Микрокредити: Најбољи непрофитни и СБА зајмодавци 2021.“,

Микрокредити могу бити погодни за власнике предузећа који би могли да се боре да се квалификују за традиционално финансирање, укључујући осниваче стартуп-а и људе са ограниченом кредитном историјом. Ове зајмове такође обично издају непрофитне организације базиране на мисијама које се фокусирају на позајмљивање женама, људима у боји и другим заједницама које немају довољно услуга.

Микрокредити могу бити подржани од стране У.С. Смалл Бусинесс Администратион или издају микрофинансијске организације са алтернативним моделима позајмљивања. Многи микрокредитори служе само одређеним државама или регионима.

Ако купујете микрокредит, ево неких зајмодаваца које вреди размотрити. Имајте на уму да поред кредита, многи од ових зајмодаваца пружају бесплатну или јефтину обуку и пословну обуку како би помогли предузетницима да развију знање и вештине.

» ВИШЕ: Где пронаћи финансирање за почетак пословања

СБА микрокредитори

У.С. Администрација за мала предузећа подржава јефтине владине зајмове за мала предузећа кроз мрежу приватних зајмодаваца. СБА програм микрокредита нуди зајмове до 50.000 долара малим предузећима. Његов просечан зајам је око 14.400 долара са 6.Каматна стопа од 5% од јануара 2021, према Истраживачкој служби Конгреса.

Ево неких најбољих зајмодаваца микрокредита СБА. Ако ниједан није у вашој области, веб локација СБА може вам помоћи да пронађете микрокредитора у вашој близини.

Пурсуит

Величина микрокредита: $10,000-$50,000.

Каматне стопе: до 9.125%.

Доступност: Њу Џерси, Њујорк и Пенсилванија.

Пурсуит обећава одлуку о микрокредитима СБА у року од два радна дана и финансирање у року од пет радних дана за квалификована предузећа. Да бисте се квалификовали, требаће вам две или више година пословања, два или више запослених, позитиван или стабилан новчани ток и више од 120.000 долара годишњег прихода, између осталих услова.

» ВИШЕ: Најбољи пословни кредити за исти дан

ЦДЦ Финансије малих предузећа

Величина микрокредита: $20,000-$50,000.

Каматне стопе: 8%-10%.

Доступност: Изаберите округе у Калифорнији.

ЦДЦ Смалл Бусинесс Финанце ​нуди микрокредите намењене новим предузећима или предузећима у раној фази. Ови кредити се могу користити за обртна средства, пословне аквизиције, куповину опреме и друго; не морате да дајете колатерал да бисте били одобрени. Имајте на уму, међутим, да ЦДЦ Смалл Бусинесс Финанцес даје микрокредите само у одређеним окрузима Калифорније.

Аццомпани Цапитал

Величина микрокредита: 500-50.000 долара.

Каматне стопе: 3%.

Доступност: Њујорк.

Некадашњи Пословни центар за нове Американце, Аццомпани Цапитал ​пружа микрокредите избеглицама и имигрантским власницима малих предузећа у Њујорку. Не постоји минимални кредитни резултат, али ће вам требати позитиван новчани ток и све потребне лиценце. Поред ових микрокредита, Аццомпани Цапитал такође даје зајмове за изградњу кредита у износу до 2.000 долара и пружа обуку о томе како да изградите свој кредитни резултат.

Јустине Петерсен

Величина микрокредита: 500-50.000 долара.

Каматне стопе: 7.25%-11%.

Доступност: Мисури, источни Канзас и јужни и централни Илиноис.

Јустине Петерсен, са седиштем у Ст. Лоуис, нуди микрокредите СБА до 50.000 долара, са доступним неосигураним зајмовима до 3.000 долара. Јустине Петерсен такође има програме микрокредита преко партнерске финансијске институције за развој заједнице и У.С. Одељење за пољопривреду.

» ВИШЕ: Упоредите необезбеђене пословне кредите

Цоммунити Фирст Фунд

Величина микрокредита: до 50.000 долара.

Каматне стопе: 7% и више.

Доступност: источна Пенсилванија, јужни Њу Џерси и северни Делавер.

Цоммунити Фирст Фунд је СБА микрокредитор који ради у региону Филаделфије. Као и већина микрозајмодаваца СБА, он власницима предузећа пружа капитал заједно са обуком и другом подршком. И као неки СБА зајмодавци, он такође нуди алтернативне облике финансирања, попут Програма позајмљивања Аффинити Гроуп, где се чланови заједнице окупљају како би добили финансијску едукацију и мале зајмове за изградњу кредита.

