Медигап: Шта треба знати о плановима додатака Медицаре

Медигап (такође познат као Медицаре Супплемент Инсуранце) покрива трошкове здравствене неге из свог џепа које можете имати са Оригинал Медицаре (делови А и Б). У већини држава постоји 10 стандардизованих Медигап планова са називима слова које продају приватни осигуравачи, а премије регулишу државе. Колико плаћате месечне премије може зависити од тога где живите, какво покриће добијате и колико имате година. Медигап планови се не користе са плановима Медицаре Адвантаге.

Шта покривају планови Медигапа

Медигап планови покривају неке од ваших сопствених трошкова здравствене заштите након што Медицаре део А или Медицаре део Б плати свој део. Медигап политике могу помоћи да се покрију:

 • Део А и Део Б саосигурање.

 • Део А и Део Б партиципације.

 • Одбитак дела А: Сви осим једног од 10 стандардизованих планова плаћају све или део дела А одбитка за хоспитализацију у болници (1.484 УСД за сваки период бенефиције од 60 дана).

 • Одбитак дела Б: од јануара. 1 2020, Медигап планови продати новим корисницима нису дозвољени да покрију део Б одбитка (203 УСД у 2021.). Два од 10 стандардизованих планова — планови Ц и Ф — покривају део Б одбитка, али нису доступни новим уписницима. Људи који су већ покривени плановима Ц или Ф могу да задрже своје планове и искористе предност одбитне покривености дела Б.

 • Хитне службе за путовања у иностранство: Неколико планова покрива 80% медицински неопходних хитних служби ван Сједињених Држава.С. након што испуните одбитак од 250 долара.

Оно што Медигап планови не покривају

Медигап политике не покривају:

 • Дуготрајна нега.

 • Нега вида (укључујући наочаре).

 • Дентал царе.

 • Слушни апарати.

 • Приватна медицинска сестра.

 • Лекови на рецепт: Медигап планови су продати после јануара. 1, 2006, није дозвољено да укључује покриће за лекове који се издају на рецепт. Али ако имате план купљен пре тог датума који укључује покриће за лекове на рецепт, то покриће ће се наставити. Можете добити покриће за лекове на рецепт кроз план Медицаре Парт Д.

Назад на врх

Медигап вс. Медицаре Адвантаге

Медигап планове и планове Медицаре Адвантаге нуде приватне осигуравајуће компаније, али функционишу другачије. Медигап планови покривају људе који купују Оригинал Медицаре (Део А и Б), попуњавајући празнине у Оригинал Медицаре-у покривањем додатних плаћања или суосигурања. Планови Медицаре Адвантаге, с друге стране, представљају алтернативу Оригиналном Медицаре-у, пружајући исту покривеност као Медицаре део А и део Б, заједно са (често) додатним погодностима. Не можете имати и Медигап план и Медицаре Адвантаге план у исто време.

Такође, пошто су Медигап политике стандардизоване, релативно је лако упоредити трошкове. Сваки Медицаре Адвантаге план може бити другачији, тако да поређење куповине може бити тешко.

Шта ћете платити

Премије

Плаћате премије за Медигап планове, а они нису стандардизовани. Приватни осигуравачи могу наплатити различите премије за исти план. Премијски трошкови могу такође зависити од тога да ли ваш осигуравач нуди попусте за одређене људе као што су непушачи или ожењени људи. И вероватно ћете платити ниже премије ако се придружите политици Медицаре Селецт која нуди покриће за мрежу провајдера.

Можете платити веће премије ако се упишете ван почетног отвореног периода уписа. А у неким случајевима, осигуравачи могу повећати ваше премије на основу вашег здравља.

Дедуцтиблес

Неки Ф и Г Медигап планови наплаћују високе одбитке у замену за ниже премије (а Медицаре додатак план Ф више није доступан новим уписницима). Плаћате првих 2.370 долара трошкова које није платио Медицаре пре него што политика почне.

Планови који нуде покриће иностраних хитних медицинских услуга наплаћују одбитне 250 долара за те услуге.

Када се уписати у Медигап осигурање

Упис у Медигап планове може бити тежак. Платићете више, или ће вам чак бити ускраћено покриће, ако пажљиво не поштујете правила за упис.

