Марриотт Бонвои програм: Комплетан водич

Марриотт Бонвои програм је један од највећих програма награђивања хотела на свету, који обухвата 30 брендова по различитим ценама, од повољних некретнина до луксузних одмаралишта широм света.

Кретање овим програмом може изгледати застрашујуће. Ипак, упркос својој величини, Бонвои програм је релативно једноставан. Од стицања бодова до постизања елитног статуса, Марриотт је поједноставио већину елемената програма. Овде их детаљно описујемо један по један.

» Сазнајте више: Ствари које треба знати пре него што се придружите Марриотт Бонвои

Погледајте најбоље путне карте за 2021. Листа најбољих награда је пала. Ево ваше пречице до најбољих програма награђивања путовања у 2021. и још много тога. Проверите листу

У овом прегледу

 • Зарађивање Марриотт Бонвои поена

 • Коришћење Марриотт Ревардс бодова

 • Колико вреди Марриотт Бонвои поени

 • Марриотт Бонвои елитни статус

Зарађивање Марриотт Бонвои поена

Постоји много начина да зарадите Марриотт Бонвои поене, у распону од боравка у хотелима до једнократних промоција.

Останите у Марриотт хотелима

Углавном ћете зарадити 10 базних поена по долару потрошеном у објектима Марриотт. Дакле, ако потрошите 100 долара, зарадићете 1000 поена. Међутим, неки јефтини брендови (као што су Ресиденце Инн и Товнеплаце Суитес) нуде ниже основне стопе зараде.

Власници Бонвои елитног статуса зарађују додатне поене поред ове основне стопе:

 • Сребрни чланови зарађују 10% више.

 • Златни чланови зарађују 25% више.

 • Платинум чланови зарађују 50% више.

 • Чланови Титаниум и Амбассадор зарађују 75% више.

Користите Марриотт кредитну картицу

Личне кредитне картице које зарађују Марриотт Бонвои бодове

Постоји неколико кредитних картица које зарађују Марриотт Бонвои бодове:

 • Марриотт Бонвои Болд® кредитна картица зарађује до 14 поена по долару потрошеном на Бонвои објектима који учествују и носи годишњу накнаду од 0 УСД. Такође нуди овај бонус добродошлице: Зарадите 30.000 бонус поена након што потрошите 1.000 долара на куповине у прва 3 месеца од отварања налога.

 • Марриотт Бонвои Боундлесс® кредитна картица зарађује до 17 поена по долару потрошеном на Бонвои објектима који учествују и носи годишњу накнаду од 95 долара. Долази са овим бонусом добродошлице: Зарадите 3 бесплатна ноћења (свако ноћење у вредности до 50.000 поена) након квалификационих куповина + 10Кс укупан број поена за куповине које испуњавају услове у одабраним категоријама.

 • Марриотт Бонвои Бриллиант™ Америцан Екпресс® картица зарађује 6 поена по долару на прихватљиву потрошњу на Бонвои објектима који учествују и носи годишњу накнаду од 450 УСД. Ово је тренутна понуда добродошлице: Освојите 75.000 Марриотт Бонвои бонус поена након што користите нову картицу за куповину од 3000 УСД у прва 3 месеца. Поред тога, зарадите до 200 УСД кредита за куповину у У.С. Ресторани у првих 6 месеци чланства на картици. Услови се примењују.

Пословне кредитне картице које зарађују Марриотт Бонвои бодове

Марриотт нуди једну малу пословну картицу, Марриотт Бонвои Бусинесс™ Америцан Екпресс® картицу.

Ова картица тренутно нуди овај бонус добродошлице: Зарадите 75.000 бонус Марриотт Бонвои поена након што користите своју нову картицу за куповину од 3.000 УСД у току прва 3 месеца чланства на картици. Осим тога, зарадите до 150 УСД назад у кредитима на изводу на куповинама које испуњавају услове на вашој новој картици у прва 3 месеца чланства на картици. Услови се примењују.

