Морнингстар Ревиев 2021

Скочи на: Комплетан преглед

Сазнајте више

на веб страници Морнингстара

Накнада: бесплатна пробна верзија од 14 дана; затим 199 долара годишње

Промоција: Претплата је само 169 УСД за читаоце НердВаллет-а (30 УСД попуста)

Након тога, плаћена претплата, погледајте Морнингстар.цом за детаље. 

Прос

  • Приступ инвестиционим одабирима светске класе, истраживању, анализи и подацима.

  • Интерфејс једноставан за навигацију са неким опцијама прилагођавања.

Цонс

  • Неке оцене гледају само уназад на прошле перформансе.

  • Алати за скрининг могу бити мало збуњујући и незграпни.

Комплетан преглед

Истраживања, стручност, анализа и алати компаније Морнингстар имају поверење међу највеће инвестиционе компаније на свету, а овај исти увид је доступан малопродајним инвеститорима преко Морнингстар Премиум-а. По цени од 199 долара годишње (169 долара за читаоце НердВаллет-а), није за инвеститоре који су спремни да одустану од руку. Али ако сте спремни да почнете да бирате сопствене акције, заједничке фондове и фондове којима се тргује на берзи, желите да управљате сопственим портфолиом и идентификујете могућности за диверзификацију, Морнингстар Премиум би могла бити вредна инвестиција.

Морнингстар је почео да даје свој Морнингстар рејтинг за заједничке фондове 1985. године, и од тада је непрестано додавао више функција и побољшања, што је кулминирало Морнингстар Премиум понудом доступном данас. Док Морнингстар Басиц нуди ограничен приступ неким алаткама за скрининг и управљање портфолиом, извештаји аналитичара, Топ Инвестмент Пицкс и комплетан пакет алата за управљање инвестицијама који се нуде преко Морнингстар Премиум-а ће се свидети инвеститорима који активно управљају сопственим портфолиом.

Да будемо јасни, Морнингстар није брокерска кућа. То је независан извор за непристрасна истраживања, анализе, коментаре и увид који помаже инвеститорима да донесу низ одлука, од индивидуалних избора улагања до алокације средстава. Иако постоји одређено преклапање између брокерских кућа за истраживање и анализу и Морнингстарових услуга (и заиста, многе брокерске куће чине истраживање Морнингстара и других провајдера доступним власницима налога), дубина и ширина Морнингстарове Премиум услуге је снажан додатак који помаже инвеститорима да са сигурношћу доносе одлуке.

Морнингстар Премиум је најбољи за:

  • Активни трговци.

  • Интермедијарни инвеститори.

Морнингстар Премиум на први поглед

Цост

  • 199 УСД годишње за Премиум (169 УСД за читаоце НердВаллет-а), уз 14-дневну бесплатну пробну верзију.

  • 0 УСД за Басиц.

Додатних накнада

Ниједан

Значајне услуге

Оцене, рангирања, избори, анализе, истраживања, коментари, праћење инвестиција

Број анализираних фондова

Преко 4.000

Врсте хартија од вредности које се истражују

Акције, ЕТФ-ови, обвезнице, заједнички фондови

Промоција

НердВаллет читаоци плаћају само 169 долара (30 долара попуста).

Морнингстар Премиум функције које би требало да знате

Морнингстар рејтинг: Морнингстаров систем оцењивања звездица се широко користи да помогне инвеститорима да изаберу између хиљада доступних заједничких фондова. Оцена 1-5 је заснована на историјском приносу фонда прилагођеном ризику и генерисана је у потпуности математичким мерењем - а не људским аналитичарима.

Формула је сложена, али довољно је рећи да је то поуздан начин да се утврди колико је фонд био добар у историји с обзиром на ниво ризика који инвеститори преузимају када га купују. Средства су подељена у категорије, а оцена 5 звездица представља првих 10% средстава у тој категорији са највећим приносима прилагођеним ризику. Следећих 22.5% средстава у тој категорији добија 4 звездице, следећих 35% добија 3 звездице и тако даље.

Иако је ова оцена одлично место за почетак истраживања, важно је истаћи да ове оцене гледају уназад, а досадашњи учинак никада није гаранција будућег успеха.

Увиди и избори аналитичара: Ово је место где Морнингстарова премиум понуда заиста надмашује бесплатну понуду. Више од 150 независних, непристрасних аналитичара дају коментаре и увиде у заједничке фондове, акције и ЕТФ-ове.

Ово укључује оцјене аналитичара који су квалитативни и окренути будућности, дајући фондовима оцјену злата, сребра, бронзе, неутралне и негативне. Што је виши рејтинг, аналитичар више верује да ће фонд надмашити у тржишном циклусу. Ниже оцене Неутрално и Негативно показују да аналитичару недостаје сигурност у фонд. Ово такође укључује прегледе најбољих инвестиционих избора аналитичара, који су наведени према врсти улагања и финансијском циљу.

Праћење инвестиција: Морнингстаров портфолио менаџер вам помаже да правилно диверзификујете своја средства, процените расподелу средстава и пондере сектора и пратите своје финансијске циљеве. Премиум чланови такође имају потпуни приступ Портфолио Кс-Раи-у, који укључује десетак алата који ће вам помоћи да одредите расподелу и ниво диверзификације који вам одговара.

Прегледници: Прегледајте хиљаде акција, ЕТФ-ова и заједничких фондова да бисте пронашли инвестиције које одговарају вашим специфичним критеријумима. Такође можете да сачувате критеријуме скрининга, тако да можете да пронађете те инвестиције са само неколико кликова следећи пут. Међутим, ако се само надате да ћете добити од Морнингстар Премиум-а његови алати за скрининг, претплата можда није за вас; многе велике онлине брокерске куће имају једнако робусне алате за скрининг.

Да ли је Морнингстар Премиум прави за вас?

Ако активно управљате сопственим портфолиом, истраживања, анализе, увиди и коментари компаније Морнингстар могу вам помоћи да стекнете самопоуздање у одабиру инвестиција, постављању алокације средстава и изградњи диверсификације. То је такође одличан начин да сазнате више о инвестицијама и управљању портфолиом ако размишљате да кренете „уради сам“ и још нисте почели.

Међутим, увек је паметно размотрити свој повраћај улагања. Да ли очекујете да ће одлуке о улагању које доносите, о којима је обавестио Морнингстар, надокнадити годишње трошкове? Ако је тако, Морнингстар би могао бити изузетно драгоцено средство за вас, посебно како ваш инвестициони биланс расте током времена. Али ако улажете само мале количине новца (и потенцијални принос такође мали), трошкови вам можда неће бити вредни.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here