Други непрофитни микрокредитори

Многе микрофинансијске организације такође нуде мале зајмове ван СБА програма микрокредита.

Неки од ових микрозајмодаваца раде слично као СБА зајмодавци изнад, са сличним ограничењима зајма и каматним стопама. Други, укључујући Киву и Грамеен, ослањају се на међународно искуство у микрофинансирању како би представили алтернативне моделе позајмљивања засноване на друштвеним мрежама и више.

Акцион Оппортунити Фунд

Величина микрокредита: $5,000-$100,000.

Каматне стопе: 5.99% и више.

Доступност: широм земље.

Аццион Оппортунити Фунд, који је део глобалне непрофитне организације Аццион, даје зајмове за мала предузећа компанијама са најмање годину дана пословања и 50.000 долара годишње продаје. Када се пријавите за микрокредит, Аццион ће вам представити неколико понуда, све са различитим условима и каматним стопама, а ви можете изабрати ону која најбоље одговара вашим потребама. Аццион такође нуди пословну обуку и менторство.

ЛифтФунд

Величина микрозајма: 23,427 долара је био просечан зајам ЛифтФунда у 2020.

Каматне стопе: Нису наведене.

Доступност: Алабама, Арканзас, Флорида, Џорџија, Кентаки, Луизијана, Мисисипи, Мисури, Нови Мексико, Њујорк, Оклахома, Јужна Каролина, Тенеси и Тексас.

ЛифтФунд са седиштем у Сан Антонију нуди зајмове за мала предузећа предузетницима у 14 држава, првенствено на југоистоку. Зајмопримци такође могу да присуствују групним тренинзима и да добију консултације један на један од пословних тренера.

Пацифиц Цоммунити Вентурес

Величина микрокредита: до 250.000 долара.

Каматне стопе: 4.25%-13%.

Доступност: Калифорнија.

Пацифиц Цоммунити Вентурес је зајмодавац за развој заједнице који нуди зајмове до 250.000 долара малим предузећима у Калифорнији. Морате бити у послу најмање годину дана и, у идеалном случају, бити профитабилни шест месеци. Већина зајмопримаца има најмање једног запосленог и не постоји минимални кредитни резултат.

Кива У.С.

Величина микрокредита: до 15.000 долара.

Каматне стопе: 0%.

Доступност: широм земље.

Кива У.С. је део Киве, непрофитне организације која ради у више од 80 земаља. Да бисте добили бескаматни микрозајам до 15.000 долара преко Кива У.С., зајмопримци се морају пријавити за претквалификацију, а затим позвати пријатеље и чланове породице да позајмљују подухват. Ово помаже да се утврди кредитна способност зајмопримца. Када се то догоди, Кива отвара зајам људима који помажу цровдфунд жељени износ. Укупно, процес прикупљања средстава може трајати око осам недеља, а зајмопримци имају до 36 месеци да отплате своје кредите.

Грамеен Америца

Величина микрокредита: у просеку 4.500 УСД.

Каматне стопе: 15%-18%.

Доступност: У 18 У.С. градова.

Грамеен Америца ​има нетрадиционалан систем позајмљивања: Зајмопримци морају да формирају групу са још четири жене којима верују. Та група затим заједно учествује у финансијској обуци. Након тога, сваки члан отвара штедни рачун и добија микрокредит за изградњу сопственог малог предузећа. Жене се састају сваке недеље како би извршиле отплате и добиле стално образовање.

» ВИШЕ: Најбољи кредити за мала предузећа за жене

Друге опције задуживања

Многи СБА микрозајмодавци такође нуде алтернативне облике финансирања, као што је програм позајмљивања Аффинити Гроуп из Цоммунити Фирст Фунд-а и зајмови за изградњу кредита од компаније Аццомпани Цапитал.

Ако вам микрозајам неће понудити довољно средстава, погледајте да ли можете да се квалификујете за друге врсте пословних зајмова, као што су традиционални орочени зајам или пословна кредитна линија. Упоредите факторе као што су каматне стопе и време финансирања да бисте пронашли оно што одговара вашем пословању.

Ако тражите капитал, али нисте сигурни одакле да почнете, размислите о томе да се прво повежете са зајмодавцем у вашој заједници, а затим да истражите своје могућности финансирања.

Бивши писац НердВаллет-а Бењамин Пиментел допринео је овом чланку. 

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here