Хипотекарно животно осигурање вс. Рок трајања: најбоља опција за власнике кућа

Ако сте у процесу куповине куће, неће проћи много времена пре него што понуде хипотекарног животног осигурања почну да стижу поштом.

Продато од стране хипотекарних зајмодаваца и осигуравајућих компанија, хипотекарно животно осигурање (понекад се назива осигурање хипотекарне заштите) отплаћује ваш стамбени кредит ако умрете са стањем. Идеја звучи разумно: Ваша породица не би морала да брине о плаћању хипотеке ако вам се нешто деси, а они изгубе приход.

Али међу опцијама за животно осигурање власника куће, животно осигурање је обично бољи избор. Ево погледа на главне предности.

Терминско животно осигурање вам омогућава да одаберете износ бенефиције

Уз орочену полису животног осигурања, можете купити довољно покрића да задовољите све потребе ваше породице - не само отплату хипотеке. Купци животног осигурања на одређено време обично бирају износ покрића који такође може да замени приход осигураника и покрије школарину њихове деце и друге трошкове.

» ВИШЕ: Упоредите понуде животног осигурања

Хипотекарно животно осигурање, с друге стране, дизајнирано је искључиво за отплату ваше хипотеке. Са многим хипотекарним животним политикама, накнада за смрт стално опада да би одговарала хипотекарном билансу.

Временско животно осигурање даје вашој породици флексибилност

Доживотни рок исплаћује надокнаду за смрт свим корисницима које одаберете, као што је ваш супружник, ако умрете у оквиру полисе. Ваши корисници могу користити новац како год желе. Ако им отплата хипотеке није приоритет, они могу да користе новац за критичније потребе.

Према неким животним политикама хипотеке, накнада се исплаћује директно вашем зајмодавцу, а не вашој породици.

Период животног покрића може се продужити преко вашег рока хипотеке

Многи провајдери нуде трајне смернице које трају између пет и 30 година. Купци могу да изаберу рок на основу своје најдуже финансијске обавезе, било да се ради о хипотеци, факултетским годинама њихове деце или другом великом дугу.

Насупрот томе, хипотекарна животна политика поклапа се са дужином вашег стамбеног кредита. Неке политике хипотеке се завршавају ако рефинансирате.

Рок трајања вам даје више новца за ваш новац

Рок трајања је често јефтинији за износ покрића који купујете од хипотекарног живота, посебно ако сте здрави.

Већина полиса хипотекарног животног осигурања не захтева од кандидата да прођу медицински преглед животног осигурања. Ово може звучати згодно, али ћете платити за привилегију да не дајете здравствене информације. Што више осигуравачи знају о вашој медицинској историји, то прецизније могу да цене покриће, што се преводи у ниже стопе за многе кандидате за живот.

Када би живот под хипотеком могао имати смисла

Можда бисте размислили о хипотекарном животу ако имате здравствено стање и не можете да се квалификујете за орочено животно осигурање, али вам је ипак потребно покриће за хипотеку.

Предузмите ове кораке пре него што купите хипотекарни живот:

  • Потражите понуде или разговарајте са агентом пре него што одлучите да животно осигурање није опција. Ако не можете да се квалификујете за традиционални термин живота из здравствених разлога, набавите понуде за „поједностављени животни век“, који не захтева лекарски преглед. Апликација поставља само неколико здравствених питања. Доступни износи покрића за поједностављено издавање су мањи него за традиционални рок трајања, али вреди упоредити цене за поједностављено издавање и век трајања хипотеке.

  • Прочитајте ситно писмо на полиси животног осигурања хипотеке. Да ли вас покрива без обзира на узрок смрти или само у случају несреће?

  • Упоредите понуде за животну политику хипотеке различитих компанија да бисте добили најбољу понуду.

  • Баш као и када купујете било коју врсту производа осигурања, проверите оцену финансијске снаге осигуравајућег друштва које продаје полису. Оцене можете пронаћи на веб страницама независних рејтинг фирми као што је А.М. Бест, Фитцх Ратингс, Мооди'с Инвестор Сервицес или Стандард & Поор'с Ратингс Сервицес. Можда ћете морати да се региструјете на веб локацијама да бисте видели оцене, али услуге су бесплатне.

Слично звуче и други облици осигурања

Постоје и други производи осигурања са упадљиво сличним називима хипотекарном животном осигурању, па пазите да их не збуните:

  • Приватно хипотекарно осигурање, или ПМИ, је још један производ на који можете наићи током процеса куповине куће. ПМИ плаћа зајмодавцу - не вама - ако из било ког разлога не отплатите зајам. Од вас се генерално тражи да купите ПМИ ако уложите мање од 20% приликом куповине куће. Трошак је урачунат у вашу месечну исплату хипотеке.

  • Хипотекарно инвалидско осигурање отплаћује вашу хипотеку ако постанете инвалид и не можете да радите. “Хипотекарно осигурање од несрећне смрти” отплаћује хипотеку ако погинете у несрећи. Међутим, ове ситуације такође могу бити покривене инвалидским осигурањем и животним осигурањем, што би вашој породици пружило већу флексибилност у исплатама.

Куповина куће је добар тренутак да процените своје потребе за животним осигурањем. Уместо да скачете на нежељене понуде за осигурање хипотеке, узмите холистички поглед на финансијску ситуацију своје породице да бисте одлучили колико и која врста покрића вам је потребна.

Слика преко иСтоцк-а.

Оставите Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here