде неке од најбољих повраћаја улагања када дође време за продају, на пример. У међувремену, таква ажурирања би могла довести до удобнијег дома и нижих рачуна за комуналне услуге.

И, за разлику од рефинансирања готовине, зајам за реновирање може проширити ваш буџет тако што вам омогућава да позајмите у односу на очекивану вредност куће након што се побољшања заврше, а не њену тренутну вредност. Слично томе, можда ћете моћи да искористите предности рефинансирања за реновирање чак и ако нисте дуго поседовали свој дом, пошто ови зајмови захтевају мање капитала од рефинансирања готовине, кредитне линије или кредита под сопственим капиталом.

Савети за коришћење рефинансирања за реновирање

Замислите да би рефинансирање реновирања могло бити за вас? Ево шта је следеће:

Истражите прави производ зајма: опције зајма за реновирање укључују Фреддие Мац'с ЦХОИЦЕРеноватион зајам, Фанние Мае'с Хоме Стиле зајам за реновирање и ФХА 203(к) зајмове за рефинансирање од Федералне стамбене управе.

Ваш кредитни резултат и побољшања која планирате да решите одређују који зајам за реновирање је прави за вас, каже Зеитз.

ФХА 203(к) кредити обично имају блаже кредитне захтеве, али постављају ограничења на врсте реновирања које можете да урадите. Ако желите да, на пример, ставите базен, требало би да се квалификујете за конвенционално рефинансирање реновирања као што је Фанние Мае Хоме Стиле.

Упознајте се са захтевима за рефинансирање: Поред доступног капитала у кући, ваш зајмодавац ће испитати ваш кредитни резултат, однос дуга и прихода и историју запослења како би утврдио да ли се квалификујете за зајам за рефинансирање за реновирање који тражите. Ако размишљате о 203(к), имајте на уму да иако су минимални кредитни резултати ФХА обично ниски, зајмодавци могу наметнути своје веће бројеве.

Пронађите искусног извођача радова: Да бисте знали колико ћете морати да позајмите – или колико би ваш дом могао да вреди када се преуређење заврши – биће вам потребне тачне процене трошкова од лиценцираног извођача. Такође је важно имати извођача радова који је вољан да преузме додатну папирологију и планирање у вези са кредитом за реновирање.

Поређење зајмодаваца у продавницама: Иако су стопе ниске, поређење цитата каматних стопа од најмање три зајмодавца ће осигурати да добијете најбољу понуду. Ваше истраживање може бити мало теже јер не нуде сви зајмодавци зајмове за реновирање. Чак и зајмодавци који нуде ФХА кредите не морају нужно понудити ФХА 203(к) кредите. Али када нађете право уклапање и добијете одобрење, бићете на правом путу да креирате дом који вам је потребан од куће коју већ имате.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here