Марриотт Бонвои Бусинесс™ Америцан Екпресс® картица такође нуди:

 • 6к поена у хотелима Марриотт Бонвои који учествују.

 • 4к поена на У.С. ресторани, у У.С. бензинске пумпе, на бежичним телефонским услугама купљеним директно од У.С. пружаоци услуга и на У.С. куповине за отпрему.

 • 2к поена за све друге куповине које испуњавају услове.

 • 1 награда за бесплатно ноћење сваке године након годишњице рачуна на картици.

 • Бесплатан статус Марриотт Бонвои Силвер Елите.

Има годишњу накнаду од 125 долара. Примењују се услови.

» Сазнајте више: Коју Марриотт Бонвои кредитну картицу да изаберем?

Купите Марриотт поене

Марриотт Бонвои бодови се такође могу купити у корацима од 1.000 за 12 долара.50. То значи да бодови коштају 1.25 центи сваки, што може или не мора бити вредно тога, у зависности од вашег путовања. Међутим, куповина поена скоро никада није добра идеја осим ако немате на уму конкретан откуп.

Пренесите бодове кредитне картице

Марриотт је трансфер партнер за Цхасе Ултимате Ревардс® и Америцан Екпресс Мемберсхип Ревардс, што значи да се ови поени могу претворити у Марриотт бодове. Уопштено говорећи, ово није најбоља употреба ових иначе вредних поена кредитних картица, али ако имате планирано коришћење Бонвои-а високе вредности, могло би да се исплати. Примењују се услови.

Остале промоције

Поред зараде Марриотт Бонвои поена од боравка у Марриотт објектима који учествују, појединци такође могу да зараде поене трошећи преко одабраних партнера, као што је Хертз, или користећи портал за ресторане Еат Ароунд Товн.

» Сазнајте више: Ваш комплетан водич за зарађивање Марриотт Бонвои поена

Коришћење Марриотт Бонвои поена

Марриотт Бонвои бодови се могу користити на више начина. Као што је горе наведено, примарна употреба Марриотт Бонвои поена је за боравак у хотелима. Марриотт има осам категорија хотела, у распону од 5.000 до 100.000 поена по ноћи.

Такође је важно напоменути да ће Марриотт Бонвои бодови истећи ако немате квалификационе активности у последња 24 месеца. Квалификујућа активност укључује куповину на Марриотт кредитној картици, зараду поена боравком у хотелу, зараду поена преко Марриотт Бонвои партнера, коришћење поена или куповину поена.

» Сазнајте више: Пет начина да искористите своје Марриотт Бонвои поене

Партнери за авио превоз

Марриотт Бонвои бодови се такође могу пренети на више од 40 партнера авио-компаније, по стопи од 3 поена програма Марриотт Бонвои за 1 миљу честог лета авио компаније. Поред тога, за сваких 60.000 поена пренетих у програм за честе летелице, Марриотт Бонвои ће додати бонус од 5.000 миља, пружајући члановима укупно 25.000 миља у програму авиопревозника по њиховом избору.

Марриотт Бонвои се такође може користити за авионске карте или изнајмљивање аутомобила, чланство у Приорити Пасс, ТСА Прецхецк чланство или куповину или донирати у добротворне сврхе. Међутим, све ово може представљати лошу употребу бодова, јер често на крају буду потцењени у поређењу са коришћењем бодова за боравак у хотелу или надоградњу, или преношење миља за честе летове.

Добре опције откупа Марриотт Бонвои

Када искористите Марриотт Бонвои поене за бесплатан боравак у хотелу, процењујемо просечну вредност на 0.7 центи сваки.

Да бисте добили бољу вредност од својих поена, погледајте програм ПоинтСаверс. ПоинтСавер награде коштају око 30% мање поена од стандардних награда.