Током Медигап отвореног уписног периода

Ово је шестомесечни период који почиње првог дана у месецу када имате 65 година и упишете се у Медицаре део Б. За то време можете купити било коју Медигап полису која се продаје у вашој држави без обзира на ваш здравствени статус. Током овог шестомесечног уписног периода на Медигап, осигуравачи морају да наплате људима са већ постојећим условима исту цену као што наплаћују људима доброг здравља.

Ван отвореног уписног рока

Ако се пријавите за Медигап покриће након вашег отвореног периода уписа, у све осим четири државе, осигуравачима је дозвољено да користе медицинско осигурање да одбију или наплате више за покриће. „То значи да ћете можда платити више у премијама или ће вам бити ускраћено покриће на основу већ постојећих стања као што су астма, срчана обољења, дијабетес или операција на чекању“, каже Јудитх Стеин, извршна директорица Центра за медицинску помоћ.

Замена Медицаре планова током годишњег отвореног уписа

Током годишњег отвореног периода уписа у Медицаре, многи људи одлучују да пребаце своје Медицаре Адвантаге или Медицаре Парт Д покриће за лекове на рецепт на опцију која боље одговара њиховим здравственим и финансијским потребама. Поред тога, неки корисници Медицаре прелазе са Оригинал Медицаре на Медицаре Адвантаге планове.

Међутим, оно што је компликованије је прелазак са Медицаре Адвантаге на Оригинал Медицаре са Медигап осигурањем. Пошто ћете вероватно прећи шестомесечни почетни период за упис, Медигап осигуравачи могу узети у обзир ваш здравствени статус пре него што вам издају полису.

Назад на врх

Како Медигап ради са другим осигурањем

Уз Оригинал Медицаре

Медигап помаже у плаћању трошкова из властитог џепа који настају само са оригиналним Медицаре деловима А и Б.

Уз Медицаре Адвантаге

Медигап не ради са плановима Медицаре Адвантаге. Незаконито је продати Медигап план кориснику Медицаре Адвантаге.

Уз Медицаре део Д покривеност лекова на рецепт

Медигап планови продати након јануара 2006. нису дозвољени да укључују покриће за лекове на рецепт. Ако имате једну од ових старијих смерница и желите да промените политику Медицаре, део Д, можете да одбаците само део који се издаје на рецепт из постојеће Медигап политике. Имајте на уму да покриће за лекове на рецепт који сте користили мора бити „кредитно“, што значи да плаћа у просеку најмање исти износ као Медицаре стандардно покриће за лекове, или ћете морати да платите казну за Медицаре део Д. Ово ће се десити и ако 63 дана немате покриће за лекове на рецепт, тако да ћете желети да се пријавите убрзо након што одустанете од претходног покрића.

Уз осигурање које спонзорише послодавац или синдикат

Ако имате групно здравствено осигурање преко послодавца или синдиката и одлучите да се држите тог покрића, можете одложити упис на Медицаре Б без плаћања казне за део Б. Као резултат тога, ваш период уписа у Медигап ће такође бити одложен до првог у месецу у ком се упишете у Медицаре део Б. Ако се пријавите за Медигап током тог шестомесечног уписног периода, биће вам издата полиса, без обзира на ваш здравствени статус.

Назад на врх

Како упоредити планове

Почните тако што ћете одредити који ће од различитих планова са словима одговарати вашим потребама здравствене заштите.

Медигап политике су стандардизоване на другачији начин у Масачусетсу, Минесоти и Висконсину. Кликните на назив државе да бисте сазнали више о Медигапу на тим местима.

Када изаберете тип плана који желите, мораћете да упоредите цене међу свим осигуравачима који нуде тај план у вашој области. Запамтите, цене могу значајно да варирају, али покривеност је иста за сваки план који је означен словима. Овај алат на Медицаре-у.гов вам може помоћи да упоредите цене. Ваш програм помоћи државном здравственом осигурању (СХИП) или ваше одељење државног осигурања такође могу помоћи.

» ВИШЕ: Упоредите планове додатног осигурања за Медицаре

Делови Медицаре-а

Прочитајте више о различитим деловима Медицаре-а и шта они покривају.

 • Медицаре део А (болничко осигурање).

 • Медицаре део Б (медицинско осигурање).

 • Медицаре део Ц (Медицаре предност).

 • Медицаре део Д (план лекова на рецепт).

 • Медицаре додатно осигурање (Медигап).

Штреберски савет: Обавезно контактирајте осигуравача за сваку полису коју разматрате да још једном проверите цене и доступност покрића. Информације доступне на мрежи могу брзо да застаре.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here