Такође можете добити већу вредност од својих поена ако их искористите за боравак од пет узастопних ноћи. Добићете пето ноћење бесплатно, тако да ако искористите боравак у хотелу који кошта 10.000 поена по ноћи, пет ноћења ће коштати 40.000 поена уместо 50.000 поена.

» Сазнајте више: Напредни савети за оптимизацију Марриотт Бонвои поена

Опције откупа Бад Марриотт Бонвои

Неке опције откупа вам не дају добру вредност за ваше бодове. Иако свако појединачно коришћење може да варира, предлажемо да прескочите ове награде:

 • Ваздух + аутомобил: Процењена вредност је мања од 0.по 4 цента.

 • ЦруисесОнли: Процењена вредност око 0.по 4 цента.

 • Поклон картице: процењена вредност између 0.2 и 0.по 4 цента.

 • Роба: Процењена вредност је мања од 0.3 цента сваки, у поређењу са ценама на Амазону.

» Сазнајте више: Како да добијете највећу вредност од Марриотт Бонвои поена

Колико вреди Марриотт Бонвои поени

На основу наше најновије анализе, НердВаллет вреднује Марриотт Бонвои тачке на 0.7 центи по комаду. Да бисмо утврдили вредност наградних поена, упоредили смо цене готовине и исплате награда за хотелске боравке на неколико дестинација и датума. Поделили смо цену у готовини са ценом у поенима да бисмо одредили вредност „цента по поену“ за сваки боравак, а затим смо ову вредност усредсредили за неколико претрага.

Бонвои поени су опали у вредности од када смо почели да их пратимо 2019. И док не постоји начин да се каже да ли ће расти или опадати у будућности, не треба нужно рачунати на то да ће задржати своју вредност током времена.

» Сазнајте више: Која је вредност Марриотт Бонвои поена?

Марриотт Бонвои елитни статус

Марриотт Бонвои програм укључује невероватних пет елитних статусних нивоа: сребро, злато, платина, титанијум и амбасадор.

Сребрна елита

Голд Елите

Платинум Елите

Титаниум Елите

Амбасадор Елите

Бонус за стицање поена

10%

25%

50%

75%

75%

Касно одјављивање

Када је доступно (време није наведено)

2 п.м. (ако је на располагању)

4 п.м. (гарантовано)

4 п.м. (гарантовано)

4 п.м. (гарантовано)

Надоградње соба

Ниједан

Када су доступни, нема апартмана

Када је доступно, укључујући апартмане

Када је доступно, укључујући апартмане

Када је доступно, укључујући апартмане

Поклон за пријаву

Ниједан

Бодова

Поени, доручак или погодности добродошлице

Поени, доручак или погодности добродошлице

Поени, доручак или погодности добродошлице

Приступ салону

Ниједан

Ниједан

да

да

да

Годишња предност избора

Ниједан

Ниједан

На 50 боравака

На 50 боравака и 75 боравака

На 50 боравака и 75 боравака

Амбассадор сервице + Иоур24

Ниједан

Ниједан

Ниједан

Ниједан

да

» Сазнајте више: Марриотт Бонвои елитни статус: Све што треба да знате

Назад на врх Честа питања Шта је Марриотт Бонвои?

Марриотт Бонвои је програм лојалности хотелске компаније Марриотт, који вам омогућава да зарадите и искористите бодове за боравак у Бонвои брендовима, укључујући Тхе Ритз-Царлтон, Ст. Регис, ЈВ Марриотт, Схератон, Вестин и Ренаиссанце Хотели.

Бесплатно је придружити се Марриотт Бонвои програму лојалности, а сви чланови могу резервисати хотеле по сниженим ценама, уживати у бесплатном Ви-Фи-у и зарадити бодове за бесплатна ноћења. Када добијете Марриотт Бонвои статус, добићете додатне Марриотт Бонвои погодности као што су касно одјављивање, бесплатан доручак, приступ салону и још много тога.

Како да користим Марриотт Бонвои бодове?

Марриотт Бонвои бодови се могу користити за куповину поклон картица или за куповину на мрежи, а могу се пренети на партнерске програме авио-компаније за резервисање летова. Али чешће него не, најбољи начин да користите Марриотт Бонвои бодове је резервисање соба у Марриотт хотелима. Када купујете собу са Марриотт-ове веб локације, означите поље за потврду „Користи поене / сертификате“ да бисте претражили цене награда и резервисали свој боравак.

Да ли је Марриотт Бонвои бесплатан?

Да, бесплатно је придружити се Марриотт Бонвои програму, иако морате да наведете своју адресу е-поште да бисте се придружили.

Да ли је Марриотт Бонвои исто што и Марриотт Ревардс?

Некако, да. Захваљујући великом спајању хотела, програми Марриотт Ревардс, СПГ и Ритз-Царлтон Ревардс удружили су снаге; 2019. су се удружили да би постали Марриотт Бонвои програм.

Хилтон је део Марриотта?

Не, Хилтон је сопствена компанија, формално названа Хилтон Ворлдвиде Холдингс Инц. Са портфолиом од 18 брендова који обухвата више од 6.300 објеката широм света, Хилтон хотели укључују Валдорф Асториа, Доублетрее, Ембасси Суитес и Хилтон Гарден Инн. Марриотт је посебна компанија, формално позната као Марриотт Интернатионал. Међу око 30 брендова су Тхе Ритз-Царлтон, Ст. Регис и СпрингХилл Суитес.

Који брендови припадају Марриотт Бонвои?

Брендови који учествују у Марриотт Ревардс програму су:

АЦ Хотелс. Алофт Хотелс. Аутограпх Цоллецтион Хотели. Булгари Ресортс анд Хотелс. Цоуртиард би Марриотт. Делта Хотелс. Дизајн Хотели. Едитион Хотелс. Елемент Хотелс. Фаирфиелд би Марриотт. Фоур Поинтс би Схератон. Гаилорд Хотелс. ЈВ Марриотт. Ле Меридиен Хотелс & Ресортс. Тхе Лукури Цоллецтион. Марриотт. Марриотт Екецутиве Апартментс. Марриотт Вацатион Цлуб. Моки Хотели. Протеа Хотели. Ренесансни хотели. Ресиденце Инн би Марриотт. Тхе Ритз-Царлтон. Схератон Хотелс анд Ресортс. Спрингхилл Суитес би Марриотт. Св. Регис Хотелс & Ресортс. ТовнеПлаце Суитес би Марриотт. Трибуте Портфолио. В Хотели широм света. Вестин Хотелс & Ресортс.

Колико хотела учествује у Марриотт Бонвои програму?

Постоји преко 7.000 Марриотт Бонвои хотела који учествују.

Да ли Марриотт Бонвои бодови истичу?

Да, Марриотт поени истичу након 24 месеца неактивности. „Активност“ укључује и зараду и поене за потрошњу, тако да можете да ресетујете овај датум истека на било који начин.

Да бисте видели цене и накнаде за Марриотт Бонвои Бусинесс™ Америцан Екпресс® картицу, погледајте ову страницу.

Назад на врх

Како да максимизирате своје награде

Желите путну кредитну картицу која даје приоритет ономе што вам је важно. Ево наших избора за најбоље путне кредитне картице 2021, укључујући оне најбоље за:

 • Флексибилност, трансфер поена и велики бонус: Цхасе Саппхире Преферред® картица

 • Без годишње накнаде: кредитна картица Банк оф Америца® Травел Ревардс

 • Паушалне награде за путовања: Цапитал Оне Вентуре Ревардс кредитна картица 

 • Бонус награде за путовања и врхунске погодности: Цхасе Саппхире Ресерве®

 • Луксузне погодности: Платинум Цард® из Америцан Екпресс-а

 • Пословни путници: Инк Бусинесс Преферред® кредитна картица

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here